9.5.2021 Koulutukset

Kevään koulutukset: opi uutta ja innostu!

Kevätkaudella hiotaan muun muassa verkkokoulutus- ja ohjaustaitoja. Tervetuloa Siviksen koulutuksiin!

Yhdistyksen digityökalut: Googlen työkalut 

Kaipaatko tietoa järjestötyöhön sopivista digityökaluista? Yhdistyksen digityökalut -webinaareissa tutustutaan verkkoalustoihin ja -työkaluihin, joiden avulla on helppo järjestää etäkokouksia ja -koulutuksia.

Käytännönläheisessä koulutuksessa perehdytään maksuttomaan Google Driveen ja Googlen tiedostojen käyttöön sekä opitaan jakamaan tiedostoja muille käyttäjille. Koulutuksessa käydään läpi tiedostojen tallentaminen, jakaminen ja yhteiskirjoittaminen Googlen maksuttomissa työkaluissa sekä perehdytään videopuhelun soittamiseen Googlen Meet-sovelluksella. Webinaarin kouluttajana toimii Marjukka Kähönen Noon Kollektiivista.

Webinaari
18.5.2021 klo 10‒11.30
Ilmoittaudu viimeistään 14.5.2021 

Padlet tutuksi!

Tervetuloa Padlet-työpajaan! Padlet on virtuaalinen seinä, jota voi käyttää monipuolisesti työkaluna verkkokoulutuksessa.

Työpajassa tutustutaan toiminnallisesti Padletin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Koulutuksen alussa on lyhyt alustus Padletin perustoiminnoista ja sen jälkeen osallistujat pääsevät itse luomaan Padlet-seiniä ja kokeilemaan niiden jakamista.

Tällä kevätkaudella järjestetään kaksi samansisältöistä Padlet-työpajaa. Työpajat on suunnattu etenkin kaikille Siviksen jäsenjärjestöjen kouluttajille, jotka ovat kiinnostuneita tutustumaan Padletiin ja oppimaan lisää sen käytöstä.

HUOM! Opintokeskus Sivis tarjoaa Padletin jäsenjärjestöjen kouluttajille maksutta käyttöön vuoden 2021 ajaksi.

Verkkotyöpaja
21.5.2021 klo 1011
Ilmoittaudu viimeistään 20.5.2021

Verkkotyöpaja
9.6.2021 klo 13–14
Ilmoittaudu viimeistään 9.6.2021

Ympäristötieto kiertoon ylisukupolvisesti

Webinaari  avaa näkökulmia ilmastokasvatuksen ajankohtaisiin kysymyksiin, erityisesti ylisukupolvisen tiedon jakamisen ja kierrättämisen ja kestävän sivistyksen näkökulmista.

Puhujina muun muassa ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen, työelämäprofessori, Kiertotalous-työryhmän puheenjohtaja Reijo Karhinen ja nuorten ilmastohuolta tutkinut FT Nina Tokola Itä-Suomen yliopiston ALL-YOUTH-hankkeesta.

Kommenttipuheenvuoroja pitävät  OKM:n nuorisopolitiikan osaston johtaja Henni Axelin ja toiminnanjohtaja Riku Eskelinen Luonto-Liitosta. Lisäksi kuullaan Opintokeskus Siviksen toiminnanjohtajan Marita Salon ja asiantuntija, VTT Marion Fieldsin näkemyksiä.

Lue lisää Tieto kiertoon -toiminnasta!

Webinaari
24.5.2021 klo 15‒17.30
Ilmoittaudu viimeistään 20.5.2021

Järjestökoulutuksen digitalisaatio: kohtaamista ja vuorovaikutusta verkkoalustoilla

Miten voimme huomioida muuttuvan maailman ja hyödyntää teknologian mahdollisuudet järjestöjen koulutustyössä? Miten muotoilemme verkkokoulutusta vuorovaikutteiseksi? Voimmeko nähdä digialustat ja verkkoympäristöt etäisen teknologian sijaan vuorovaikutuksen väylänä ja uutena kohtaamisen paikkana?

Verkkokoulutus on tullut osaksi järjestökoulutuksen työkalupakkia, mutta onko kyse vain kasvottomista osallistujien nimikirjaimista ja siitä, että kyhjötetään yksin ruudunvalossa. Siviksen kesäkuun verkkoseminaarissa pohditaan, miten vuorovaikutusta muodostuu myös verkkoalustoilla ja miten voimme kohdata toisen ihmisen digiympäristössä.

Seminaarin ohjelmassa mm.

  • Maija-Riitta Ollila: Miten kokonainen ihminen mahtuu kameran mustaan silmään?
  • Akseli Huhtanen: Vuorovaikutuksen merkitykset ja mahdollisuudet verkossa
  • Lotta Pakanen: Digitalisaatio järjestötoiminnassa

Verkkoseminaari
10.6.2021 klo 9‒12.30
Ilmoittaudu viimeistään 8.6.2021

Yhdistystoiminnan verkkokoulutusmallien kehittäminen ja toteutuksessa onnistuminen

Oletko järjestänyt kevään aikana koulutuksia Siviksen tuottamien Yhdistyskehittäjätai Vapaaehtoisjohtaja-verkkokoulutusmallien avulla?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan, miten koulutukset ovat toimineet. Mikä koulutusten käytössä sujui hyvin? Miten mahdolliset haasteet ratkaistiin? Millaista uutta osaamista kevään aikana kertyi? Kerää vinkkejä ja ideoita tulevaan!

Koulutuksessa käsitellään tammikuussa julkistettuja verkkokoulutusmalleja Yhdistyskehittäjä ja Vapaaehtoisjohtaja, jotka Sivis on tuottanut jäsenjärjestöjen käyttöön. Koulutusmallien avulla jäsenjärjestöt ovat voineet toteuttaa verkkokoulutuksia omille vapaaehtoisille ja yhdistystoimijoille.

Webinaari
17.6.2021
Ilmoittaudu viimeistään 15.6.2021

Siviksen koulutukset on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille. Koulutukset ovat maksuttomia.

Katso kaikki koulutukset Siviksen koulutuskalenterista