25.10.2021 Vinkkinurkka

Hyödynnä verkkokoulutuksen työkalut ja tukipalvelut

Tiesitkö, että Sivis tukee jäsenjärjestöjen verkkokoulutuksia tarjoamalla käyttöön koulutusalustoja ja antamalla koulutusta, neuvontaa ja taloudellista tukea?

Kaksi ihmistä tietokoneen ruudulla etäyhteyden päässä. Kaksi ihmistä tietokoneen ruudulla etäyhteyden päässä.

Opintokeskus Sivis tarjoaa monenlaista tukea järjestöjen verkkokoulutuksiin sekä järjestää säännöllisesti erilaisia verkkokoulutusta tukevia koulutuksia.

Lyhyenkin verkkotapahtuman onnistuminen lähtee hyvästä suunnittelusta, askelmerkkien käsikirjoittamisesta ja teknisten reunaehtojen tunnistamisesta.

Miten webinaarista saadaan aidosti kiinnostava ja innostava?

– Luo visuaalisesti kiinnostava oppimateriaali, jossa on siistit kuvat sekä yhtenäinen brändi-ilme. Varmista, että äänesi on selkeä ja anna osallistujille mahdollisuus osallistua, mutta vältä aktiviteettiähkyä. Ja tauotus noin tunnin välein on erityisen tärkeää verkkoympäristössä, tiivistää Siviksen verkkokoulutuksen asiantuntija Tiina Tanskanen-Kudjoi.

Zoom, Itslearning vai Padlet?

Jäsenjärjestöt saavat Siviksen kautta käyttöönsä monipuolisia verkkokoulutuksen työkaluja ja välineitä sekä tukea ja koulutusta niiden käyttöönottoon. Tällä hetkellä Siviksen työkalupakista löytyvät verkkokoulutukseen hyvin sopivat Itslearning-, Padlet- ja Zoom-alustat.

– Järjestämme koulutusta webinaarien toteuttamisesta myös täysin alustasta riippumatta tarpeen ja kysynnän mukaan. Myös Siviksen YouTube-kanavalta löytyy paljon hyödyllisiä koulutustallenteita. Ja aina kannattaa seurata aktiivisesti viestintäämme uusista koulutuksista, kannustaa Siviksen koulutuspäällikkö Susanna Plathan.

– Lisäksi kannattaa muistaa, että jäsenjärjestöt voivat hyödyntää Sivis-tukea myös verkkokoulutuksissa, muistuttaa Plathan.

Verkkokoulutusmallit helpottavat koulutusten järjestämistä

Sivis tarjoaa jäsenjärjestöjen käyttöön myös valmiita verkkokoulutusmalleja. Verkkokoulutusmallit ovat Siviksen Itslearning-alustalle rakennettuja valmiita verkkokursseja, joiden avulla järjestöt voivat järjestää koulutuksia paikallisyhdistyksille ja vapaaehtoisille joko itsenäisesti tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.

– Siviksen verkkokoulutustiimiltä saa tukea, koulutuksia ja konsultaatiota verkkokoulutusmallien käyttöön, toteaa Siviksen verkkokoulutustiimin vetäjä Aino Laurila ja kannustaa ottamaan muutenkin rohkeasti yhteyttä Siviksen verkkokoulutuksen asiantuntijoihin.

– Verkkokoulutustiimimme  tukee jäsenjärjestöjä myös verkkokoulutusten käynnistys- ja kehitystyössä, muistuttaa Laurila.

Siviksen verkkokoulutusasiantuntijat voivat esimerkiksi auttaa uuden verkkokurssin suunnittelussa, kartoittaa järjestölle sopivia verkko-oppimisalustoja tai käydä läpi järjestön tulevia verkkokoulutustarpeita.

 

Tutustu Siviksen verkkokoulutuspalveluihin

Verkkokoulutuksen kehittämisen palvelut

 • Avoimet koulutukset

  Sivis järjestää jäsenjärjestöjensä asiantuntijoille avoimia koulutuksia, joilla tuetaan järjestöjen verkkokoulutusten kehittämistä ja käytännön toteutuksia. Siviksen avoimeen koulutustarjontaan kuuluu erilaisia koulutustilaisuuksia, verkkokursseja, webinaareja, työpajoja ja klinikoita.

  Koulutukset suunnitellaan osaamislähtöisesti. Kouluttajina ja ohjaajina toimivat Siviksen ja jäsenjärjestöjen asiantuntijat sekä ulkopuoliset yhteistyökumppanit.

  Tutustu tuleviin koulutuksiin
  Katso koulutustallenteita

 • Konsultaatio ja neuvonta

  Siviksen verkkokoulutustiimi tukee jäsenjärjestöjä verkkokoulutusten käynnistys- ja kehitystyössä. Siviksen verkkokoulutusasiantuntijat voivat esimerkiksi auttaa uuden verkkokurssin suunnittelussa, kartoittaa järjestölle sopivia verkko-oppimisalustoja tai käydä läpi järjestön tulevia verkkokoulutustarpeita. Konsultaatio sisältää järjestön tarpeiden mukaan 1–5 tapaamista. Eteneminen suunnitellaan yhdessä.

  Lue lisää
  Tilaa konsultaatio

 • Tilauskoulutukset

  Tilauskoulutukset räätälöidään yhteisen suunnittelutapaamisen perusteella järjestön toiveiden mukaisesti. Sivis järjestää jäsenjärjestöille tilauskoulutuksia mm. verkkokoulutuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä verkkokoulutusalustojen käyttöön liittyviä tilauskoulutuksia.

  Lue lisää 
  Tilaa tilauskoulutus

  Siviksen verkkokoulutuspalvelut

Lisätietoja