11.3.2022 Koulutukset

Yhdistysvaikuttaja-koulutus tulee syksyllä

Koulutusta testataan syksyllä ja sen jälkeen siitä kehitetään verkkokoulutuspohja Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön.

Kuvituskuva: ihmisiä koulutuksessa. Kuvituskuva: ihmisiä koulutuksessa.

Yhdistysvaikuttaja-koulutuksessa harjoitellaan tekemään vaikuttamissuunnitelmaa omalle yhdistykselle. Osaamislähtöisesti suunniteltu koulutus tarjoaa myös hyvän perustietopaketin vaikuttamistyöstä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton vaikuttamistyön asiantuntija Eevamaija Paljakka.
Eevamaija Paljakka.

– Tällaiselle koulutukselle on tarvetta, sillä yhteiskunnallinen vaikuttaminen on yksi kansalaisjärjestöjen tärkeimmistä tehtävistä. Järjestöjen vaikuttamistyön rooli tulee jatkossa vain vahvistumaan, kun esimerkiksi Suomen julkisen hallinnon rakenteet uudistuvat merkittävästi. Muutos vaatii järjestöiltä vaikuttamistyön intoa ja osaamista, vaikuttamistyön asiantuntija Eevamaija Paljakka Mannerheimin Lastensuojeluliitosta kertoo.

Koulutus on Opintokeskus Siviksen ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton yhteistoteutus. Yhdistysvaikuttaja on myös osa Siviksen Unelmien koulutus -projektia, jossa luodaan uudenlaista koulutusten yhteiskehittämisen tapaa.

Jäsenjärjestöt voivat osallistua suunnitteluun ja pilottiin

Yhdistysvaikuttaja-koulutusta rakennetaan Howspace-alustalla. Valmis verkkokoulutus siirretään aikanaan Siviksen Itslearning-alustalle.

Koulutusta testataan syksyllä ja sen jälkeen siitä kehitetään verkkokoulutuspohja Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön. Verkkokoulutuspohja on käyttövalmis koulutus, johon järjestöt voivat lisätä omaa materiaaliaan. Yhdessä oppiminen on tärkeässä roolissa ja siksi Yhdistysvaikuttajan verkkoalustalle lisätään paljon osallistujien välistä vuorovaikutusta.

Järjestöjen vaikuttamistyön rooli tulee jatkossa vain vahvistumaan.

Siviksen jäsenjärjestöillä on mahdollisuus päästä mukaan niin koulutuksen suunnittelu- ja kehitystyöhön kuin testaukseen.

– Tavoitteenamme on tehdä Yhdistysvaikuttajasta sellainen pohja, jonka mikä tahansa järjestöistämme voi ottaa omaan koulutusvalikoimaansa joko yksin tai yhteistyössä. Koulutuksen sisältöjä tullaan myös kehittämään jatkuvasti, sillä yhteiskunnallisten muutosten myötä myös vaikuttamisen muodot muuttuvat, Siviksen asiantuntija Erkki Ukkola sanoo.

Lisätietoja