23.8.2021 Pinnalla NYT

VIDEO: Työpaja Tikissä opitaan tekemällä

Tikissä hankitaan työkokemusta ja saadaan apua esimerkiksi opintoihin ja työllistymiseen.

Katso video

SivisNYT kävi tutustumassa Työpaja Tikkiin ja sen tekijöihin. Klikkaa nuolta ja katso video!

Työpaja Tikissä hankitaan työkokemusta erilaisista tehtävistä ja saadaan apua esimerkiksi opintoihin, työllistymiseen ja viranomaisasiointiin. Keskiössä on tekemällä oppiminen, eli erityistaitoja tai -tietoja ei tarvita.

Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen Työpaja Tikki on tarkoitettu 17–29-vuotiaille hämeenlinnalaisille, joilla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa. Kysymyksessä on Suomen ainoa 4H-yhdistyksen ylläpitämä nuorten työpaja.

Työpaja Tikissä voi suorittaa myös osatutkintoja, esimerkiksi polkupyörämekaanikon tutkinnon osia tai piha- ja puutarha-alan ja keittiöalan opintoja.

Käytännön oppimisen lisäksi tärkeää on yhteisöllisyys. Työpaja on monelle tärkeä yhteisö: paikka, jonne tulla, ja porukka, johon kuulua.

SivisNYT kävi tutustumassa Työpaja Tikkiin ja sen tekijöihin. Video nähtiin ensimmäistä kertaa heinäkuussa osana Siviksen ja Vapaa Sivistystyö ry:n SuomiAreena-keskustelua.

Miten mahdollistetaan kestävä elämä? -keskustelussa pohdittiin kestävää elämää, ekososiaalista sivistystä ja järjestöjen roolia uuden oppimisessa.

– Vapaa-ajalla tapahtuvalla oppimisella on iso merkitys kestävän elämän edistämisessä. Tekemällä oppiminen ja itse mukana oleminen ovat järjestöjen koulutusten vahvuuksia. SuomiAreena-keskustelijat huomasivat, miten järjestöissä oppiminen erottuu edukseen, kertoo keskustelua luotsannut Siviksen toiminnanjohtaja Marita Salo.

SuomiAreena-keskustelusta on julkaistu tallenne Siviksen YouTube-kanavalla:

Sivis SuomiAreenassa -tallenne

Teksti ja video: Tia Yliskylä

Sivis SuomiAreenassa 2021:

Lisätietoja