27.9.2022 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: viestinnän asiantuntija Kaisamari Sundström

Kielitaituri, mediakasvattaja ja musiikin harrastaja. Näin voi kuvailla Kaisamari Sundströmiä, Siviksen viestinnän asiantuntijaa.

Kaisamari Sundström Opintokeskus Sivis Kaisamari Sundström Opintokeskus Sivis

Vuosi 2022 on ollut Kaisamari Sundströmille vilkas. Hän valmistui toukokuussa kielten ja viestinnän maisteriohjelmasta Helsingin yliopistossa. Sitä ennen hän työskenteli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella viestinnän harjoittelijana. Syyskuussa hän aloitti Opintokeskus Siviksessä viestinnän asiantuntijana.

– On ollut todella helppo hypätä mukaan Sivikseen! Perehdytys onnistui tosi hyvin, kaikki työkaverit ovat oikein mukavia ja ilmapiiri on lämmin, Sundström kehuu.

Hän sijaistaa viestinnän asiantuntija Carolina Rebhania opintovapaan ajan tammikuun 2024 loppuun asti. Sundström vastaa Siviksen verkkokoulutuspohjien viestinnästä sekä päivittää Siviksen somea, Sivisverkkoa ja sisäisen viestinnän Sintra-kanavaa. Lisäksi hän on mukana Siviksen digitaalisten palvelujen uudistuksessa ja päivittäisviestinnässä.

On ollut todella helppo hypätä mukaan Sivikseen! Perehdytys onnistui tosi hyvin.

Siviksen valmiista verkkokoulutuspohjista on saatu paljon hyvää palautetta.

– Järjestöt ja yhdistykset pitävät valmiita paketteja kätevinä ja hyödyllisinä. Verkkokoulutuspohjat ovatkin helposti saatavilla. Asiantuntijat ovat tehneet järjestöjen puolesta ison työn oikean ja olennaisen tiedon suodattamisessa.

Valmiita verkkokoulutuspohjia on tällä hetkellä kolme: Yhdistyskehittäjä, Vapaaehtoisjohtaja ja Yhdistysviestijä. Verkkovertaisryhmänohjaaja-verkkokoulutuspohja saadaan käyttöön lokakuussa ja myöhemmin vielä Yhdistysvaikuttaja.

Kielimaisteri keräsi viestinnän työkokemusta

Kaisamari Sundström opiskeli Helsingin yliopistossa ranskaa, englantia ja viestintää. Lisäksi hän on suorittanut aineenopettajan pätevyyden. Mediakasvatus kiinnosti Sundströmiä niin paljon, että hän tutki pro gradu -opinnäytetyössään mediakasvatuksen osuutta oppimateriaaleissa.

Viestinnän työkokemuksen kerryttäminen alkoi jo opiskeluaikana. Sundström työskenteli ensin markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijana ja myöhemmin assistenttina Suomen Ranskan instituutissa Pariisissa.

– Muutto ulkomaille oli jännittävää keskellä pahinta korona-aikaa. Opin Ranskassa paljon viestinnän peruskäytänteistä, sidosryhmäajattelusta ja yhteistyökumppanien merkityksestä. Huomasin, että työyhteisö on laajempi kokonaisuus kuin oma toimisto. Pääsin mukaan valtavaan verkostoon ja näin, miten tärkeää on kontaktien luominen.

Pariisin jälkeen Sundström pääsi Diakonia-ammattikorkeakouluun viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijaksi. Puolessa vuodessa kertyi arvokasta kokemusta hanketyöstä, sote-alan järjestöistä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnasta.

Viimeisin harjoittelupaikka oli Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viestinnässä. Mittakaava kasvoi moninkertaiseksi, kun kohderyhmänä oli koko Suomi.

– THL:n bränditiimissä pääsin tekemään paljon tapahtumia, ajankohtaisviestintää sekä media- ja somepäivystystä. Sain hyvät opit, miten tehdään valtavaa yhteisöviestintää.

Musiikkia ja brittiläisiä leivonnaisia

Musiikki on Kaisamari Sundströmille rakas harrastus. Hän on soittanut kontrabassoa orkesterissa. Nykyään instrumenttina on piano ja yleisönä kotiväki. Lisäksi hän tykkää vinyylilevyistä.

– Viimeksi ostin Elton Johnin livealbumin vuodelta 1974. Siinä on kaikki lempiklassikkoni kuten Rocket Man, Skyline Pigeon ja Goodbye Yellow Brick Road.

Korona-aika sai Sundströmin innostumaan ruoanlaitosta ja leipomisesta. Ranskalaisten ruokien lisäksi keittiössä tuoksuvat usein brittiläiset leivonnaiset. Sundströmin avopuoliso on kotoisin Skotlannista, ja hän arvostaa skonsseja, teeleipiä ja Victoria sponge -kakkuja.

– Omia suosikkejani ovat erilaiset keitot, kuten kalakeitto, borssikeitto ja sosekeitto. Mikä olisi parempaa kun kermainen ja silkkinen sosekeitto? Pari viikkoa sitten kokeilin ensimmäistä kertaa kukkakaalikeittoa ja se on nyt ykkönen!

Teksti: Tia Yliskylä
Kuva: Carolina Rebhan

Kuka?

  • Kaisamari Sundström

    • Opintokeskus Siviksen viestinnän asiantuntija
    • Filosofian maisteri, ranskan ja englannin kielten opettaja
    • Asuinpaikka: Helsinki
    • Harrastukset: Musiikki, kielet, ruoanlaitto ja leipominen

Lisätietoja