20.6.2025 Koulutukset

Syksyn koulutukset – opi uutta ja innostu!

Haluatko kehittyä järjestökouluttajana ja koulutussuunnittelijana? Kiinnostavatko kätevät Yhdistystoiminnan verkkokurssit? Mietityttääkö tekoälyn hyödyntäminen järjestötoiminnassa? Tutustu Siviksen syksyn koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Kaksi henkilöä seisoo ulkona tietokoneen kanssa. Kaksi henkilöä seisoo ulkona tietokoneen kanssa.

Jär­jes­tö­o­saa­mi­sen vah­vis­ta­mi­nen

  • Kaksi henkilöä istuu tietokoneen ääressä ja kolmas opastaa takana.
  • Osaamisen arviointi koulutuksessa

    Mietityttääkö osaamisen arviointi? Millaisia erilaisia arviointitapoja on olemassa? Entä miten valita koulutuksen tavoitteisiin sopivat arviointitavat ja -menetelmät?

    Webinaarissa tutustutaan eri arviointitapoihin ja perehdytään siihen, miten voit jo suunnitteluvaiheessa valita koulutuksen tavoitteisiin sopivat arviointitavat ja -menetelmät. Saat myös käytännöllisiä vinkkejä osaamisen arviointiin ja kuulet hyödyllisiä arviointiin liittyviä esimerkkejä. Koulutus soveltuu erityisen hyvin opintopisteytettyjen koulutusten arvioinnin kehittämiseen.

  • Yhdistystoiminnan verkkokurssit käyttöön

    Oletko jo kuullut Siviksen kanssa yhdessä toteutettavista Yhdistystoiminnan verkkokursseista

    Käyttövalmiita Yhdistystoiminnan verkkokursseja on helppo hyödyntää  järjestön omassa koulutustoiminnassa. Webinaarissa tutustutaan verkkokurssien sisältöön, rakenteeseen sekä siihen, miten järjestö saa kurssit käyttöön. Verkkokurssit on julkaistu Siviksen verkkokoulutusalustalla Howspacessa. Webinaarin aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan Howspacen ominaisuuksia käytännössä.

  • Varmuutta vuorovaikutukseen

    Haluatko vahvistaa omia vuorovaikutustaitojasi ja tutustua dialogiseen keskusteluun? Onko toiveenasi edistää rakentavaa keskustelukulttuuria yhteisössäsi?

    Dialogitaidot ovat tämän päivän perustaitoja, joita voi hyödyntää kaikissa keskustelutilanteissa. Koulutuksessa tutustut käytännönlähteisesti arjen dialogitaitoihin ja opit innostamaan myös muita edistämään dialogista vuorovaikutusta. Koulutuksessa käymme läpi dialogisen keskustelun elementit, haemme yhdessä ratkaisuja haastaviin vuorovaikutustilanteisiin ja pohdimme, miten hyvää ja rakentavaa vuorovaikutusta voi viedä omaan yhteisöön.

  • Järjestön hallitusosaaja (JHO)

    Oletko sinä seuraava Järjestön hallitusosaaja?

    Järjestön hallitusosaaja -koulutuksessa saat uusia näkökulmia järjestöjen hallitustyöskentelyyn ja pääset kehittämään omaa osaamistasi. Koulutuksesta saat työkaluja vuorovaikutteiseen ja tulevaisuuteen katsovaan järjestöjohtamiseen. JHO-koulutuksessa käydään läpi hallitustoiminnan eri osa-alueet sujuvan yhteistyön rakentamisesta aina ison järjestön talouden hoitoon, hallituksen rooliin ja vastuisiin sekä ennakointiin.

  • Johda järjestösi muutokseen

    Mitä ovat ne rakenteet, joita meidän on muutettava uudistuaksemme? Mistä on aika luopua, mihin suuntaamme energian? Miten kohtaamme yhteisön tunnereaktiot? 

    Siviksen ja Nuorisoala ry:n yhteinen, järjestöjen johtajille suunnattu koulutus tarjoaa tilaisuuden pysähtyä miettimään, miten oman järjestön pitäisi muuttua ja mitä se edellyttää johtamiselta. Koulutuksessa käydään läpi muutostarpeiden priorisointia, yhteisön sitouttamista muutokseen ja sekä talousjohtamisen näkökulmia.

  • Osallisuus haltuun – ota käyttöön uudet työkalut

    Järjestöt ja yhdistykset tuottavat paljon osallisuutta, mutta miten oman järjestön kehittämiskohteita voi tunnistaa?

