9.5.2024 Pinnalla NYT

Kuinka kohtaamme toisemme? – toukokuun seminaari kutsuu keskusteluun

Kuinka kohtaamme toisemme arjessa? Entä järjestötoiminnassa? Toukokuun lopussa järjestettävä tilaisuus Dialogia jokaiseen päivään!  innostaa keskusteluun.

Kaksi henkilöä istuu sohvilla ja keskustelee iloisesti. Kaksi henkilöä istuu sohvilla ja keskustelee iloisesti. Dialogia jokaiseen päivään! -tilaisuus järjestetään Oodissa torstaina 30.5.

Dialogin perustaitoja voi hyödyntää kaikissa vuorovaikutustilanteessa. Dialogin avulla voimme rakentaa arkea ja yhteisöjä entistä avoimemmiksi ja vuorovaikutteisemmaksi. Rakentava keskustelu lähtee siitä, että haluamme kuunnella, mitä toisella on sanottavana ja ymmärtää hänen näkökulmansa asioihin, vaikka ne olisivat erilaisia kuin omamme.

Torstaina 30.5. klo 13–15.30 järjestettävässä  Dialogia jokaiseen päivään! -seminaarissa pohditaan tapoja toisen ihmisen kohtaamiseen. Tilaisuudessa tuodaan esiin myös käytännön vinkkejä keskustelutaitojen edistämiseksi erilaisissa yhteisöissä ja jokapäiväisessä arjessa.

– Seminaariin ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat edistää rakentavaa vuoropuhelua omassa arjessaan tai työssään, toteaa Siviksen asiantuntija Marion Fields.

– Tavoitteena on, että osallistujat oppivat tuntemaan arjen dialogin käsitteen ja osaavat käyttää siihen liittyviä työkaluja. Ohjelmassa on puheenvuoroja, keskustelua ja käytännön esimerkkejä vuorovaikutuksen edistämisestä arjessa ja järjestötoiminnassa.

Marion Fields esittelee seminaarissa uusia helppokäyttöisiä dialogityökaluja. Lisäksi tilaisuudessa puhuvat muun muassa Erätauko-säätiön toimitusjohtaja Laura Arikka sekä Invalidiliiton koulutussuunnittelija Auli Tynkkynen. Arikka herättelee puheenvuorossaan lisäämään arjen dialogia. Tynkkynen nostaa puolestaan esiin arjen dialogin onnistumisia järjestötoiminnassa.

Dialogia jokaiseen päivään! -seminaari järjestetään hybriditilaisuutena Helsingin keskustakirjasto Oodissa sekä verkossa.

 

Seminaari on osa Dialogue In Adult Learning (DIAL) -hankkeen sekä Sivistyksen teemavuoden 2024 ohjelmaa.Euroopan unionin osarahoittama -logo.

Dialogia jokaiseen päivään!

Torstai 30.5.2024

Helsingin keskustakirjasto Oodi

Klo 12.30
Kahvit ja keskustelua

Klo 13.00
(striimaus alkaa)

Tervetulopuheenvuoro
Marita Salo, Toiminnanjohtaja, Opintokeskus Sivis

Dialogia arkeen!
Laura Arikka, Toiminnanjohtaja, Erätaukosäätiö

Klo 14.00
Tauko

Klo 14.10

Innostu arjen dialogista! DIAL-hankkeen työkalut ja opit
Marion Fields, Asiantuntija, Opintokeskus Sivis ja DIAL-hanke

Arjen dialogin onnistumisia järjestötoiminnassa
Auli Tynkkynen, Koulutussuunnittelija, Invalidiliitto

Opetushallituksen puheenvuoro
Virpi Maireberg, Vastaava asiantuntija

Klo 15.00
Keskustelua ja kutsu arjen dialogiin (striimaus päättyy)

Klo 15.30
Tilaisuus päättyy

 

Ilmoittaudu tilaisuuteen 24.5. mennessä

Sivistyksen teemavuosi 2024 ja Sivistysviikko 6.-12.5.2024

Lisätietoja