2.1.2023 Koulutukset

Järjestön hallitusosaaja -koulutus sai hyvää palautetta

Opintokeskusten yhteinen Järjestön hallitusosaaja -koulutus keräsi kehuja pilottiin osallistuneilta. Valtakunnallisille järjestöille suunnatussa JHO-koulutuksessa kehitetään nykyisten ja tulevien hallitusten jäsenten osaamista. Ensimmäinen varsinainen koulutus käynnistyy toukokuussa.

JHO-kouluttaja työssään. JHO-kouluttaja työssään. Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Mervi Mäki-Neste oli yksi JHO-pilotin kouluttajista.

Vertaisoppiminen, vuorovaikutus ja mielenkiintoiset puhujat. Nämä kolme valttia keräsivät eniten kehuja Järjestön hallitusosaaja (JHO) -koulutuksen pilotissa.

– Osallistujat ovat olleet todella tyytyväisiä ja kokeneet koulutuksen hyödylliseksi. Koulutus on herättänyt runsaasti kiinnostusta, ja saimme pilottiin huikean osallistujajoukon lyhyellä varoitusajalla, Siviksen asiantuntija Meri Norola kertoo.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat suurten järjestöjen hallitukset, jotka eivät toteuta järjestön operatiivista toimintaa. Vastaavaa koulutusta ei ole aikaisemmin ollut suurille valtakunnallisille järjestöille, joiden toiminta on laajaa ja joiden tehtäviin kuuluvat esimerkiksi työnantajan vastuut.

– Koulutus kehittää osallistujan hallitusosaamista monipuolisesti vuorovaikutuksesta ja sujuvasta yhteistyöstä lähtien talouden analyysiin ja tulevaisuuden suunnitteluun saakka, Norola valottaa.

Ensimmäinen JHO-koulutus toukokuussa

Sivis rakentaa Järjestön hallitusosaaja -koulutusta yhdessä Maaseudun Sivistysliiton ja Työväen Sivistysliiton kanssa. Lisäksi JHO-koulutusta kehitetään sparrausryhmissä kymmenen järjestön ja kymmenen opintokeskuksen yhteisvoimin.

Nykyaikainen koulutus toteutetaan hybridisti. Lähipäivissä työskennellään kasvokkain, mutta myös etänä ollaan vuorovaikutuksessa Howspace-ympäristössä.

Tällaiselle koulutukselle on selkeästi kysyntää ja kiinnostusta.

Pilotti antoi arvokasta tietoa koulutuksen kehittämiseen. Esimerkiksi perustason sisältöjä voidaan hieman karsia ja niiden sijaan lisätä keskustelun ja yhteistyöskentelyn määrää.

– Tällaiselle koulutukselle on selkeästi kysyntää ja kiinnostusta. Lisäksi yhteistyö opintokeskusten ja järjestöjen kanssa on ollut positiivinen kokemus. Onnistumisen ainekset ovat siis kasassa, Meri Norola sanoo.

Valmis koulutus julkaistaan maaliskuun lopussa ja ensimmäinen Järjestön hallitusosaaja (JHO) -koulutus järjestetään 6.5.–4.6.2023.

 

Ilmoittaudu kevään 2023  Järjestön hallitusosaaja (JHO) -koulutukseen

JHO-koulutuksen pilotista sanottua

 • ”Erinomainen tietopaketti kaikille hallitustyössä mukanaoleville tai sinne aikoville.”

  ”Ihan parasta, että joutui tulemaan omasta järjestökuplasta ulos. Kiitos todella paljon kaikille! Upeaa työtä.”

  ”Oikein hyödyllinen kokonaisuus, mielenkiintoiset aiheet ja mukava kohtaaminen eri järjestöjen edustajien kanssa.”

  ”Hyvä ja tiivis paketti sekä mielenkiintoiset luennoitsijat!”

  ”Vasta-alkajille miltei pakollinen, mutta kokeneille hyvää verkostoitumista sekä oppimisen laajentamista ja päivittämistä.”

Järjestön hallitusosaaja -koulutuksen tunnelmia.

Järjestön hallitusosaaja (JHO)

 • Koulutus on tarkoitettu suurten järjestöjen hallituksille, jotka eivät toteuta operatiivista toimintaa.
 • Koulutusta tekevät yhteistyössä Opintokeskus Sivis, Maaseudun Sivistysliitto ja Työväen Sivistysliitto. Lisäksi yhteiskehittämisessä on mukana 10 järjestön ja 10 opintokeskuksen sparrausryhmät.
 • Poikkeuksellinen ja yhteinen koulutuskonsepti, jota eri opintokeskukset voivat toteuttaa.

 

Järjestön hallitusosaaja (JHO) -koulutus 6.5.-4.6.2023

Katso video

VIDEO: Opintokeskusten yhteinen Järjestön hallitusosaaja (JHO) -koulutus sai hyvää palautetta pilottiin osallistuneilta.

Lisätietoja