5.11.2021 Koulutukset

Tulossa: perehdytyskoulutus järjestökentän uusille työntekijöille

Järjestöissä aloittavat työntekijät pääsevät pian perehdytyskoulutukseen. Lähipäivistä ja webinaareista koostuva koulutuskokonaisuus alkaa tammikuussa.

Valokuva Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen. Valokuva Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen. ”Järjestötyössä on omat erityispiirteensä ja säädäntönsä, joihin jokaisen uuden työntekijän on hyvä perehtyä”, toteaa Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen.

Miksi järjestöihin tarvitaan perehdytyskoulutusta, Siviksen asiantuntija Heidi Ristolainen?

– Järjestötyöpaikkoihin liittyy erityispiirteitä verrattuna työelämän muihin sektoreihin, julkiseen ja yksityiseen. Järjestöalaa koskeva lainsäädäntö, järjestöjen rakenne ja vaikuttamistyön tavat saattavat olla vieraita uudelle työntekijälle. Selvitykset ja aiemmat kehittämishankkeet ovat osoittaneet, että monesti työ järjestöissä on merkityksellistä, mutta samalla kiireistä ja monipuolista osaamista vaativaa. Perehdytykseen panostaminen kannattaa, sillä onnistunut perehdytys tukee uuden työntekijän hyvinvointia, motivaatiota ja työhön sitoutumista. Sivis on mukana yhteiseurooppalaisessa hankkeessa, jossa on suunniteltu perehdytyskoulutus järjestösektorilla aloittaville työntekijöille.

Mitä perehdytyskoulutuksessa opitaan?

– Tammikuussa starttaavan Jyvälle järjestötyöstä -koulutuksen tavoitteena on antaa alan perustiedot ja -taidot. Koulutuksessa käydään läpi järjestösektorin erityispiirteiden lisäksi keskeisiä työskentelytaitoja, kuten projektinhallintaa ja ryhmänohjausta. Koulutus koostuu alustuksista ja harjoituksista, joissa osallistujat pohtivat esimerkiksi sopivia fasilitointimenetelmiä ja hyvän esityksen rakennetta. Lisäksi jokainen koulutukseen osallistuja laatii suunnitelman oman urapolkunsa ja siinä tarvittavan osaamisen tueksi. Koulutuksesta saa digitaalisen osaamismerkin. Koulutus tarjoaa oivan paikan verkostoitua ja vaihtaa ajatuksia muiden uusien työntekijöiden kanssa.

Miten koulutukseen pääsee mukaan?

Koulutukseen voi ilmoittautua Sivisverkossa 15.12. mennessä. Mukaan ovat tervetulleita tuoreet työntekijät järjestöistä, yhdistyksistä ja muista kolmannen sektorin organisaatioista. Toivomme mukaan erityisesti ihmisiä, joilla on kokemusta alalta vähemmän kuin 18 kuukautta.

 

Ilmoittaudu Jyvälle järjestötyöstä -koulutukseen

Kuvituskuva: logot.

Miten jyvälle järjestötyöstä?

Mikä kannustaisi sinua osallistumaan uuden järjestötyöntekijän perehdytyskurssille? Entä mikä saisi sinut suosittelemaan koulutusta kollegalle tai alaiselle?

Kerro ajatuksesi ja autat Jyvälle järjestötyöstä -koulutuksen valmistelussa. Voit myös jättää yhteystietosi, niin saat ajantasaista tietoa koulutuksen kehitystyöstä jatkossa.

Koulutus on osa yhteiseurooppalaista  F4S3 eli Foundations 4 Sector 3 -hanketta. Hankkeen rahoittaa Erasmus+.

Vastaa kyselyyn 10.12. mennessä!

Lisätietoja