    Tule tutustumaan uusiin osallisuuden työkaluihin, joiden avulla järjestöt voivat tunnistaa omia kehittämiskohteitaan. Webinaarissa pääset kuulemaan uusista työkaluistamme: Osallisuuden signaalit -työpajamallista, Osallisuusympyrä sekä Osallisuusmittarista. Työkalut on kehitetty Osallisuuden osaajat järjestöissä -hankkeessa.

Kouluttajataidot

  • Mies selittää valkotaulun edessä asiaa, muut kuuntelevat istuen.
  • Koulutussuunnittelijan tehopaketti

    Tule työstämään omaa koulutustasi yhdessä muiden kanssa!

    Koulutussuunnittelijan tehopaketin  avulla suunnittelet laadukkaan koulutuksen tai koulutusmallin, joka tuottaa osaavia järjestötoimijoita. Koulutuksessa käydään läpi kohderyhmän osaamistarpeiden tunnistaminen, halutut opetusmenetelmät ja oppimistehtävät sekä osaamisen arvioinnin tavat. Koulutuksen lähipäivä ja webinaari ovat vuorovaikutteisia tapaamisia, joissa pääset työstämään omaa koulutustasi tai koulutusmalliasi ja saat siitä palautetta.

  • Kaikkien-malli kouluttajan työkaluna

    Koulutatko tai toimitko ryhmän ohjaajana? Onko monipuolinen ja käytännönläheinen Kaikkien-malli jo tuttu?

    Tule oppimaan, kuinka hyödynnät Kaikkien-mallia omassa koulutuksessasi. Pedagoginen malli auttaa toteuttamaan osallistavan ja innostavan koulutuksen. Webinaarin jälkeen sinulla onkin yksi työkalu lisää kouluttajan tai ohjaajan työkalupakissasi! Kaikkien-malli on suunniteltu perustaitojen eli luku-, numero- ja digitaitojen vahvistamiseen, mutta voit soveltaa sitä kaikkeen ryhmämuotoiseen oppimiseen. Sen avulla voit tuottaa vaikuttavan koulutuksen, joka parantaa oppijan arkea.

  • Järjestökouluttaja

    Haluatko kehittyä kouluttajana, vahvistaa ohjaajataitoja ja oppia hyödyllisiä koulutusmenetelmiä?

    Järjestökouluttaja-koulutus antaa valmiudet toimia erilaisissa järjestöjen koulutustehtävissä. Koulutuksessa perehdytään osaamislähtöisen koulutuksen toteutukseen ja kohderyhmän merkitykseen sekä vahvistetaan kouluttajaosaamista kuten ohjaustaitoja ja toiminnallisten menetelmin käyttöä.

  • Puntaroivan kansalaispaneelin fasilitointikoulutus

    Kaipaatko osaamista vaikuttavien ja laadukkaiden osallistumisprosessien fasilitointiin? Haluatko lisätä moniäänisyyttä päätöksentekoon ja saada myös hiljaisempia ääniä kuuluviin? 

    Tule oppimaan uudenlaisia tapoja osallistaa yhteisönne jäseniä päätöksentekoon! Puntaroivan kansalaispaneelin menetelmässä joukko satunnaisvalinnan avulla mukaan kutsuttuja tavallisia kansalaisia tai yhteisön toimijoita kokoontuu keskustelemaan ja ottamaan kantaa johonkin ajankohtaiseen ja päätöksenteon alla olevaan kysymykseen. Keskustelun päätteeksi osallistuvat laativat yhteisen lauselman tai toimenpidelistauksen, joka huomioidaan päätöksenteossa.

Yhdistystoiminta tänään

  • Neljä henkilöä työskentelee neuvotteluhuoneessa.
  • Yhdistystoiminta tänään: Tekoälyn hyödyntäminen yhdistystoiminnassa

    Tule mukaan oppimaan, miten voit tehostaa yhdistyksesi toimintaa tekoälyn avulla!

    Webinaarissa tutustutaan käytännönläheisesti tekoälysovellusten käyttöön yhdistystoiminnassa. Miten yhdistys voi tekoälyn avulla suunnitella kokous-, tapahtuma- ja viestintämateriaaleja? Entä miten tekoälylle kirjoitetaan toimivia ohjeita eli prompteja? Webinaarissa perehdytään myös tekoälyagenttien luomisen perusteisiin. Lisäksi harjoitellaan erilaisten tekstien ja kuvien tuottamista tekoälyn avulla. Koulutus on osa Yhdistystoiminta tänään -webinaarisarjaa.

  • Yhdistystoiminta tänään: Virtaa vapaaehtoistoimintaan

    Tule mukaan saamaan uusia ideoita yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan kehittämiseen!

