5.4.2022 Siviksen äänellä

Numerot kertovat: järjestöt kouluttavat kattavasti ja ketterästi

Numerot kertovat vaikuttavaa tietoa Siviksen ja jäsenjärjestöjen koulutusyhteistyöstä. Koulutuksen järjestäminen yhdessä Siviksen kanssa on enemmän kuin taloudellista tukea.

Kasvokuva: Marita Salo. Kasvokuva: Marita Salo. Järjestöt ovat koulutuksellaan tukena myös kriiseistä toipumisessa, kirjoittaa Marita Salo.

5 939. Näin monta koulutusta Sivis ja jäsenjärjestöt toteuttivat viime vuonna yhdessä.

117 493. Näin monta osallistujaa yhteistyössä järjestetyt koulutuksemme tavoittivat.

68. Näin monen järjestön kanssa toteutimme viime vuonna koulutuksia.

71 153. Näin monta opetustuntia toteutui viime vuonna.

Numerot kertovat vaikuttavaa tietoa Siviksen ja jäsenjärjestöjen koulutusyhteistyöstä. Järjestöjen koulutustoiminta on valtakunnallisesti kattavaa. Koulutus on merkittävä panos kansalaistaitoihin, hyvinvointiin, osallisuuteen ja omaehtoiseen oppimiseen.

Koulutus on merkittävä panos kansalaistaitoihin, hyvinvointiin, osallisuuteen ja omaehtoiseen oppimiseen.

Koulutuksen järjestäminen yhdessä Siviksen kanssa on enemmän kuin taloudellista tukea. Hedelmällinen yhteistyö on yhteisen laadun kehittämistä, pedagogisen osaamisen jakamista ja työkaluja koulutuksen toteuttamiseen ja hallinnointiin.

Koulutuksia pystyttiin järjestämään ketterästi myös korona-poikkeusaikana. Koulutusaiheiden top-listalle nousivat kädentaidot, järjestö- ja kansalaistoiminnan taidot, palo- ja pelastustoiminta, musiikki ja kasvatus.

Juuri nyt järjestöt vastaavat ketterästi Ukrainan sodan nostamiin tarpeisiin. Järjestöt kouluttavat esimerkiksi uusia vapaaehtoistoimijoita, joiden avulla valmistaudutaan tarjoamaan toimintaa sotaa paenneille. Lisäksi järjestöt järjestävät muun muassa varautumiseen liittyvää koulutusta sekä tukikoulutusta sodan ja ahdistuksen käsittelemiseen lasten kanssa. Koulutus on selvästi järjestöjen kriisityön turva.

Seuraa Siviksen somekampanjaa #JärjestötTukenaKriiseissä. Esittelemme siinä sellaisia järjestöjen koulutuksia, jotka nostavat resilienssiämme, hyvinvointiamme ja kykyämme kohdata poikkeuksellisia tilanteita.

Kriisitilanteessa vapaaehtoiskoulutus kanavoi auttamishalun toiminnaksi ja vahvistaa toimintakykyämme. Järjestöt ovat koulutuksellaan tukena myös kriiseistä toipumisessa.

 

Siviksen toiminnan avainlukuja vuodelta 2021:

Kirjoittaja