14.11.2022 Pinnalla NYT

Mitä osaamistarvekysely paljastaa? Tule kuulolle!

Siviksen osaamistarvekyselyn tulokset julkaistaan 15.12. webinaarissa. Tule mukaan kuulemaan, mitkä ovat järjestöjen tarpeet, toiveet ja trendit.

Mies ulkona kannettava tietokone sylissä. Mies ulkona kannettava tietokone sylissä.

Mitä uusin osaamistarvekysely paljastaa, Siviksen asiantuntija Marion Fields?

– Haluan jättää isoimmat uutiset ja analyysit julkistamistilaisuuteen, mutta voin jo nyt paljastaa, että vuonna 2020 nousussa olleet verkkokoulutukseen ja ennakointiin liittyvät osaamistarpeet ovat yhä korkealla. Tässä hetkessä järjestöjä puhuttaa erityisesti talous ja uudistumiskyky.

– Siviksen osaamistarvekyselyjä on tehty vuodesta 2012 alkaen. Osaamistarpeissa on paljon kestäviä trendejä, kuten pitkään huolettanut yhdistystaitojen rapautuminen. Nyt vastauksissa näkyi uutena asiana kasvanut yhteiskunnallisuus. Korona sai aikaan sen, että järjestöt pohtivat entistä enemmän osaamista suhteessa yhteiskunnalliseen muutokseen. Tämä on minusta tärkeää ja kiinnostavaa.

Tässä hetkessä järjestöjä puhuttaa erityisesti talous ja uudistumiskyky.

Mitä hyötyä kyselyn tuloksista on Siviksen jäsenjärjestöille?

– Tulokset kertovat järjestöille, mihin niiden kannattaisi varautua ja millaista osaamista järjestöissä lähitulevaisuudessa tarvitaan. Tuloksia kannattaa hyödyntää toiminnan suunnittelussa.

– Sivis saa kyselystä tarvittavaa tietoa oman toimintansa suunnitteluun ja kehittämiseen. Voi olla, että tämän kyselyn tulokset näkyvät lähivuosien koulutusten aiheissa tai opiskelumateriaaleissa.

Miten osaamistarvekyselyn julkaisutilaisuuteen pääsee mukaan?

– Osaamistarvekyselyn tulokset julkaistaan Järjestöjen osaamistarpeet – tuoreet trendit -webinaarissa 15.12.2022 klo 13–14. Ilmoittautumisaikaa on 12.12. asti. Kannattaa tulla mukaan!

 

Ilmoittaudu julkaisuwebinaariin 15.12. klo 13–14

Lisätietoja