2.12.2022 Pinnalla NYT

Vertaisopintotoiminnan stipendit tukevat kehitystyötä

Helli Suomisen stipendeillä palkitaan ja tuetaan vertaisopintoryhmien toimintaa ympäri Suomea. Vuoden 2022 Helli Suomisen stipendit ja niihin liittyvät kunniakirjat jaettiin joulukuun alussa Helsingissä.

Helli Suomisen stipendin saajia palkintotilaisuudessa. Helli Suomisen stipendin saajia palkintotilaisuudessa. Paikan päällä stipendejä olivat vastaanottamassa Heikki Aulio Helsingin Invalidien yhdistyksestä (vas.), Tea Karpasto ja Lucia-Seija Viitaniemi Tuusulanjärven Reuma ry:stä, Sara Suomäki Helsingin 4H-yhdistyksestä, Merja Sintonen Aitoon Martat ry:stä sekä Susanna Hannu Tampereen seudun näkövammaiset ry:stä.

Tänä vuonna Opintotoiminnan Keskusliiton ylläpitämästä stipendirahastosta jaettiin kuusi opintoryhmästipendiä ja neljä henkilöstipendiä.

Heikki Aulio.
Heikki Aulio.

– Stipendi on hieno tunnustus ja sillä on välitöntä merkitystä toiminnallemme. Sen avulla pystymme lisäämään koulutusten ja yhteisten tilaisuuksien järjestämistä sekä tapaamaan mahdollisia muita järjestöjä, kertoo Heikki Aulio Helsingin Invalidien yhdistyksestä.

Stipendirahaston palkinnonsaajien valinnassa painotettiin pitkäjänteistä ja ansioitunutta toimintaa vertaisopintoryhmän ja -oppimisen kehittämisessä sekä uutta osaamista ja oppimista tuottavaa toimintaa.

Stipendi on hieno tunnustus ja sillä on välitöntä merkitystä toiminnallemme.

Merja Sintonen.
Merja Sintonen.

Henkilöstipendin saaja Merja Sintonen Aitoon Martat ry:stä on myös otettu toimintansa kunnianosoituksesta Aitoon Lavatanssijoissa.

– Jatkamme toimintaa yhdessä tanssin eteen myös tulevaisuudessa. On hienoa, että olemme onnistuneet saamaan eri ikäryhmät liikkeelle, Sintonen kertoo.

Tea Karpasto.
Tea Karpasto.

Stipendit myönnettiin tunnustuksen luontoisena apurahana vertaisopintoryhmälle, vertaisopintoryhmän ohjaajalle tai jäsenelle. Stipendit ovat käytettävissä saajan vapaan harkinnan mukaan.

– Halusimme jakaa kunnianosoituksen järjestömme ja yhdistyksemme kesken. Päätimme hankkia viralliset, meitä varten suunnitellut ja toimintaamme kuvaavat rintaneulat, kertoo Tea Karpasto Tuusulanjärven Reuma ry:stä.

Stipendejä olivat jakamassa  Opintotoiminnan Keskusliiton hallituksen puheenjohtaja Jukka Tahvanainen ja toiminnanjohtaja Marita Salo.

Opintokeskus Sivis onnittelee kaikkia stipendin saajia.

 

 

Teksti: Kaisamari Sundström
Kuvat: Susanna Nordvall

Helli Suomisen stipendit 2022

 • Henkilöstipendit

  • Susanna Hannu, Pistekirjoitusopetus, Tampereen seudun näkövammaiset ry
  • Melisa Lehtivuori, Nypläyskerho, Turun Kansantanssin ystävät ry
  • Unto Siekkinen, Järvenpään mieslaulajien seniorikuoro
  • Merja Sintonen, Aitoon Lavistanssijat, Aitoon Martat ry

  Ryhmästipendit

  • Ikäihmispalvelu, Helsingin 4H-yhdistys
  • Keskusteluryhmä henkilökohtaisten avustajien työnantajille, Helsingin invalidien yhdistys ry
  • Oppimisvaikeuksisten aikuisten vertaistukiryhmä, Helsingin seudun erilaiset oppijat ry (HERO)
  • Perhehoitokotien vertaisäidit, Suomen Perhehoitajat ry (ent. Kymenlaakson perhehoitajat ry)
  • Sanoista seuraa – luovan kirjoittamisen kuntouttava ryhmä, Tuusulanjärven Reuma ry
  • Taitomerkkiryhmä, Sekakuoro Kulkuset ry / Auralia