    Vapaaehtoistoiminta on merkittävä yhteiskunnallinen voimavara ja monen yhdistyksen toiminnan tärkeä painopiste. Se edellyttää taitavaa johtamista, jotta jokainen vapaaehtoinen voi saada kokemuksen siitä, että omaa työtä arvostetaan ja tarvitaan. Webinaarissa käsitellään yhdistyksen vapaaehtoistyön suunnittelua, kehittämistä ja motivaatiotekijöitä. Webinaarissa esitellään myös persoonapohja-työkalu. Sen avulla yhdistys voi tarkastella, millaisista tehtävistä yhdistyksen vapaaehtoiset ovat kiinnostuneita ja millaisia odotuksia heillä on vapaaehtoistyöhön liittyen. Koulutus on osa Yhdistystoiminta tänään -webinaarisarjaa.

Yhdistystoiminnan verkkokurssit

  • Nainen istuu sohvalla, hymyilee ja pitää läppäriä sylissään. Mies istuu vieressä, on myös läppärillä ja näyttää naiselle peukkua.
  • Vapaaehtoisjohtaja

    Suunnitteletko, johdatko tai kehitätkö vapaaehtoistoimintaa? Haluaisitko oppia erilaisia menetelmiä ja työkaluja johtamis- ja ohjaustehtävien tueksi? Olisitko valmis kouluttamaan vapaaehtoisten johtamisesta ja ohjaamisesta oman organisaatiosi toimijoille?

    Vapaaehtoisjohtaja-koulutuksessa tarkastellaan vapaehtoisten ohjaamista ja tukemista. Tavoitteena on johtamisosaamisen vahvistaminen ja toiminnan kehittäminen. Saat käyttöösi erilaisia työkaluja ja menetelmiä johtamis- ja ohjaustehtävin tueksi ja pääset myös verkostoitumaan muiden vapaaehtoisjohtamisesta kiinnostuneiden kanssa.

  • Yhdistysviestijä

    Haluatko kehittää yhdistyksesi viestintää ja samalla oppia lisää viestinnän eri osa-alueista? Kaipaatko lisää vinkkejä muun muassa yhdistyksen viestintäsuunnitelman tekemiseen? Halutko itse kouluttaa yhdistyksen viestinnästä?

    Yhdistysviestijä-koulutuksesta saat vinkkejä ja sen jälkeen voit viedä oppeja eteenpäin kouluttamalla itse viestinnän eri osa-alueista, sekä viestintäsuunnitelmasta. Koulutuksessa opiskellaan yhdistyksen viestinnän perusasiat: viestinnän tavoitteet, kohderyhmät, ydinviestit sekä viestinnän vastuut yhdistyksen eri tehtävissä. Sisältöjä peilataan koko koulutuksen ajan oman yhdistyksen viestintään. Koulutuksen lopputuloksena laaditaan yhdistyksen viestintäsuunnitelma.

  • Yhdistyskehittäjä

    Toimitko yhdistyksen hallituksessa vai oletko muuten aktiivisesti mukana yhdistystoiminnassa? 

    Yhdistyskehittäjä-kurssilla saat kattavan kokonaiskuvan siitä, mitä toimiva yhdistystoiminta edellyttää ja miten sitä voi kehittää tavoitteellisesti ja innostavasti. Koulutuksessa perehdytään yhdistystoiminnan keskeisiin osa-alueisiin: yhdistyksen sääntöihin, organisaatiorakenteeseen, yhdistyshallinnon perusteisiin ja yhdistyslain merkitykseen. Saat myös konkreettisia työkaluja esimerkiksi vuosisuunnitteluun, jäsentoimintaan ja arviointiin.

  • Yhdistysvaikuttaja

    Haluatko oppia vaikuttamistyön periaatteita ja keinoja? Entä miten lähestyä erilaisia kohderyhmiä? 

    Yhdistysvaikuttaja-verkkokurssilla keskitytään järjestön ja yhdistyksen vaikuttamistyöhön. Koulutuksessa käydään läpi vaikuttamistyön periaatteita, foorumeja, tapoja ja kohderyhmiä. Lisäksi kurssilla perehdytään vaikuttamistyön suunnitteluun ja arvioinnin tapoihin. Kurssin jälkeen ymmärrät, mitä yhteiskunnallinen vaikuttaminen on ja miten päätöksenteko toimii ja miten siihen voi vaikuttaa. Opit myös, kuinka laatia järjestön tai yhdistyksen oma vaikuttamissuunnittelma.

Kaksi henkilöä tietokoneiden äärellä kuulokkeet päässä.

Muista myös Kouluta Siviksen kanssa -infowebinaarit!

Kaipaatko tietoa Opintokeskus Siviksen ja jäsenjärjestöjen kanssa toteutettavista koulutuksista ja koulutusyhteistyöstä? Tule mukaan infowebinaareihin ja pääset kertaheitolla perille yhteisistä koulutuskäytännöistä!

Syksyn 2025 infot