28.9.2021 Koulutukset

Verkkotyöpajat: Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi

Tule mukaan ti 2.11.2021 webinaariin ja työpajoihin, joissa pääset syventämään osaamistasi tulevaisuuden suunnittelusta ja ennakoinnista!

Tulevaisuustyöpajat

ti 2.11.2021
klo 12:30–14.00, verkkotyöpaja

Tietoa ennakointiin on tarjolla runsain mitoin, mutta mistä lähteä liikkeelle ja miten saada otetta käytännössä?

Tulevaisuustyöpajoissa innostetaan järjestöjä matkalla kohti ennakointikyvykkäitä organisaatioita. Työpajoissa haetaan tarttumapintaa ja tehdään harjoituksia tutustumalla ennakoinnin työkaluihin ja menetelmiin sekä herätellään tulevaisuusajattelua.

Tulevaisuustyöpajat ovat sisällöltään erilaisia ja toteutetaan rinnakkain. Työpajaan mahtuu 20 osallistujaa/työpaja ilmoittautumisjärjestyksessä.

Työpajat ovat maksuttomia ja ne toteutetaan Zoom-verkkoalustalla.

Tulevaisuustyöpajan toteuttajaorganisaatio lähettää työpajaan osallistuville vahvistusviestin ja tarkemmat tiedot työpajaan osallistumisesta ilmoittautumisajan 27.10. päätyttyä.

Tulevaisuustyöpajat järjestetään Opintokeskus Siviksen, SOSTEn ja Fingon yhteistyönä.

 

Tulevaisuustyöpaja 1: Ennakointia ja hiljaisia signaaleja Siviksen työkalun avulla

Työpajan sisältö: Haluatko tietää, miten voit havainnoida ja hyödyntää sidosryhmiesi tulevaisuusajattelua ja heikkoja signaaleja järjestösi tai yhdistyksesi toiminnan suunnittelussa? Opintokeskus Siviksen kehittämä ennakointimalli tarjoaa siihen työkalut! Pajassa kuulet mallin esittelyn ja käytännön kokemuksia sen käytöstä.

Kenelle: Työpaja sopii sinulle, joka suunnittelet ja kehität toimintaa tai toimit järjestön/yhdistyksen luottamusjohdossa.

Vetäjinä: asiantuntijat Raisa Omaheimo ja Marion Fields, Opintokeskus Sivis

Lisätietoja: raisa.omaheimo@ok-sivis.fi ja marion.fields@ok-sivis.fi

>> Ilmoittaudu mukaan ke 27.10. mennessä

 

Tulevaisuustyöpaja 2: Varaudu, avarra ja suunnittele – maistiaisia tulevaisuustyöhön

Työpajan sisältö: Työpajassa virittäydytään tulevaisuusasenteiden kautta tulevaisuuteen varautumisen, tulevaisuuksien avartamisen ja tulevaisuussuunnittelun näkökulmiin ja tehdään niihin liittyviä harjoituksia.

Kenelle: Työpaja sopii yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka haluavat tarttumapintaa ja konkreettisia esimerkkejä erilaisista vaihtoehdoista tarttua ennakointiin.

Vetäjinä: erityisasiantuntijat Mervi Aalto-Kallio ja Erica Mäkipää, SOSTE

Lisätietoja: mervi.aalto-kallio@soste.fi ja erica.makipaa@soste.fi

>> Ilmoittaudu mukaan ke 27.10. mennessä

 

Tulevaisuustyöpaja 3: Mitä emme vielä edes osaa kuvitella? Haasta tulevaisuusolettamasi ja opi tulevaisuuslukutaitoiseksi!

Työpajan sisältö: Tulevaisuuslukutaidon työpajassa haastetaan omia tavanomaisia oletuksia tulevaisuudesta ja käännetään ne päälaelleen. Mitä jos eriarvoistumisen tulevaisuus näyttäisikin aivan toisenlaiselta? Tulevaisuuslukutaito on kestävämmän tulevaisuuden kansalaistaito, jonka avulla maailma näyttäytyy monimuotoisemmalta ja mahdollisemmalta kuin aiemmin.

Kenelle: Työpaja sopii yhdistys- ja järjestötoimijoille, jotka haluavat kehittää omaa tulevaisuusajatteluaan, ja saada maistiaisen työpajamenetelmästä.

Vetäjänä: ennakoinnin asiantuntija Noora Vähäkari, Fingo

Lisätietoja: noora.vahakari@fingo.fi

>> Ilmoittaudu mukaan ke 27.10. mennessä

 

Tulevaisuusajattelijasta tulevaisuuden tekijäksi -webinaari

2.11.2021 klo 10–11

Tulevaisuustyöpajoja ennen järjestetään webinaari, jossa viritellään järjestöjen tulevaisuusajattelua kohti tulevaisuuden tekemistä. Työpajoihin ilmoittautuminen ei edellytä webinaariin osallistumista. Webinaariin mahtuu 500 osallistujaa.

>> Lue lisää webinaarista ja ilmoittaudu mukaan!

 

Lisätietoja