13.1.2025 Koulutukset

Kevään koulutukset – iloa ja hyötyä järjestötoimintaan

Siviksen kevään koulutuksissa opitaan tärkeitä yhdistys- ja järjestötoiminnan taitoja, kehitetään kouluttajaosaamista ja tutustutaan koulutussuunnitteluun sekä Yhdistystoiminnan verkkokursseihin. Ilmoittaudu mukaan vaikka heti!
Kolme henkilöä keskustelee ja tutkii puhelinta. Kolme henkilöä keskustelee ja tutkii puhelinta.

Jär­jes­tö­o­saa­mi­sen vah­vis­ta­mi­nen

  • Järjestön hallitusosaaja JHO

    Järjestön hallitusosaaja -koulutus tarjoaa tietoa ja taitoa valtakunnallisen ja alueellisen järjestön hallitustyöskentelyyn. Koulutus sopii sekä kokemusta keränneille konkareille että vasta aloittaneille hallituksen jäsenille, joilla on jo yhdistyshallinnon perusteet hallussa. JHO-koulutus tarjoaa mainion mahdollisuuden myös vertaisoppimiseen ja verkostoitumiseen.

    Koulutuksen osallistumismaksu on 250 €. Vuonna 2025 koulutus järjestetään kolme kertaa suomenkielisenä ja kerran ruotsinkielisenä.

  • Yhdistystoiminta tänään: Yhdistys vaikuttajana

    Miten yhdistys voi vaikuttaa ja mitä kaikkea vaikuttaminen vaatii?

    Webinaarissa käydään läpi, millaista suunnitelmallisuutta vaikuttaminen edellyttää. Tarjolla on myös vinkkejä siihen, missä kanavissa kannattaa vaikuttaa ja millaiset keinot sopivat omalle yhdistykselle ja kohderyhmälle.

    Lisäksi pysähdytään pohtimaan, miten erilaiset näkemykset vaikuttamisen tavoitteista saadaan sovitettua yhteen ja miten vaikuttamiseen osallistetaan ja innostetaan yhdistyksen eri toimijoita. Tilaisuudessa pohditaan erityisesti kuntavaikuttamisen kysymyksiä.

    Webinaarin kouluttajana toimii vaikuttamistyön päällikkö Petra Pieskä Allianssista.

  • Johda järjestösi muutokseen

    Siviksen jäsenjärjestöjen johtajille suunnattu koulutus tarjoaa tilaisuuden pysähtyä miettimään, missä oman järjestön pitäisi muuttua ja mitä se edellyttää johtamiselta. Koulutuksessa käydään läpi muutostarpeiden sekä yhteisön osallistamisen ja tulevaisuustoivon vahvistamisen näkökulmia.

    Koulutus rakentuu kolmesta tapaamisesta. Aloitus- ja loppuwebinaari toteutetaan Zoomissa. Webinaarien välissä kokoonnutaan lähitapaamiseen Helsinkiin. Koulutuksen alustajina toimivat vapaaehtoistoiminnan johtaja Tapani Tulkki Mannerheimin Lastensuojeluliitosta, kouluttaja Salla Saarinen Radical Soul Oy:stä ja strategiantekijä Petri Toikkanen Strategoi Oy:stä. Kouluttajilla on vankka kokemus järjestöjen muutosilmiöiden tunnistamisesta ja strategisesta suunnittelusta hyvien tulevaisuuksien visioimiseksi ja saavuttamiseksi.

  • Yhdistysviestijä

    Haluatko kehittää yhdistyksesi viestintää ja samalla oppia lisää viestinnän eri osa-alueista? Kaipaatko lisää vinkkejä muun muassa yhdistyksen viestintäsuunnitelman tekemiseen? Halutko itse kouluttaa yhdistyksen viestinnästä? Yhdistysviestijä-koulutuksesta saat vinkkejä ja sen jälkeen voit viedä oppeja eteenpäin kouluttamalla itse samoista aiheista! Koulutus sopii kaikille yhdistyksen viestintää toteuttaville ja kehittäville.

    Koulutuksessa opiskellaan yhdistyksen viestinnän perusasiat: viestinnän tavoitteet, kohderyhmät, ydinviestit sekä viestinnän vastuut yhdistyksen eri tehtävissä. Sisältöjä peilataan koko koulutuksen ajan oman yhdistyksen viestintään. Koulutuksen lopputuloksena laaditaan yhdistyksen viestintäsuunnitelma.

