12.8.2022 Me sivisläiset

Tervetuloa takaisin: verkkopedagogi Tiina Tanskanen-Kudjoi

Uudet työtehtävät sytyttävät Siviksen verkkopedagogin Tiina Tanskanen-Kudjoin innostuksen. Hän vastaa verkkokoulutuspohjista ja on mukana koulutuksen laadun ja digitaitojen kehittämisessä.

Rauhassa perehtyen ja uudesta innostuen. Näin on sujunut Siviksen verkkopedagogin Tiina Tanskanen-Kudjoin paluu töihin perhevapailta.

Hän aloitti toukokuussa tutustumisen uusiin työtehtäviin. Tanskanen-Kudjoi vastaa nyt Siviksen verkkokoulutuspohjien kokonaisuudesta. Lisäksi hän on mukana koulutuksen laadun validointiryhmässä ja Työelämän digitaidot kuntoon -hankkeessa kouluttajana.

– Minulla on tosi hyvä fiilis! Pääsin keväällä näkemään, missä nyt mennään, ja minulla on oikeasti ollut aikaa perehtyä uusiin tehtäviin. Lisäksi meillä on ihana työyhteisö, jossa autetaan toinen toisiaan, Tanskanen-Kudjoi sanoo.

Verkkokoulutuspohjat ovat osoittautuneet toimiviksi

Sivis on tuottanut yhteistyössä jäsenjärjestöjensä kanssa kolme valmista verkkokoulutuspohjaa: Yhdistysviestijä, Yhdistyskehittäjä ja Vapaaehtoisjohtaja. Ne ovat näppärät ja helppokäyttöiset verkkokoulutuspohjat, joiden avulla järjestöt voivat kouluttaa omaa väkeään ja vapaaehtoisiaan.

Tiina Tanskanen-Kudjoi koordinoi nyt verkkokoulutuspohjien kehittämisryhmää, koulutuksia ja uusien pohjien tuotantoa. Parhaillaan työn alla on kaksi uutta verkkokoulutuspohjaa: Yhdistysvaikuttaja ja Verkkovertaisryhmänohjaaja.

– Järjestöt ovat kokeneet verkkokoulutuspohjat erittäin hyödyllisiksi. Niitä todellakin halutaan käyttää! Elokuussa oli info ja syksyn aikana järjestämme työpajat, joissa verkkokoulutuspohjia otetaan käyttöön. Loppuvuodesta on tulossa kehittämistapaaminen.

Järjestöt ovat kokeneet verkkokoulutuspohjat erittäin hyödyllisiksi. Niitä todellakin halutaan käyttää!

Siviksen saaman palautteen perusteella verkkokoulutuspohjat toimivat juuri niin kuin ne on suunniteltukin. Kiitosta ovat keränneet esimerkiksi rakenne ja oppimistehtävät, jotka mahdollistavat osallistujien välisen vuorovaikutuksen. Sisällöt ovat kattavia ja vaihtelevia. Erilaiset asiantuntijat on koettu mielenkiintoisiksi. Yksi vahvuus on, että pohjia voi täydentää oman järjestön esimerkein.

– Olemme saaneet hyvää palautetta verkkokoulutuspohjien yhteistoteutuksista toisten järjestöjen kanssa. Parasta niissä on ollut vertaisoppiminen ja uudet ideat. Kokemusten vaihtaminen on koettu todella hedelmälliseksi. Jatkossa haluammekin edistää yhteistoteutuksia.

Verkkokoulutuspohjat saa oman jäsenjärjestön käyttöön lähettämällä viestiä osoitteeseen [email protected]

Järjestöjä, liikuntaa ja Pohjoismaita

Järjestöt kiinnostavat Tiina Tanskanen-Kudjoita myös vapaa-ajalla. Hän vaikuttaa Helsingin Pohjola-Nordenissa ja Mothers in Business -järjestössä.

– Pohjoismaat ovat minulle rakkaita. Kesällä matkustelimme perheeni kanssa laivalla ja junalla Ruotsissa ja Tanskassa. Esimerkiksi Göteborgissa tapasimme sukulaisia ja Pohjois-Tanskan Billundissa kävimme Legolandissa. Innostun monista lasten jutuista ja nautin niistä. Tykkään esimerkiksi lasten kanssa puuhailusta ja huvipuistolaitteista.

Liikunta ja luonnossa liikkuminen ovat tärkeitä harrastuksia: keväällä Tanskanen-Kudjoi juoksi Naisten Kympin, mutta pyöräretkelle lähtee koko perhe. Kuopus istuu kyydissä ja 5-vuotiaalle otetaan oma pyörä mukaan. Fillarin voi nostaa pyöräkärryyn sitten, kun pienet jalat väsyvät polkemiseen.

– Innostamme ja motivoimme lapsiamme liikkumiseen heti pienestä pitäen. Silloin siitä tulee koko perheen juttu ja liikkumisen malli tarttuu helposti. Lisäksi on tärkeää, että aikuinen voi välillä tehdä omia juttujaan.

Teksti: Tia Yliskylä
Kuva: Susanna Nordvall

Kuka?

  • Tiina Tanskanen-Kudjoi

    • Opintokeskus Siviksen asiantuntija ja verkkopedagogi
    • Filosofian maisteri, saksan ja ruotsin kielten opettaja
    • Asuinpaikka: Helsinki
    • Harrastukset: Liikunta, järjestöt ja lasten kanssa touhuaminen