5.9.2023 Pinnalla NYT

Tätä on nuorisotyö – lokakuun teemaviikko on täynnä tapahtumia

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään lokakuussa kymmenennen kerran. Teemaviikko nostaa nuorisoalalla tehtävän tärkeän työn esiin. Katso tärpit viikon ohjelmaan!

Kuusi nuorta poseeraa iloisesti kameralle. Kuusi nuorta poseeraa iloisesti kameralle.

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 9.–15.10.2023. Tänä vuonna viikon teema on Tätä on nuorisotyö. Teemaviikolla nostetaan esiin nuorisotyöntekijöiden, järjestöjen, kuntien ja seurakuntien tekemää arvokasta työtä nuorten hyväksi. Nuorisotyön viikko tekee myös nuorisoalalla tehtävän työn vaikuttavuutta näkyväksi.

Nuorisoalan toimijat ovat yhteisöjen rakentajia ja yksilöiden kohtaajia. Tänäänkin tuhannet nuorisoalan ammattilaiset ja vapaaehtoiset edistävät nuorten hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä nuorisotiloilla, harrastuksissa ja kaduilla, sekä eri viranomaisten kanssa yhteistyötä tehden. Nuorisoalan järjestöt sekä nuorisotyöntekijät kunnissa ja seurakunnissa kulkevat nuorten rinnalla tavoitteenaan, että jokaisella nuorella olisi edes yksi turvallinen aikuinen elämässään sekä yhteisö, johon voi kokea kuuluvansa.

Nuorisotyön viikkoa on vietetty vuodesta 2014 alkaen ja sitä koordinoi Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi.

”Nuoruuden merkitystä ja nuorisotyön arvoa ei voida rahassa mitata”, korostaa nuorisoalan kattojärjestö Allianssin palvelujohtaja Tuija Kautto.

Kolme tärppiä Nuorisotyön viikolle

 

Nuorisotyön viikon avajaiset

Ma 9.10.2023 klo 13–14.30
Striimilähetys

Miten menee, nuorisoala? Mikä on ajankohtaista, missä ollaan onnistuttu ja miten oman työn tulokset tehdään entistä näkyvämmiksi? Miltä näyttää nuorisotyön tulevaisuus? Luvassa on täyttä asiaa ja asiaan kuuluvaa kapinaa, kun alan parhaat asiantuntijat ovat kertomassa kuinka asia on ja mitä tälle kaikelle pitää tehdä? Avajaiset striimataan suorana lähetyksenä Suvilahden Tiivistämöltä Helsingistä.  Tilaisuuden juontaa Katja Ståhl.

>> Ilmoittaudu avajaisiin

 

Nuoret nuorisotyöstä nuorisojärjestöissä – nuoret kertovat nuorisoalan järjestöjen merkityksestä 

Kentauri & Allianssi
Ti 10.10. klo 13–14.30
Webinaari

Webinaarissa keskustellaan tämän vuoden Nuorten tulevaisuuskyselyn pohjalta nuorten osallisuuden kokemuksista nuorisoalan järjestöjen toiminnassa sekä siitä, mikä nuorten mielestä lisäisi halua ja mahdollisuuksia harrastaa. Tule mukaan keskustelemaan Kentaurin tutkijoiden ja Allianssin asiantuntijoiden kanssa!

>> Ilmoittaudu webinaariin

 

Järjestin – nuorisoalan järjestökentän tiedontuotanto

Allianssi & Kentauri / Humak
To 12.10. klo 10–11
Verkkotilaisuus

Tule tutustumaan Järjestimeen, nuorisoalan järjestökentälle kehitettyyn tiedontuotantojärjestelmään! Tilaisuudessa esitellään nuorisoalan järjestöjen käyttöön kehitetyn, maksuttoman Järjestimen toimintoja ja kerrotaan kehitystyön taustoista. Järjestimessä kerätään tietoa järjestön perustiedoista ja toiminnasta, minkä lisäksi järjestöt voivat itse tehdä kyselyitä monipuolisella kyselytyökalulla tai hyödyntää jo valmiita kyselypohjia. Tietoa voidaan hyödyntää muun muassa järjestön rahoitus- ja hankehaussa, strategisessa työskentelyssä, toimintakertomuksen tietojen koostamisessa ja vaikuttavuuden osoittamisessa.

>> Ilmoittaudu tilaisuuteen

 

Katso koko Nuorisotyön viikon ohjelma