  • Yhdistyskehittäjä

    Oletko mukana yhdistystoiminnassa? Haluaisitko vahvistaa osaamistasi yhdistystoiminnan toteuttajana ja kehittäjänä?

    Koulutuksessa tarkastellaan hallitustyöskentelyä vuorovaikutuksen ja ilmapiirin näkökulmista. Kuinka edistää motivoivaa ja innostavaa toimintakulttuuria? Miten luoda kiinnostavia toimintamahdollisuuksia, hankkia uusia jäseniä ja pitää huolta nykyisistä? Lisäksi luodaan katsaus työnjakoon, ryhmäytymiseen, jaksamiseen ja sitoutumiseen.

    Koulutuksessa pääset myös verkostoitumaan muiden yhdistyskehittäjien kanssa!

Kouluttajaosaamisen vahvistaminen

  • Erätauko-dialogin ohjaajakoulutus

    Tule oppimaan Erätauko-menetelmän tausta sekä miten rakentavia keskusteluja suunnitellaan, ohjataan ja niiden vaikuttavuutta arvioidaan. Koulutuksessa tutustut Erätauko-työkaluihin ja saat käytännön vinkkejä niiden soveltamiseen keskustelujen ohjaamisessa työssäsi ja omassa järjestössäsi. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus laatia oma Erätauko-keskustelun suunnitelma ja saada siihen vertaispalautetta. Suunnitelman avulla sinun on helppo lähteä järjestämään omaa Erätauko-keskustelua.

  • Järjestökouluttaja

    Haluatko kehittää kouluttajan osaamistasi ja oppia uutta järjestökouluttajan roolista? Tule mukaan Järjestökouluttaja-verkkokurssille!

    Koulutuksessa pääset tutustumaan toiminnallisiin menetelmiin, saavutettavuuteen ja kestävyyteen sekä kohderyhmän huomioimiseen koulutuksen toteutuksessa. Lisäksi pääset kehittämään esiintymis- ja ohjaustaitojasi. Järjestökouluttaja on suunniteltu vahvistamaan koulutuksen osallistujien osaamista monipuolisesti riippumatta siitä, ovatko he vapaaehtoisia vai työntekijöitä.

  • Osallistavat menetelmät verkkokoulutuksessa

    Mitä hyötyä verkkokoulutuksista on? Miten saan osallistujat keskustelemaan? Voiko verkossa tapahtua vertaisoppimista?

    Tässä koulutuksessa perehdymme osallistaviin menetelmiin verkossa. Opit käytännönläheisesti uusista menetelmistä ja niiden hyödyntämisestä erilaisissa verkossa pidettävissä koulutuksissa ja webinaareissa. Saat vinkkejä osallisuuden lisäämiseen sekä siihen, miten erilaiset kohderyhmät otetaan huomioon menetelmiä valitessa.

Osaamislähtöisen koulutuksen suunnittelu

  • Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli käyttöön

    Miten järjestö voi suunnitella opintopisteytetyn koulutusmallin ja toteuttaa koulutuksen sen pohjalta?

    Kuinka koulutuksen suunnittelu ja käytännön toteutus nivoutuvat yhteen osaamisperusteisessa koulutuksessa? Mitä koulutuksissa pitää huomioida, kun järjestetään koulutusmallin pohjalta koulutus?

    Koulutusmalli käyttöön -webinaarissa kuulet vastaukset kysymyksiin tietoiskujen kautta ja opit lisää koulutusmalleista ja niiden käytöstä.

  • Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli ja arviointi

    Kuinka toteuttaa arviointi osaamisperusteisesti suunnitellussa koulutuksessa ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon?

    Osallistuja saa opintopistetystä koulutuksesta virallisen osaamistodistuksen sekä mahdollisuuden suoritusmerkinnän kirjaamiseen kansalliseen opintorekisteri Koskeen ja Omaan Opintopolkuun muiden tutkintotietojen rinnalle.

    Koulutusmalli ja arviointi -webinaarissa keskitytään siihen, kuinka osaamisperusteisesti suunnitelluissa koulutuksissa voidaan toteuttaa osaamisen arviointia ja mitkä ovat kouluttajan tehtävät arviointiin liittyen. Lisäksi perehdytään siihen, miten arvioinnin toteutus voidaan huomioida jo koulutusmallin suunnitteluvaiheessa.

  • Osaamisen arviointi koulutuksessa

    Tässä koulutuksessa opit, miten voit jo suunnitteluvaiheessa valita koulutuksen tavoitteisiin sopivat arviointitavat ja -menetelmät!

