9.5.2022 Pinnalla NYT

Järjestöt tukena kriisissä -kampanja kokoaa järjestöjen tärkeää työtä

Ukrainan sodan alettua järjestöt eivät jääneet toimettomiksi.  #JärjestötTukenaKriisissä-viestintäkampanja nostaa esiin järjestöjen tarjoamaa monenlaista apua ja tukea tilanteeseen.

Kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, järjestöt reagoivat heti. Monet järjestöt ovat toimineet rauhan puolesta, levittäneet tietoa ukrainalaisten auttamismahdollisuuksista ja konkreettisesti auttaneet sodan uhreja monilla eri tavoilla.

Myös koulutus on ollut keskeinen auttamisen ja tiedon välittämisen muoto. Kevään aikana on järjestetty webinaareja ihmisiä pohdituttavista teemoista, kuten väestönsuojista, kotivarasta ja lasten ja nuorten tukemisesta.

Opintokeskus Sivis on nostanut järjestöjen ajankohtaista koulutustarjontaa ja auttamisen tapoja esiin sosiaalisessa mediassa #JärjestötTukenaKriisissä ja #JärjestötUkrainanTukena -tunnisteiden kera. Somekampanjaa voi seurata Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja Instagramissa.

SivisNYTin puolella olemme kertoneet muun muassa Kehitysvammaisten Tukiliiton rahankeräyksestä Ukrainan kehitysvammaisille, Reserviläisliiton jäsenmäärän kasvusta ja webinaareista ja Kriittisen korkeakoulun keskusteluista.

Tarjoaako sinun järjestösi koulutusta Ukrainan tilanteeseen liittyen? Millä tavoin järjestösi auttaa sodan uhreja ja levittää rauhan sanomaa? Kerro meille, jaamme tietoa mielellämme eteenpäin!

Lisätietoja