23.8.2021 Pinnalla NYT

Tule mukaan Osaaminen Näkyviin -teemaviikoille!

#OsaaminenNäkyviin-viikkojen aikana aikana 30.8.-12.9. koko Suomi puhuu osaamisen ja omien vahvuuksien huomaamisesta ja tunnistamisesta.

Mistä #OsaaminenNäkyviin-teemaviikoissa on kysymys, Siviksen asiantuntija Lotta Pakanen?

Sitra, Kansalaisopistojen liitto KoL ja Opintokeskus Sivis kutsuvat kaikki suomalaiset toimijat mukaan rakentamaan yhdessä osaamisen tunnistamisen viikkoja. #OsaaminenNäkyviin -teemaviikot järjestetään 30.8.-12.9.2021. Tarkoituksena on, että näiden kahden viikon aikana koko Suomi puhuu osaamisen ja omien vahvuuksien huomaamisesta ja tunnistamisesta. Osaamista syntyy kaikkialla ja jokaisen osaaminen on arvokasta. Viikkojen aikana tulee tapahtumaan kaikenlaista, ja parhaiten pysyt ajan tasalla ilmoittautumalla viikoille mukaan, osallistumalla Facebook-tapahtumaan ja seuraamalla Sitran verkkosivua.

Miksi järjestöissä karttuva osaaminen on hyvä nostaa esiin?

– Järjestöt ovat oivallinen ja tärkeä oppimisympäristö, ja järjestöjen erilaisten toimintojen kautta syntyy valtavasti osaamista. Osaamista kertyy esimerkiksi koulutuksiin osallistumalla, vapaaehtoistyötä tekemällä, luottamustehtävässä toimimalla tai harrastamalla. Usein tätä osaamista ei kuitenkaan osata tunnistaa eikä sitä nähdä omana vahvuutena. Osaamisen tunnistamisen viikot tarjoavat mahdollisuuden ja valmiin alustan kertoa ja tuoda esille oman järjestön näkökulmaa aiheeseen.

Miten järjestöt voivat osallistua osaamisen tunnistamisen viikoille?

– Osallistua voi monella eri tapaa, kuten järjestämällä somekampanjan, tarjoamalla omia työkaluja ja tilaisuuksia tai osallistumalla yhteiseen keskusteluun. Tavoitteena onkin nostaa esille erilaisia jo olemassa olevia käytäntöjä ja tapoja oman osaamisen huomaamiseen ja tunnistamiseen. Lisäksi tavoitteena on herättää aiheesta keskustelua. Sitä varten Erätauko-säätiö ja Sitra lanseeraavat uuden Osaamisen Erätauko -konseptin. Siviksen jäsenjärjestöistä löytyy jo valmiiksi paljon Erätauko-ohjaajia ja tämä onkin hieno mahdollisuus kokeilla Erätauon ohjaamista osaamistwistillä. Vielä ehtii hyvin mukaan!

 

Lue lisää ja osallistu Osaaminen Näkyviin! -viikoille

Nainen keskustelee etäyhteydellä

Osaaminen näkyviin!

Tule mukaan Erätauko-keskusteluun 2.9. klo 14–15.30

Me kaikki opimme uutta läpi elämän. Osaamisemme karttuu niin koti- ja perhepiirissä kuin koulussa, työelämässä sekä vapaa-ajalla, esimerkiksi harrastuksissa, yhdistystoiminnassa, kursseilla ja ystävien seurassa – eli melkein missä vain.

Emme kuitenkaan aina huomaa osaavamme jotakin tai tunnista kaikkea osaamiseksi. Milloin viimeksi pysähdyit pohtimaan, mitä osaaminen on ja mitä kaikkea sinä osaat? Kutsumme sinut torstaina 2.9. klo 14–15.30 keskustelemaan, jakamaan kokemuksiasi ja kuulemaan muilta, mitä osaaminen on, missä osaamista syntyy ja mistä tietää osaavansa jotakin.

Verkkokeskustelu on osa Sitran valtakunnallista Osaaminen Näkyviin -kampanjaa, jonka ovat suunnitelleet yhteistyössä Sitran kanssa Opintokeskus Sivis ja Kansalaisopistojen liitto KoL.

>> Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan keskusteluun!

 

Lisätietoja