Alkuvuoden koulutustärpit – varaa paikkasi!
Haluaisitko kehittyä järjestökouluttajana, oppia uutta Yhdistystoiminnan verkkokursseista tai kuulla lisää kätevistä koulutusmalleista? Siviksen alkuvuoden koulutukset on nyt julkaistu. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!
Koulutusmalli haltuun!
Kolmiosaisen Koulutusmalli haltuun -webinaarisarjan avulla opit kaiken tarpeellisen Siviksen koulutusmalleista. Sarjan webinaareihin voi osallistua erikseen, mutta parhaimman hyödyn saa osallistumalla kaikkiin kolmeen webinaariin.
Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli tutuksi
Ti 14.1.2025 klo 10–11, verkkokoulutus
Tule ottamaan selvää, mikä opintopisteytetty koulutusmalli on ja sopisiko se järjestösi käyttöön!
Opintopisteytetty koulutusmalli on Siviksen tarjoama suunnittelupohja, jonka avulla voi työstää usein toistuvalle tai laajalle koulutukselle kehykset, sisällöt ja laajuuden opintopisteinä.
Koulutusmallin avulla voit kätevästi luoda yhtenäisiä koulutussisältöjä ja tarjota osallistujalle opintopisteitä. Mallia hyödyntämällä varmistat koulutuksen laadun, vaikka yksittäisiä koulutuksia toteuttaisi moni eri ihminen. Mallin avulla saat myös ohjattua huomion osaamiseen, jota koulutus tuottaa. Näin koulutuksesta on mahdollisimman paljon hyötyä osallistujalle!
Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli käyttöön
Ti 21.1.2025 klo 10–11, verkkokoulutus
Miten järjestö voi suunnitella opintopisteytetyn koulutusmallin ja toteuttaa koulutuksen sen pohjalta?
Kuinka koulutuksen suunnittelu ja käytännön toteutus nivoutuvat yhteen osaamisperusteisessa koulutuksessa? Mitä koulutuksissa pitää huomioida, kun järjestetään koulutusmallin pohjalta koulutus?
Koulutusmalli käyttöön -webinaarissa kuulet vastaukset kysymyksiin tietoiskujen kautta ja opit lisää koulutusmalleista ja niiden käytöstä.
Koulutusmalli haltuun: Koulutusmalli ja arviointi
Ti 28.1.2025 klo 13–14, verkkokoulutus
Kuinka toteuttaa arviointi osaamisperusteisesti suunnitellussa koulutuksessa ja mitä kaikkea pitäisi ottaa huomioon?
Osallistuja saa opintopistetystä koulutuksesta virallisen osaamistodistuksen sekä mahdollisuuden suoritusmerkinnän kirjaamiseen kansalliseen opintorekisteri Koskeen ja Omaan Opintopolkuun muiden tutkintotietojen rinnalle.
Koulutusmalli ja arviointi -webinaarissa keskitytään siihen, kuinka osaamisperusteisesti suunnitelluissa koulutuksissa voidaan toteuttaa osaamisen arviointia ja mitkä ovat kouluttajan tehtävät arviointiin liittyen. Lisäksi perehdytään siihen, miten arvioinnin toteutus voidaan huomioida jo koulutusmallin suunnitteluvaiheessa.
Lisäpotkua koulutussuunnitteluun
Koulutussuunnittelijan tehopaketti
15.–29.1.2025, lähitapaaminen Helsingissä ja verkkotapaaminen
Tule työstämään omaa koulutustasi yhdessä muiden kanssa!
Tuottaako koulutuksesi järjestösi tarvitsemaa osaamista? Syntyykö valitsemillasi menetelmillä ja tehtävillä osaamista, jota osallistujat voivat hyödyntää omassa järjestöarjessaan?
Koulutussuunnittelijan tehopaketin avulla suunnittelet laadukkaan koulutuksen, joka tuottaa osaavia järjestötoimijoita. Koulutuksessa lähdetään liikkeelle kohderyhmän osaamistarpeiden tunnistamisesta. Seuraavaksi valitaan opetusmenetelmät ja oppimistehtävät, joiden avulla haluttu osaaminen on mahdollista saavuttaa. Lopuksi pohditaan, millaisella osaamisen arvioinnilla varmistetaan, että osaamistavoitteet täyttyvät.
Tukea yhdistystoimintaan
Kouluta Yhdistystoiminnan verkkokursseilla
Ke 21.1.2025 klo 9–10.30, verkkokoulutus
Toimitko työssäsi vapaaehtoisten ja yhdistystoimijoiden kouluttajana? Kehitätkö uusia koulutuksia ja suunnittelet toteutuksia?
Sivis on kehittänyt yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa kaikkien jäsentensä käyttöön Yhdistystoiminnan verkkokursseja – Yhdistyskehittäjä, Yhdistysviestijä, Vapaaehtoisjohtaja, Verkkovertaisohjaaja ja Yhdistysvaikuttaja – joiden avulla järjestöt voivat toteuttaa koulutuksia omille kohderyhmilleen.
Yhdistystoiminnan verkkokurssit auttavat ja tukevat Siviksen jäsenjärjestöjä järjestötoimijoiden kouluttamisessa. Ne sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston, jonka avulla jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä paikallisyhdistyksille.
Tule Yhdistystoiminnan verkkokurssien info- ja ajankohtaistilaisuuteen kuulemaan, miten kursseja kannattaa hyödyntää järjestön tai yhdistyksen koulutustoiminnassa!
Yhdistystoiminta tänään: Yhdistys vaikuttajana
Ti 28.1.2025 klo 13–15 , webinaari
Miten yhdistys voi vaikuttaa ja mitä kaikkea vaikuttaminen vaatii?
Edunvalvonta ja vaikuttaminen ovat keskeinen osa monen yhdistyksen toimintaa. Erilaiset toimintaympäristön muutokset ovat haastaneet yhdistykset kehittämään vaikuttamistoimintaansa, jotta muutoksessa pysytään mukana.
Webinaarissa käydään läpi, millaista suunnitelmallisuutta vaikuttaminen edellyttää. Tarjolla on myös vinkkejä siihen, missä kanavissa kannattaa vaikuttaa ja millaiset keinot sopivat omalle yhdistykselle ja kohderyhmälle. Lisäksi pysähdytään pohtimaan, miten erilaiset näkemykset vaikuttamisen tavoitteista saadaan sovitettua yhteen ja miten vaikuttamiseen osallistetaan ja innostetaan yhdistyksen eri toimijoita.
Webinaarin kouluttajana toimii vaikuttamistyön päällikkö Petra Pieskä Allianssista. Siviksestä mukana webinaarissa on asiantuntija Heidi Ristolainen.
Seuraa Siviksen Koulutuskalenteria!
Koulutuskalenterista löydät Opintokeskus Siviksen opetusohjelmaan kuuluvat koulutukset. Kalenterissa näkyvät kaikki Siviksen ja Siviksen jäsenjärjestöjen yhteistyössä toteuttamat koulutukset. Hae kiinnostavia koulutuksia ja ilmoittaudu!