4.10.2022 Koulutukset

Marraskuussa opitaan järjestöosaamisen kehittämistä

Miten saadaan vapaaehtoisten osaaminen näkyväksi? Kuinka houkutellaan kaikki mukaan järjestöihin? Saat vastauksia ja vinkkejä Siviksen koulutuksissa!

Vapaaehtoisten osaaminen näkyväksi -verkkokoulutuksessa 7.–21.11.2022 perehdytään vapaaehtoisten osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen hyötyihin ja haasteisiin.

Ideana on, että koulutukseen osallistuvat oppivat tarkastelemaan oman järjestönsä vapaaehtoistoiminnan valikoimaa osaamisen näkökulmasta. Osallistujat saavat käyttöönsä mielenkiintoisia työkaluja, joiden avulla pääsee vauhtiin vapaaehtoisten osaamisen tunnistamisessa ja tunnustamisessa.

>> Ilmoittaudu viimeistään 24.10.2022

 

Marraskuussa järjestetään myös Kaikki mukaan – yhdenvertaisuutta järjestöihin -verkkokoulutus keskiviikkona 9.11.2022 klo 13–15.

Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia tunnistaa erilaisista lähtökohdista ja taustaryhmistä tulevien mahdollisuudet osallistua yhdistyksen toimintaan. Aihetta lähestytään muun muassa iän, monikulttuurisuuden ja kielen näkökulmista. Koulutuksen yhteydessä julkistetaan Siviksen tekemä selvitys maahan muuttaneista suomalaisissa yhdistyksissä.

>> Ilmoittaudu viimeistään 2.11.2022

 

Järjestön hallitusosaaja (JHO) -pilottikoulutus toteutetaan 5.–24.11.2022. Tämä koulutus järjestetään hybridinä eli sekä paikan päällä Helsingissä että verkkokoulutuksena.

Koulutus on tarkoitettu valtakunnallisen järjestön hallituksen jäsenille. Järjestöjen hallitustyössä onnistuminen edellyttää osaamista ja kykyä nähdä myös pidemmän kehittämiskaaren päähän. Tähän tarpeeseen on rakennettu opintokeskusten yhteistyönä Järjestön hallitusosaaja (JHO) – koulutus, jonka ensimmäiset pilotit järjestetään tänä syksynä yhteistyössä Opintokeskus Siviksen, Työväen Sivistysliiton ja Maaseudun Sivistysliiton kanssa. Kurssimaksu on 100 €.

>> Ilmoittaudu viimeistään 31.10.2022

 

Kaikki Siviksen loppusyksyn koulutukset