11.6.2022 Koulutukset

Valmiit yhdistystoiminnan verkkokurssit – kätevää, helppoa ja maksutonta

Nyt on näppärää! Siviksen valmiit verkkokoulutuspohjat eli yhdistystoiminnan verkkokurssit ovat kaikille jäsenjärjestöille maksuttomat, kätevät ja helpot. Niiden avulla on vaivatonta kouluttaa oman järjestön vapaaehtois- ja yhdistystoimijoita.

Ihmisiä luokkahuoneesa tietokoneen ääressä. Ihmisiä luokkahuoneesa tietokoneen ääressä.

Miten Siviksen valmiita yhdistystoiminnan verkkokursseja voi käyttää, Siviksen asiantuntija Kirsi Ahonen?

– Verkkokurssi kopioidaan järjestön haluamalle verkkoalustalle. Kurssipohjaan voi halutessaan lisätä myös järjestön omaa materiaalia kuten logon, säännöt, strategian, kuvia tai toimintaohjeita. Järjestöt voivat päättää koulutusten aikataulut itse. Kursseja on mahdollista toteuttaa sekä itsenäisesti omassa järjestössä että yhdessä toisen jäsenjärjestön kanssa. Yhteistoteutuksista onkin saatu todella kiittävää palautetta niin koulutuksen ohjaajilta kuin osallistujilta.

– Järjestämme 23.8. infotilaisuuden verkossa. Verkkokoulutuspohjista ytyä yhdistystoimintaan -webinaarissa kerrotaan esimerkiksi, mitä koulutukset sisältävät ja millaista osaamista ne lisäävät, miten koulutukset saa käyttöön ja mitä käyttö edellyttää kouluttajalta.

Mitä valmiit verkkokoulutukset sisältävät?

– Tällä hetkellä jäsenjärjestöt voivat toteuttaa Yhdistyskehittäjä-, Yhdistysviestijä- ja Vapaaehtoisjohtaja -koulutuksia Itslearning- tai Howspace-alustalla.

– Koulutukset sisältävät lukumateriaalia, videohaastatteluja, järjestöesimerkkejä, luentotallenteita ja työkaluja sekä vapaaehtois- tai yhdistystoimintaa suoraan edistäviä oppimistehtäviä. Lisäksi mukana on onnistumisen esimerkkejä erilaisista järjestöistä.

– Verkkokurssien sisällöt on suunniteltu yhteistyössä Siviksen jäsenjärjestöjen kanssa. Materiaalia ovat tuottaneet myös muut alan ammattilaiset, kuten Anne Birgitta Pessi, Lari Karreinen, Salla Kuuluvainen, Noora Jokinen ja Frank Martela. Järjestöillä on hyvin samanlaisia tarpeita vapaaehtoisten ja yhdistystoimijoiden kouluttamisessa, joten yhteistyössä mietityt sisällöt ja rakenne palvelevat erilaisia järjestöjä.

Mitä hyötyä yhdistystoiminnan verkkokursseista on Siviksen jäsenjärjestöille?

– Osaavat toimijat ovat koko järjestön etu! Valmiiden yhdistystoiminnan verkkokurssien käyttäminen ei edellytä aikaisempaa kokemusta verkko-oppimisympäristöistä. Sivis tarjoaa ohjeita ja tukea alustojen käyttöönottoon.

Miten valmiit verkkokoulutukset saa oman järjestön käyttöön?

– Se on helppoa! Lähetät vain viestiä osoitteeseen verkkokoulutus@ok-sivis.fi Lisätietoja löydät täältä. Kannattaa myös osallistua elokuun infotilaisuuteen!

 

INFO: Verkkokoulutuspohjista ytyä yhdistystoimintaan 23.8.2022

Lisätietoja