3.5.2023 Pinnalla NYT

Sivistysviikolla pureudutaan arjen demokratiaan ja perustaitoihin

Valtakunnallista Sivistysviikkoa vietetään 8.–14.5. Teemaviikko kokoaa vuosittain yhteen monenlaista toimintaa sivistystyön tiimoilta. Kaikkien-mallin Sivistysviikon tapahtumassa pohditaan, miten sivistyksellistä aikuiskasvatusta ja aikuisten perustaitoja voitaisiin edistää.
Ryhmä ihmisiä keskustelemassa. Ryhmä ihmisiä keskustelemassa.

Sivistys on arkista ja käytännöllistä. Se on kunnioittavaa suhtautumista muihin, uteliaisuutta uuden oppimiseen sekä toimintaa yhteisen hyvän eteen. Sivistys on kasvamista ja elämistä kestävästi, sopusoinnussa luonnon ja muiden ihmisten kanssa.

Sivistys antaa meille virtaa toimia vastakkainasettelua ja antidemokraattisia voimia vastaan. Siksi tämän vuoden Sivistysviikon teemana onkin Sivistys – demokratian dynamo!

Harrastaminen paikallisyhteisöissä ja osallistuminen yhdistystoimintaan on monille tapa harjoitella kansalaistaitoja, kokea osallisuutta ja ilmaista omaa toimijuutta. Opiskelu vapaan sivistystyön oppilaitoksissa on itsessään arjen demokratiaa: se rohkaisee ihmisiä osallisuuteen ja vaikuttamiseen painottamalla vertaisoppimista, luovuutta ja jokaisen ihmisen arvoa ja potentiaalia.

Sivistysviikko-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2022. Sivistysviikon järjestäjäverkostossa ovat mukana Kvs-säätiöFingo ryKansalaisfoorumiOpintokeskus SivisSvenska Folkskolans Vänner ja Vapaa Sivistystyö ry.

Osallistu ja seuraa Sivistysviikon keskustelua tunnisteilla:
#sivistysviikko #SivistysDemokratianDynamo #arjensivistystekoni

Tutustu Sivistysviikon ohjelmaan >>

Aikuisten perustaidot esillä Sivistysviikolla

Miten sivistyksellistä aikuiskasvatusta ja aikuisten perustaitoja voitaisiin edistää? Entä mitä kaikkea Kaikkien-mallin uudet digiperustaitojen materiaalit pitävät sisällään? Kysymyksiin saadaan vastauksia Siviksen ja Kvs-säätiön järjestämässä Kaikkien-mallin Sivistysviikon tapahtumassa 11.5.2023.

Tilaisuudessa esitellään myös mm. eurooppalaista yhteistyötä ja tarjotaan suosituksia niin päättäjille kuin kouluttajille. Tilaisuuden puhujina toimivat Christin Cieslak European Association for the Education of Adults -organisaatiosta sekä Nina Hjelt Kvs-säätiöstä.

Webinaarin kielinä on suomi ja englanti. Chatin kautta voi halutessaan esittää kaikki kysymykset suomeksi.

 

Ilmoittaudu viimeistään 10.5.