    Koulutuksessa käydään läpi myös, kuinka toteutat arviointia käytännössä, eli kuinka voit arvioida osaamistavoitteiden toteutumista koulutuksessa. Koulutuksessa esitetään käytännön esimerkkejä toteutuneista koulutuksista. Koulutus soveltuu erityisesti niille kouluttajille tai koulutuksen suunnittelijoille, jotka toteuttavat opintopisteytettyjä koulutuksia ja arvoivat koulutusten suorituksia.

Tu­ke­a kou­lu­tus­yh­teis­työ­hön

  • Kaksi henkilöä tietokoneiden äärellä kuulokkeet päässä.
  • Kouluta Siviksen kanssa

    Tutustu Siviksen Koulutuslinjaukseen ja uudistuneisiin koulutusyhteistyön muotoihin yhdessä Siviksen asiantuntijoiden kanssa. Käymme webinaareissa läpi koulutuksen toteuttamista osana Siviksen opetusohjelmaa, koulutuksen määritelmän sekä keskeiset koulutusyhteistyön muutokset. Lisäksi paneudutaan Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettavien koulutusten osallistujatietojen keräämisen muutoksiin.

  • Kouluta Siviksen kanssa: Sivisverkko tutuksi

    Sivisverkko on verkkopalvelu, jossa Siviksen jäsenjärjestöjen koulutuksen toteuttajat suunnittelevat ja raportoivat kaikki Siviksen kanssa yhteistyössä toteutettavat koulutukset. Sivisverkkoon kirjataan koulutusten sisällöt, taloustiedot sekä osallistujatiedot muun muassa viranomaisraportointia varten. Myös koulutuksille myönnetty Sivis-tuki maksetaan järjestöille Sivisverkon tietojen perusteella.

    Tutustumme Sivisverkon käyttäjän näkymään, teemme yhdessä suunnitelman ja kuluselvityksen Sivisverkkoon. Kertaamme minkälaisen koulutuksen voi toteuttaa yhteistyössä Siviksen kanssa.

  • Kouluta Siviksen kanssa: Osaamistavoitteet koulutuksessa

    Tervetuloa oppimaan, kuinka muotoilla hyvät osaamistavoitteet koulutukselle! Webinaarissa käymme läpi osaamistavoitteiden muodostamista ja jaamme esimerkkejä hyvistä osaamistavoitteista. Pohdimme myös sitä, miten osaamistavoitteet vaikuttavat koulutuksen toteutukseen.

  • Kouluta Siviksen kanssa: Koulutusten talous ja kuluselvitys

    Siviksen kanssa yhteistyössä järjestettyjen koulutusten raportointiin kuuluu kuluselvityksen tekeminen. Webinaarissa perehdytään kuluselvityksen tekemiseen sekä siihen miten voit suunnitella koulutuksen taloutta etukäteen. Hyvällä talouden suunnittelulla ja seurannalla helpottuu myös kuluselvityksen tekeminen.

Tulevaisuuden osallisuus -työpajat

Yh­dis­tys­toi­min­nan verk­ko­kurs­sit jär­jes­tö­jen käyt­töön

  • Kouluta Yhdistystoiminnan verkkokursseilla

    Tule kuulemaan, miten Siviksen kehittämiä Yhdistystoiminnan verkkokursseja kannattaa hyödyntää järjestön tai yhdistyksen koulutustoiminnassa!

    Yhdistyskehittäjä-, Yhdistysviestijä-, Vapaaehtoisjohtaja-, Verkkovertaisohjaaja- ja Yhdistysvaikuttaja-verkkokurssien avulla järjestöt voivat toteuttaa koulutuksia omille kohderyhmilleen. Verkkokurssit sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston, jonka avulla jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia omille yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä paikallisyhdistyksille. Helppoa ja kätevää!

  • Yhdistystoiminnan verkkokurssit käyttöön

    Tutustu Siviksen jäsenjärjestöjen käytössä oleviin Yhdistystoiminnan verkkokursseihin ja niiden käyttöönottoon yhdessä Siviksen asiantuntijoiden kanssa. Kurssiperheeseen kuuluu seuraavat verkkokurssit: Yhdistyskehittäjä, Yhdistysvaikuttaja, Yhdistysviestijä, Vapaaehtoisjohtaja ja Verkkovertaisohjaaja. Kurssit sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston. Järjestöjen tehtävänä on huolehtia koulutuksen ohjaamisesta ja käytännön toteutuksesta. Hyödyllistä ja kätevää!