21.3.2023 Pinnalla NYT

Sivistysviikkoa vietetään toukokuussa - ilmoita järjestösi mukaan!

Sivistysviikon tavoitteena on nostaa esiin sivistystyötä eri näkökulmista. Mukaan kaivataankin tapahtumia mahdollisimman monilta ja monenlaisilta yhteisöiltä. Sivis ja Kvs-säätiö järjestävät Kaikkien-mallin tapahtuman 11.5. verkossa. Osallistu ja tee järjestöjen sivistystyötä näkyväksi!

Neljä ihmistä ryhmässä keskustelemassa. Neljä ihmistä ryhmässä keskustelemassa.

Valtakunnallista Sivistysviikkoa vietetään 8.–14.5.2023. Tänä vuonna viikon teemana on Sivistys – demokratian dynamo. Teemaviikko kokoaa yhteen monenlaista toimintaa sivistystyön tiimoilta.

Sivistysviikkoon toivotaan mukaan erilaisia yhteisöjä, kuten järjestöjä, yhdistyksiä ja harrasteryhmiä. Oman yhteisön sivistystyötä voi tuoda näkyviin toteuttamalla tapahtuman, järjestämällä dialogin tai osallistumalla somekampanjaan. Tapahtumat saavat näkyvyyttä Sivistysviikon verkkosivulla, josta löytyy viestinnän tueksi myös valmiita materiaaleja.

Ilmoita tapahtumasi mukaan

Haluaisiko yhteisösi järjestää dialogin Sivistysviikolla? Tai kaipaisitko lisää näkyvyyttä sivistystyölle tai -tapahtumalle? Ilmoita tapahtumasi mukaan Sivistysviikolle. Kaikki ilmoitetut tapahtumat julkaistaan verkkosivuilla kevään aikana.

Tapahtumaan voi ottaa osaa myös somekampanjan keinoin. Ohjeet ja valmiit materiaalit sekä viestinnän tukimateriaalit löytyvät teemaviikon  verkkosivuilta.

Somessa Sivistysviikon keskusteluun voi osallistua tunnisteilla #Sivistysviikko, #SivistysDemokratianDynamo ja #ArjenSivistystekoni.

Sivistysviikon toteutuksessa ovat mukana Kvs-säätiö, Fingo ry, Kansalaisfoorumi, Opintokeskus Sivis, Svenska Folkskolans Vänner ja Vapaa Sivistystyö ry.

 

Lisää tietoa Sivistysviikosta

  • Aikuisten perustaidot ja Kaikkien-malli esillä Sivistysviikolla

    Miten sivistyksellistä aikuiskasvatusta ja aikuisten perustaitoja voitaisiin edistää? Entä mitä kaikkea Kaikkien-mallin uudet digiperustaitojen materiaalit pitävät sisällään? Kysymyksiin saadaan vastauksia Siviksen ja Kvs-säätiön järjestämässä Kaikkien-mallin Sivistysviikon tapahtumassa 11.5.2023.

    Tilaisuudessa esitellään myös mm. eurooppalaista yhteistyötä ja tarjotaan suosituksia niin päättäjille kuin kouluttajille. Tilaisuuden puhujina toimivat Christin Cieslak European Association for the Education of Adults -organisaatiosta sekä Nina Hjelt Kvs-säätiöstä.

    Webinaarin kielinä on suomi ja englanti. Chatin kautta voi halutessaan esittää kaikki kysymykset suomeksi.

    Ilmoittaudu viimeistään 7.5.!