28.5.2024 Koulutukset

Digitaitojen alkeiskurssilta lisää rohkeutta ja perustaitoja

Kaipaatko tukea digilaitteiden käyttöön? Digitaitojen alkeet -koulutuksessa voi harjoitella kaikkialla tärkeitä perustaitoja ilman turhia paineita. Ilmoittautuminen on nyt auki syksyllä Helsingissä ja Joensuussa toteutettaviin lähikoulutuksiin.

Kolme henkilöä keskustelee tietokoneen edessä. Kolme henkilöä keskustelee tietokoneen edessä. Koulutus antaa varmuutta digilaitteiden ja -palveluiden käyttöön.

Syksyn aikana järjestettävissä Digitaitojen alkeet -lähikoulutuksissa osallistujat pääsevät harjoittelemaan digilaitteiden perusteita kouluttajan ohjauksessa. Koulutuksissa käydään läpi esimerkiksi sähköpostia ja verkkoselaimen käyttöä, tiedonhakua ja turvallista toimintaa verkossa.

Koulutuksessa huomioidaan osallistujien osaamistaso ja toiveet sisällön suhteen, joten koulutuksesta saa vinkkejä ja oppeja suoraan omaan arkeen, kertoo Opintokeskus Siviksen asiantuntija ja kouluttaja Ville Särkelä.

Digitaitojen alkeet -koulutus on suunnattu aikuisille, jotka kokevat tarvitsevansa tukea digilaitteiden käytössä ja haluavat oppia käyttämään laitteita itsenäisesti. Koulutuksessa digilaitteiden peruskäyttöä opetellaan yhdessä rennossa ilmapiirissä.

Koulutuksesta saa vinkkejä ja oppeja suoraan omaan arkeen.

Voit olla täysin kokematon tai peruskäyttäjä, joka kaipaa kertausta tai oman osaamisen päivittämistä. Koulutus antaa itsevarmuutta toimia digilaitteiden kanssa ja oppeja voi hyödyntää arjessa, työssä ja opinnoissa.

Lähikoulutuksia järjestetään syksyn aikana Helsingissä ja Joensuussa. Kussakin koulutuksessa on kolme tapaamiskertaa, jotka kestävät neljä tuntia kerrallaan. Helsingin ryhmä kokoontuu keskiviikkoisin 14.8., 21.8. ja 28.8. klo 12‒16. Joensuussa koulutukset ovat tiistaipäivinä 8.10., 15.10. ja 22.10. klo 16‒20.

Digitaitojen alkeet -koulutukset ovat yhden opintopisteen laajuisia. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Osallistu ja vinkkaa!

 

Digitaitojen alkeet Helsingissä 14.28.8.2024

Digitaitojen alkeet Joensuussa 8.22.10.2024

 

Koulutukset toteutetaan osana Digitaidoilla parempaan työelämään -hanketta. Koulutukset on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Lisätietoja