28.10.2023 Koulutukset

JHO-koulutus tuo osaamista järjestön hallitustyöskentelyyn

Järjestön hallitusosaaja -koulutus julkaistiin maaliskuun lopussa. Hallitustyöskentelyn taitoja järjestöissä syventävä koulutus soveltuu niin uusille, vanhoille kuin tulevillekin hallituksen jäsenille. JHO-koulutuksia järjestetään säännöllisin välein ja ympäri vuoden.

Kolme ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä. Kolme ihmistä keskustelemassa pöydän ääressä. Koulutus on suunniteltu erityisesti valtakunnallisille ja alueellisille järjestöille, joiden toimintaa hallitus ohjaa strategisella tasolla.

Miten suuren järjestön hallitustyössä onnistutaan? Mitä hallituksen jäsenen kannattaa tietää ja miten toimia? Vastauksia antaa uusi Järjestön hallitusosaaja -koulutus.

Se lanseerattiin maaliskuun lopussa. Samalla avattiin ilmoittautuminen koulutuksiin.

– Kysyntää on ollut todella paljon, joten koulutuksiin kannattaa ilmoittautua nopeasti, Siviksen asiantuntija ja Järjestön hallitusosaaja -koulutuksen projektipäällikkö Meri Norola vinkkaa.

Uusinta tietoa, vuorovaikutusta ja vertaisoppimista

JHO-koulutus on suunniteltu erityisesti valtakunnallisille ja alueellisille järjestöille, joiden toimintaa hallitus ohjaa strategisella tasolla. Kohderyhmää ovat niin uudet, vanhat kuin tulevat hallituksen jäsenet. Tavoitteena on auttaa hallituksen jäseniä onnistumaan suuren järjestön hallitustyössä.

– Koulutuksen vahvuuksia ovat vuorovaikutteisuus eli vertaisoppiminen, juuri tälle kohderyhmälle suunniteltu koulutus ja laadukkaat sisällöt. Saimme kaikista näistä todella hyvää palautetta pilottikoulutukseen osallistuneilta, Norola kertoo.

Punaisena lankana on koulutuksen laadukas toteuttaminen. Selkeä konsepti takaa myös laadun pysyvyyden.

Koulutuksen vahvuuksia ovat vuorovaikutteisuus eli vertaisoppiminen, juuri tälle kohderyhmälle suunniteltu koulutus ja laadukkaat sisällöt.

– Toki kouluttajat tuovat omaa maustettaan, mutta pääperiaate on samanlainen ja helposti toteutettavissa uudelleen, koulutussuunnittelija Pia Mustonen Maaseudun Sivistysliitosta kertoo.

Koulutuksen sisällöt, osaamistavoitteet ja aikataulut esitellään Järjestön hallitusosaaja -verkkosivuilla.

– Olemme saaneet todella hyvän kouluttajaporukan järjestökentän asiantuntijoista. Koulutus on hyvin palvelumuotoiltu, ja se tulee kyllä lunastamaan kaikki ne suuret odotukset, jotka olemme sille asettaneet, Norola lupaa.

Opintokeskusten yhteiskehittämisen helmi

Järjestön hallitusosaaja -koulutus on mainio esimerkki siitä, minkälaisia helmiä saadaan aikaan yhteiskehittämisellä. Opintokeskus Sivis rakensi koulutuksen yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ja Työväen Sivistysliiton kanssa.

Kolmikon lisäksi koulutusta ovat ideoineet ja suunnitelleet monet muut opintokeskukset ja järjestöt. Koulutuksia järjestää nyt myös TJS-opintokeskus.  Jatkossa mukaan koulutustyöhön saadaan toivon mukaan vielä useampia opintokeskuksia.

– Pääsimme rakentamaan sisältöä, joka palvelee järjestöjä parhaalla mahdollisella tavalla. En ole aikaisemmin ollut mukana näin laajassa koulutussuunnittelun kehittämisprosessissa, jossa kuullaan näin kattavasti eri näkökulmia. Ilomielin olemme jatkossakin mukana opintokeskusten yhteiskehittämisessä, Maaseudun Sivistysliiton koulutuspäällikkö ja koulutustiimin esihenkilö Virpi Skippari sanoo.

Logo: Järjestön hallitusosaaja.

Järjestön hallitusosaaja -koulutus

  • Tarkoitettu valtakunnallisen tai alueellisen järjestön hallituksen jäsenille, sekä vasta aloittaneille että jo kokemusta keränneille konkareille.
  • Koulutuksessa opitaan hallitustoimijan roolia ja järjestön hyviä hallintotapoja, toimintaympäristön tuntemusta ja sen muutoksia, sujuvaa hallitustyöskentelyä, järjestön talouden hallintaa sekä tulevaisuuteen katsovaa järjestöjohtamista.
  • Koulutus koostuu yhdestä lähipäivästä ja kolmesta verkkotapaamisesta. Lisäksi itsenäinen ennakkotehtävä ja oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä koulutuksen aikana.
  • Koulutuksen suorittamisesta saa 2 opintopistettä.
  • Osallistumismaksu on 250 €.
Jarjestonhallitusosaaja.fi

Lisätietoja