26.9.2022 Vinkkinurkka

Näin otat Yhdistystoiminnan verkkokurssit käyttöön järjestössä

Yhdistystoimijoiden kouluttaminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Lue vinkit Siviksen suosittujen Yhdistystoiminnan verkkokurssien käyttöönottoon.

Ihminen tietokoneen ääressä. Ihminen tietokoneen ääressä. Käyttövalmiit mutta muokattavat verkkokoulutuspohjat tekevät kouluttamisesta helppoa.

Sivis on kehittänyt jäsenjärjestöjen käyttöön Yhdistyskehittäjä-, Yhdistysvaikuttaja-, Yhdistysviestijä-, Vapaaehtoisjohtaja– ja Verkkovertaisohjaaja-verkkokurssit, joiden avulla järjestöt voivat toteuttaa koulutuksia yhdistystoimijoille ja vapaaehtoisille. Säästä järjestösi resursseja ja ota verkkokoulutuspohjat käyttöön!

7 steppiä Yhdistystoiminnan verkkokurssien käyttöön järjestössä

  1. Tutustu Yhdistystoiminnan verkkokursseihin. Siviksen sivuilta löydät tietoja Yhdistystoiminnan verkkokursseista ja niiden sisällöistä. Tutustu myös tämän jutun perään kerättyihin SivisNYT-juttuihin!
  2. Ota verkko-oppimisympäristö haltuun. Ota yhteyttä verkkokoulutustiimiimme pohjien käyttöönottamiseksi. Verkkokoulutuspohjat toimivat Howspace-oppimisympäristöissä, jotka kuuluvat maksuttomana verkkokoulutuspohjien pakettiin. Siviksen asiantuntijat opastavat verkko-oppimisympäristön käytössä.
  3. Perehdy materiaaliin ja aikatauluta koulutus. Muistathan, että koulutuksia on mahdollista toteuttaa myös yhdessä muiden Siviksen jäsenjärjestöjen kanssa. Yhteistoteutuksista on tullut hyvää palautetta. Ne säästävät resursseja ja tuovat uutta näkökulmaa asioihin. Lue lisää ja nappaa vinkit verkkokoulutusten yhteistoteutuksiin!
  4. Valmistaudu ohjaamaan tai etsi koulutukselle ohjaaja järjestöstäsi. Ohjaaja aikatauluttaa koulutuksen etenemisen, ohjaa osallistujia ja vastaanottaa oppimistehtävät. Tarjoamme verkkokoulutuspohjan mukana ohjaajan ohjeet, joita seuraamalla koulutuksen toteutus on helppoa.
  5. Kokoa ryhmä. Tallenna koulutuksen esite Siviksen sivuilta ja markkinoi koulutusta sen avulla järjestösi yhdistys- tai vapaaehtoistoimijoille.
  6. Lisää koulutus Sivisverkkoon. Koulutus lisätään Sivisverkkoon käyttämällä suunnitelman pohjana Siviksen valmista koulutusmallia. Lisää suunnitelmaan aikataulu ja ohjelma. Sivisverkkoon voit myös kerätä ilmoittautumiset. Ja mikä parasta, pohjien mukaisista koulutuksista saa vuonna 2022 sataprosenttisen Sivis-tuen! Käytännössä koulutuksen välittömät kulut, kuten ohjaajan käyttämä työaika, korvataan täysin lukuun ottamatta suunnittelutunteja.
  7. Aika startata! Nyt on aika aloittaa koulutus ja tarjota oppimisen iloa yhdistystoimijoille. Menestystä matkaan!

Lisätietoja