21.9.2021 Pinnalla NYT

VIDEO: Joensuun nuoret puolustavat moniäänisyyttä ja kestävyyttä

Katso video

Oskari Mannelin ja Venla Siltovuori kertovat videolla, mihin nuoret haluavat kiinnittää huomiota päätöksenteossa. Klikkaa ja katso!

Moniäänisyys ja kulttuurinen kestävyys ovat tärkeitä joensuulaisnuorille, Oskari Mannelinille ja Venla Siltovuorelle. He käyttivät Joensuun Tieto kiertoon -ryhmän ja ALL-YOUTH-hankkeen videopuheenvuoron Siviksen SuomiAreena-keskustelussa.

– Minusta olisi tosi tärkeää, että kun globalisaatio vie aika paljon tilaa, niin muistettaisiin sen ohella myös tämmöiset perinteet ja kulttuurit, että ne säilyisivät kestävinä, Siltovuori sanoi.

Mannelin peräänkuulutti entistä suuremman ihmisjoukon osallistamista päätöksentekoon.

– Kun lähdemme rakentamaan kestävämpää yhteiskuntaa, meidän tulee saada monenlaisia ideoita ja monenlaisia näkökulmia, Mannelin sanoi.

Videopuheenvuoro oli osa Opintokeskus Siviksen ja Vapaa Sivistystyö ry:n yhteistä Miten mahdollistetaan kestävä elämä? -keskustelua SuomiAreenassa. Heinäkuun keskustelusta on katsottavissa tallenne ja tiivistelmä.

Siviksen toiminnanjohtaja Marita Salo pitää tärkeänä, että Sivis on mukana yhteiskunnallisissa keskusteluissa.

– SuomiAreenassa onnistuimme tavoittamaan suuren joukon asiasta kiinnostuneita. Lisäksi tapahtuma oli valtava näyteikkuna siihen, minkälaisissa rooleissa järjestöt toimivat ihmisten arjessa, Salo sanoo.

 

Sivis SuomiAreenassa -tiivistelmä (alle 10 min)

Sivis SuomiAreenassa -tallenne (45 min)

Järjestöissä me innostutaan -julkaisu