17.6.2022 Siviksen äänellä

Eväitä tulevaisuuden järjestöille

Tulevaisuutta voi ennakoida ja sitä kautta valmistautua siihen. Tiedämme, että yhteisen ymmärryksen, toisten näkökulmien ja rakentavan dialogin tarve kasvaa.

Siviksen asiantuntija Anne Ilvonen. Siviksen asiantuntija Anne Ilvonen.

Millainen on tulevaisuuden järjestö? Siinä on varmasti jotain uutta, jotain vanhaa ja jotain muilta sektoreilta lainattua. Tämän verran osaamme jokainen sanoa, mutta loppu onkin sitten hämärän peitossa. Vai onko?

Me sivisläiset olemme viimeiset vuodet pohtineet paljon järjestöjen tulevaisuuden näkymiä. Olemme hahmotelleet tulevaisuutta osana omaa strategiatyötämme, ja järjestöosaamisen puolella olemme panostaneet koulutuksiin ja projekteihin, jotka tukevat jäsenjärjestöjämme nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Me sivisläiset olemme viimeiset vuodet pohtineet paljon järjestöjen tulevaisuuden näkymiä.

Vaikka kaikkea emme tulevaisuudesta voi tietää, tiedämme sen, että yhteisen ymmärryksen, toisten näkökulmien ja rakentavan dialogin tarve kasvaa yhteiskunnassamme kovaa vauhtia. Sivis on kouluttanut jo useita vuosia Erätauko-ohjaajia järjestöihin, jotta niillä olisi hyvät edellytykset vastata tulevaisuuden haasteisiin.

Digitalisaatio tulee myös olemaan yhteiskuntaamme läpileikkaava kehitystrendi. Seuraavan kahden vuoden aikana Sivis uudistaa kaikki digitaaliset palvelunsa entistä käyttäjälähtöisemmiksi.

Tavoitteemme on, että jäsenjärjestömme pystyvät entistä paremmin hyödyntämään sekä Siviksen digitaalisia palveluita että lukuisia tukimateriaalejamme koulutuksen suunnittelussa ja kehittämisessä. Tuemme myös järjestöjä verkkokoulutusten kehittämisessä ja toteuttamisessa, jotta järjestökoulutusta voidaan toteuttaa jatkossa entistä enemmän myös verkossa.

Tulevaisuutta voi myös ennakoida ja sitä kautta valmistautua siihen. Sivis toteuttaa syksyllä Luottamusjohdon tulevaisuustaidot -koulutuksen, missä järjestöjen luottamusjohto pääsee ottamaan haltuun ennakoinnin perusteet.

Yhdessä tulevaisuuteen -koulutuksessa puolestaan järjestöjen suunnittelu- ja kehittämistyöstä vastaavat pääsevät laatimaan tulevaisuussuunnitelman omalle järjestölleen.

Kurkista Siviksen syksyn koulutustarjontaan. Löydät edellä nostamieni koulutusten lisäksi monta kiinnostavaa koulutusta järjestösi tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin.

 

PS. Sivis on mukana SuomiAreenassa yhdessä Kvs-säätiön kanssa Porissa 14.7.2022. Voit seurata keskustelua paikan päällä tai suorana MTV3-palvelusta.

 

SivisNYT: Jatkuva oppiminen esillä SuomiAreenassa 

 

Kirjoittaja