4.6.2021 Koulutukset

Tulossa elokuussa: koulutusiltapäivä vapaaehtoisjohtajille ja -ohjaajille

Anne Birgitta Pessi.

Toimitko vapaaehtoisten johtajana, ohjaajana tai koordinaattorina? Oletko kiinnostunut löytämään uusia työkaluja ja kehittämään osaamistasi?

Elokuun koulutusiltapäivässä kuulet inspiroivia puheenvuoroja vapaaehtoisten ohjaamisesta ja tukemisesta, osaamisen validoinnista sekä vapaaehtoisjohtajille suunnatuista työkaluista.

Tervetuloa vapaaehtoisjohtajien ja -ohjaajien koulutusiltapäivään tiistaina 24.8.2021 klo 13–16! Ohjelmassa on puheenvuoroja ja keskustelua vapaaehtoisjohtamiseen liittyvistä teemoista.

Tilaisuudessa julkistetaan VolExpo-hankkeessa kehitetty työkalupakki, johon on kerättyjä ohjaamiseen, viestintään ja vuorovaikutukseen liittyviä menetelmiä ja vinkkejä vapaaehtoisten johtajille ja ohjaajille. Lisäksi otetaan katsaus johtamisosaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen sekä vapaaehtoistoiminnan kansalliseen osaamismerkistöön. Tilaisuus pidetään verkossa.

Näkökulmia vapaaehtoisten ohjaamiseen ja johtamiseen

Professori Anne Birgitta Pessi tarkastelee puheenvuorossaan myötätuntoista johtajuutta vapaaehtoistoiminnassa. Kuinka antaa arvostavaa palautetta, kuunnella myötätuntoisesti ja syväkiittää? Miten johtaa etänä verkon yli? Puheenvuorossa luodaan katsaus valmentavan johtamiseen ja vuorovaikutukseen, itsemyötätuntoon ja omasta jaksamisesta huolehtimiseen.

Anne Birgitta Pessi on toiminut kirkkososiologian professorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa vuodesta 2012 lähtien. Samoin vuodesta 2012 alkaen hän on ollut Suomalaisen Tiedeakatemian jäsen. Pessillä on dosentuuri sekä teologiassa (kirkkososiologia, Helsingin yliopisto) että sosiologiassa (empiirinen hyvinvointisosiologia, Itä-Suomen yliopisto).

Pessin tutkimusteemat kattavat muun muassa myötätunnon, altruismin, arvojen, merkityksellisyyden kokemuksen, vapaaehtoistyön, kansalaisyhteiskunnan ja yhteisöllisyyden.

Parhaillaan Pessi tutkii kahden tutkimustiiminsä kanssa myötätunnon voimaa yhteiskunnassa, inhimillistä työelämää ja myötätuntoharjoitteiden voimaa yhteisöissä.

Kuva: Linda Tammisto

Työkaluja vapaaehtoisjohtajille ja -ohjaajille

 • Ohjelma

  Aika ja paikka: tiistai 24.8.2021 klo 13–16, verkossa (Zoom)

  Näkökulmia vapaaehtoisten ohjaamiseen ja johtamiseen
  Anne Birgitta Pessi, kirkkososiologian professori, Helsingin yliopisto

  Tunnistatko vapaaehtoisten osaamisen? Ideoita ja inspiraatiota vapaaehtoistoiminnassa syntyvän osaamisen validointiin ja osaajien johtamiseen

  • Vapaaehtoistoiminnan kansallinen osaamismerkistö Kentauri-osaamiskeskuksesta
  • Tuki opintokeskuksilta, järjestöjen oppilaitoksilta
  • Validoinnin työkalut eri puolilta Eurooppaa

  Lotta Pakanen, asiantuntija, Opintokeskus Sivis & Eeva Jeronen, asiantuntija, Opintokeskus Sivis

 • VolExpo menetelmäpankki

  • Johtaminen ja tukeminen
  • Viestintä ja vuorovaikutus

  Sirpa Sulku, asiantuntija, Opintokeskus Sivis

  Iltapäivän aikana on keskusteluja ja pienryhmätyöskentelyä sekä taukoja.

  Lämpimästi tervetuloa mukaan kehittämään johtamis- ja ohjausosaamista!

  Ilmoittaudu mukaan