28.3.2022 Järjestökoulutus

Pihlavan Martat otti ilon irti stipendistä

Pitkästä aikaa kaikki meni kuin Strömsössä! Stipendin ansiosta Pihlavan Martat retkeili televisio-ohjelmasta tuttuun huvilaan. Ja rahaa riitti vielä muuhunkin mukavaan!

Vene saaristossa. Vene saaristossa.

Vaasan Strömsö näytti Pihlavan Martoille parhaimmat puolensa viime heinäkuussa. Bussikuljetus ja opas maksettiin Helli Suomisen stipendistä.

– Loistoreissu kaiken kaikkiaan! Stipendillä oli meille suuri merkitys, koska Porin kaupunki muutti viime vuonna toiminta-avustustensa periaatteita, ja emme saaneet viime vuonna avustusta kaupungilla. Stipendin ansiosta pääsimme retkelle, Pihlavan Marttojen puheenjohtaja Tarja Gustafsson iloitsee.

Stipendistä riitti lisäksi rahaa myös Yyterin-sieniretkeen, hapanjuurileivonnan aineksiin ja akvarellitaideillan materiaaleihin.

Pihlavan Martat ry täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Pyöreitä vuosia juhlitaan helatorstaina. Vireässä yhdistyksessä on noin nelisenkymmentä jäsentä.

– Meillä on aina kova pulina, koska haluamme tavata toisiamme. Yhdessä on niin mukavaa! Kokoontumisiin on kiva ja helppo tulla, koska kokoonnumme keskellä kylää. Ja toimintaa suunnitellaan yhdessä, Gustafsson sanoo.

Meillä on aina kova pulina, koska haluamme tavata toisiamme. Yhdessä on niin mukavaa!

Henkilökuva: Tarja Gustafsson.
Tarja Gustafsson.

Tämän vuoden teemana on paikallisuus ja sen kannattaminen. Oman kylän kauppias vieraili jo marttaillassa kertomassa uuden kaupan rakentamisesta. Pihlavan asukastuvan vetäjä tulee kertomaan palveluista. Keväällä on luvassa vierailu paikalliseen dementiakotiin ja yhteislauluilta. Tulossa on myös voileipäkurssi ja bingoilta. Kesäretki tehdään Sastamalaan. Ja tämä oli vasta pintaraapaisu kuluvan vuoden ohjelmasta!

Kurjien korona-vuosien jälkeen Pihlavan Martat nauttii yhteisön voimasta.

– Ihmiset käyvät innokkaasti marttailloissa! Yksi keskeinen teemamme onkin yksinäisyyden vähentäminen, sillä meillä on monia leskijäseniä.

 

Helli Suomisen stipendien tarkoituksena on tukea ja palkita vertaisopintoryhmien toimintaa ympäri Suomea sekä tehdä vertaisoppimista tunnetuksi. Stipendi voidaan myöntää tunnustuksen luontoiseksi apurahaksi vertaisopintoryhmälle, vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle. Stipendihaku on käynnissä 28.3.–15.6.2022. 

 

Hae Helli Suomisen stipendiä