22.10.2022 Vinkkinurkka

Digipotkusta uusia ideoita nuorisoalan järjestötyöhön

Osaamiskeskus Kentauri järjestää Digipotkun keskiviikkona 16.11. klo 13–15. Webinaarissa esitellään Kentaurin kehittämiä digitaalisia työkaluja, jotka helpottavat nuorisoalan järjestöjen työtä.

Kolme nuorta hyppäämässä ilmaan. Kolme nuorta hyppäämässä ilmaan.

Kentaurin Digipotku tarjoaa digitaalisia työkaluja nuorisoalan järjestöille. Mitä on luvassa, Kentaurin tapahtumakoordinaattori Elisa Rasinkangas?

Digipotkussa tuomme esiin Kentaurin työn tuloksia, jotta muillekin kirkastuu, mitä kaikkea olemme tehneet, ja mitä on vielä tulossa. Esittelemme uusia tutkimustuloksia nuorten toimijuudesta digitaalisissa ympäristöissä ja nuorisoalan järjestöjen merkityksestä yhteiskunnassa. Lisäksi näytämme nuorten osaamisen tunnistamisen työkaluja sekä mittarin, jolla nuorten osallisuuden kokemusta toiminnassa voi arvioida.

– Osaamiskeskus Kentauri on toiminut nyt 2,5 vuotta. Sen tarkoituksena on tukea nuorisoalan kentän työtä ja nuorten matkaa kohti merkityksellistä elämää. Tavoitteemme on luoda ja kehittää useampia erilaisia digitaalisia työkaluja sekä tuottaa tutkimustuloksia, jotka tuovat uusia tapoja arvioida ja tehostaa työskentelyä nuorten parissa.

Mitä hyötyä Digipotkusta on Siviksen jäsenjärjestöille?

– Digipotku on Kentaurin vuosittainen päätapahtuma. Haluamme näyttää, miten työmme on hyödynnettävissä nuorisoalan järjestöissä ja kuinka helppoa kehittämiemme digitaalisten työkalujen käyttö on.

– Tutkimustulokset, osaamisen tunnistamisen työkalut ja selkeät ohjeet ovat vapaasti luettavissa ja ladattavissa sivuiltamme.

Haluamme näyttää, miten työmme on hyödynnettävissä, ja kuinka helppoa digitaalisten työkalujen käyttö on.

Miten Siviksen jäsenjärjestöt pääsevät mukaan?

– Tapahtuma on avoin kaikille nuorten kanssa työskenteleville ja nuorisoalasta kiinnostuneille, jotka haluavat löytää uusia työtapoja ja lisätä nuorisoalan järjestökentän tuntemusta. Webinaariin voi joko ilmoittautua tai tulla mukaan suoraan tapahtumalinkistä. Ilmoittautuneille lähetetään muistutus tapahtumasta sekä materiaalipaketti tapahtuman jälkeen.

Digipotkun ohjelma 16.11.22 klo 13–15 verkossa

  • Alkutervehdys: Laura Kalervo, osaamiskeskuspäällikkö, asiantuntija,​ Kentauri
  • Aloituspuheenvuoro​: Mikko Cortés Téllez, erikoissuunnittelija, Opetus- ja kulttuuriministeriö
  • Nuorten toimijuus digitaalisissa ympäristöissä harrastus- ja järjestötoiminnassa: Pekka Kaunismaa, ​TKI-lehtori, Kentauri
  • Osallisuusmittari arvioinnin tukena​: Raisa Omaheimo, osaamiskeskuspäällikkö,​ asiantuntija, Kentauri
  • Ideoita osaamisen tunnistamiseen nuorisoalan järjestöille​: Essi Lehtovaara ja Laura Kalervo, asiantuntija, Kentauri
  • Nuorisoalan järjestöjen yhteiskunnallinen merkitys näkyväksi: Reijo Viitanen, koulutuspäällikkö, Humak ja Niina Autiomäki, asiantuntija, Kentauri
  • Kommenttipuheenvuoro​: Tapio Huttula, Suomen kasvukäytävä
  • Loppuyhteenveto​: Laura Kalervo, osaamiskeskuspäällikkö, asiantuntija,​ Kentauri
  Osallistu Digipotkuun

Lisätietoja

 • Elisa Hietala

  Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori, Osaamiskeskus Kentauri