6.9.2021 Pinnalla NYT

VIDEO: Sivis SuomiAreenassa 10 minuutissa – katso tiivistelmä!

Katso video

SivisNYT tiivisti kolmen vartin keskustelun alle 10 minuutin pituiseksi videoksi. Näet tiivistelmässä tähtihetket ja pääset kiinni keskustelun antiin.

Järjestöillä voi olla erityinen rooli kestävän elämän edistämisessä.

– Näen järjestöjen roolin olla tarjoamassa niitä mahdollisuuksia, jotka kannustavat aktiiviseen toimijuuteen, ja jotka tukevat kestävää elämäntapaa ja kehitystä, sanoi Suomen Partiolaisten puheenjohtaja Siiri Somerkero.

Somerkero oli mukana Siviksen ja Vapaa Sivistystyö ry:n järjestämässä Miten mahdollistetaan kestävä elämä? -keskustelussa SuomiAreenassa. Hänen kanssaan keskustelivat europarlamentaarikko ja Marttojen puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen ja Itä-Suomen yliopiston sosiaalipedagogiikan professori Arto O. Salonen. Puhetta johtivat toiminnanjohtaja Marita Salo Opintokeskus Siviksestä ja puheenjohtaja Björn Wallén Vapaasta Sivistystyöstä.

Sirpa Pietikäinen kannusti järjestöjä yhteistyöhön myös kestävän elämän toimissa.

– Positiivinen joukkovoima auttaa esimerkiksi ilmastoahdistukseen. Tulee tunne, että voin tehdä kestäviä elämäntapoja ja oppia toisilta lisää, Pietikäinen sanoi.

Arto O. Salonen uskoo, että ihmiset pohjimmiltaan haluavat hyvää tulevaisuutta, ja arvot ovat kohdallaan.

– Mutta sitten meille tulee kinaa niistä toimenpiteistä. Järjestöt voisivat olla rakentamassa siltoja eri tavoin ajattelevien ihmisten välillä, Salonen ehdotti.

Tärkeät näkemykset saatiin esiin

Siviksen toiminnanjohtaja Marita Salo iloitsee, että vapaan sivistystyön ja kestävän elämän teema valittiin mukaan SuomiAreena-keskusteluihin.

– Oli tärkeää tuoda näitä näkemyksiä esiin. Opintokeskukset, järjestöt ja vapaa sivistystyö voivat olla osa kestävän elämän ratkaisua, ja ne ovat myös motivoituneita toimimaan. Meidän on pidettävä ääntä itsestämme, jotta tiedetään, mitä ollaan tekemässä ja mitä on jo tehty. Tarvitsemme myös sanansaattajia, ja siinä SuomiAreena toimi hyvin, Salo summasi.

SivisNYT tiivisti kolmen vartin keskustelun alle 10 minuutin pituiseksi videoksi. Näet tiivistelmässä tähtihetket ja pääset kiinni keskustelun antiin. Alkuperäisen tallenteen (45 min) voit katsoa täällä:

Sivis SuomiAreenassa -tallenne (45 min)

Teksti: Tia Yliskylä