6.3.2024 Pinnalla NYT

Maaliskuun Erätauko-keskustelut kutsuvat osaamisen ja turvallisuuden äärelle

Kiinnostaisiko keskustella siitä, mitä osaaminen voi olla? Tai mikä turvallisuuden ja luottamuksen merkitys on järjestöille? Tutustu kevään Erätauko-keskusteluihin ja ilmoittaudu mukaan! Samalla pääset tutustumaan suosittuun Erätauko-menetelmään käytännössä.
Ihmisiä istumassa ringissä ja keskustelemassa. Ihmisiä istumassa ringissä ja keskustelemassa. Sivis järjestää säännöllisesti myös Erätauko-ohjaajan koulutuksia.

Sivis järjestää maaliskuussa kaksi Erätauko-keskustelua aiheesta Osaaminen näkyviin! ja Turvallisuus ja luottamus järjestöissä. Keskustelut on suunnattu Erätauko-ohjaajakoulutuksen käyneille sekä kaikille, jotka haluavat keskustella omasta osaamisestaan tai turvallisuuden ja luottamuksen merkityksestä järjestöjen ja muiden yhteisöjen arjessa.

Keskustelut tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan, kuuntelemaan ja oppimaan uusia asioita muilta ja ne käydään luottamuksellisesti Erätauko-menetelmää ja rakentavan keskustelun pelisääntöjä käyttäen.

Kiinnostuitko? Ilmoittautuminen keskusteluihin on nyt käynnissä!

Osaaminen näkyviin!

Keskiviikkona 20.3.2024 klo 9-10.30, verkkototeutus

Opimme uutta läpi elämän. Milloin viimeksi pysähdyit pohtimaan, mitä osaaminen on ja mitä kaikkea sinä osaat?

Osaamisemme karttuu monissa eri tilanteissa: koti- ja perhepiirissä, koulussa, työelämässä sekä vapaa-ajalla,  harrastuksissa, yhdistystoiminnassa, kursseilla ja ystävien seurassa – eli melkein missä vain. Emme kuitenkaan aina huomaa osaavamme jotakin tai tunnista kaikkea osaamiseksi. Tunnistettua osaamista on helppo hyödyntää kaikilla elämän osa-alueilla.

Tervetuloa jakamaan kokemuksiasi ja kuulemaan muilta siitä, mitä osaaminen on, missä sitä syntyy ja mistä tietää osaavansa jotakin.

Tilaisuuden tavoitteena on laajentaa osallistujien omaa ja yhteistä ymmärrystä osaamisista.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun 19.3. mennessä

 

Turvallisuus ja luottamus järjestöissä

Maanantaina 25.3.2024 klo 13-14.30, verkkototeutus

Mitä turvallisuus merkitsee sinulle? Mikä synnyttää turvattomuutta ja luo luottamusta?

Tule keskustelemaan siitä, mitä turvallisuus ja luottamus merkitsevät arjessasi, ajatuksissasi ja yhteisössäsi. Millaisia toiveita ja havaintoja näihin asioihin liittyy? Kuinka voimme yhdessä lisätä luottamusta? Keskustelun tavoitteena on laajentaa osallistujien omaa ja yhteistä ymmärrystä nykyhetken turvallisuudesta.

Tilaisuus on osa valtakunnallisia Kansallisia dialogeja, joista rakennetaan kooste kansalaisten kokemuksista epävarmuudessa elämisestä. Kansallisia dialogeja koordinoi DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, Lastensuojelun Keskusliitto, Sitra, Tuusulan kunta, valtiovarainministeriö sekä valtioneuvoston kanslia. Keskustelusta tehdään yhteenveto niin, ettei yksittäistä henkilöä voi tunnistaa kirjauksista. Yhteenvetoja hyödynnetään valtion ja kuntien hallinnossa sekä kansalaisyhteiskunnan toimijoiden työn tukena.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun 21.3. mennessä

Erätauko-koulutukset Siviksessä

  • Seuraa Siviksen Koulutuskalenteria ja ilmoittaudu mukaan maksuttomiin Erätauko-koulutuksiin

    Erätauko-ohjaajan jatkokoulutuksessa 16.4.–21.5.2024 syvennät Erätauko-ohjaajan osaamistasi! Koulutuksessa käsittelemme osallistujien ohjaajakokemuksista nousseita kysymyksiä luottamuksellisen ilmapiirin rakentamisesta, keskustelun syventämisestä ja hankalista tilanteista. Perehdymme myös onnistuneen Erätauko-keskustelun osatekijöihin.

    Liity mukaan pohtimaan muiden osallistujien kanssa, kuinka Erätauko-ohjaajan työnkaluja sovelletaan ja miten voit edistää rakentavaa keskustelukulttuuria. Kouluttajana toimi Olli-Pekka Ahtiainen DialogiAkatemiasta/Aretai Oy:stä.

    >> Ilmoittaudu koulutukseen 1.4. mennessä 

    Seuraa Koulutuskalenteria

Lisätietoja