10.5.2021 Siviksen äänellä

Järjestöunelmista koulutuksiksi 

Mitkä teemat järjestökoulutuksessa ovat nyt pinnalla? Uudet toiminnot ja toimintatapojen myllerrys järjestöissä luovat tarpeita koulutuksille.
Marita Salo Opintokeskus Sivis Marita Salo Opintokeskus Sivis Marita Salo. Kuva: Susanna Nordvall

Siviksessä olemme osaamisen kysymysten ytimessä. Huomaamme, että monet teemat nousevat yhtä aikaa useista järjestöistä ja verkkokoulutus lisää halua yhteistyöhön. Vuorovaikutustaidot, hallitusosaaminen, etävapaaehtoisuus tai tietoturva ovat esimerkkejä konkreettisista toiveista koulutusyhteistyölle.  

Unelmien koulutus on yhteiskehittämisen ohjelma, jossa Sivis on toteuttamassa järjestöjen koulutusunelmia. Toukokuussa lanseerattavassa työskentelyssä haarukoidaan koulutusideoita ja yhytetään yhteen samoista teemoista kiinnostuneita järjestöjä. Sivis on tukena kehittämisprojekteiksi valikoituvien koulutusten tuottamisessa pedagogisella ja taloudellisella panoksella.  

Koulutuksen kehittämisen teemat nousevat pinnalla olevista osaamistarpeista ja tulevaisuuden ennakoinnista.  

Ensi viikolla julkaistaan Kansalaisareenan, Kirkkohallituksen ja Siviksen tuottama Vapaaehtoistyö Suomessa -tutkimus. Se avaa, miten suomalaiset osallistuivat vapaaehtoistoimintaan koronavuonna. 

Lisäksi vuoden erityisenä teemana on tulevaisuus vapaaehtoistoiminnassa. Kuinka moni on aikeissa jatkaa, lisätä tai vähentää vapaaehtoisena toimimista? Mikä mahdollistaa ja estää vapaaehtoisena toimimisen? Millaista osaamista vapaaehtoiset tarvitsevat? Kolmen webinaarin sarjassa avataan tuloksia trenditiedon, tulevaisuuden ja nuorten vapaaehtoisuuden näkökulmasta.  

Pysy kuulolla. 

Lisätietoja