1.6.2025 Koulutukset

Alkusyksyn koulutustärpit – varaa paikkasi nyt!

Haluatko kehittyä järjestökouluttajana ja koulutussuunnittelijana? Kiinnostavatko kätevät Yhdistystoiminnan verkkokurssit? Mietityttääkö tekoälyn hyödyntäminen järjestötoiminnassa? Tutustu Siviksen alkusyksyn koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Neljä henkilöä istuu ringissä nurmikolla ja tutkii tietokonetta. Neljä henkilöä istuu ringissä nurmikolla ja tutkii tietokonetta.

Tukea yhdistystoimintaan

Kouluta Yhdistystoiminnan verkkokursseilla

Ke 20.8.2025 klo 910.30, verkkokoulutus

Toimitko työssäsi vapaaehtoisten ja yhdistystoimijoiden kouluttajana? Kehitätkö uusia koulutuksia ja suunnittelet toteutuksia?

Sivis on kehittänyt yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa kaikkien jäsentensä käyttöön Yhdistystoiminnan verkkokursseja Yhdistyskehittäjä, Yhdistysviestijä, Vapaaehtoisjohtaja, Verkkovertaisohjaaja ja Yhdistysvaikuttaja joiden avulla järjestöt voivat toteuttaa koulutuksia omille kohderyhmilleen.

Yhdistystoiminnan verkkokurssit auttavat ja tukevat Siviksen jäsenjärjestöjä järjestötoimijoiden kouluttamisessa. Ne sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston, jonka avulla jäsenjärjestöt voivat organisoida koulutuksia yhdistystoimijoille, vapaaehtoisille sekä paikallisyhdistyksille.

Tule Yhdistystoiminnan verkkokurssien infotilaisuuteen kuulemaan, miten kursseja kannattaa hyödyntää järjestön tai yhdistyksen koulutustoiminnassa!​​

Vapaaehtoisjohtaja

21.8.–29.9.2025, verkkokoulutus

Suunnitteletko, johdatko tai kehitätkö vapaaehtoistoimintaa? Haluaisitko oppia erilaisia menetelmiä ja työkaluja johtamis- ja ohjaustehtävien tueksi? Olisitko valmis kouluttamaan vapaaehtoisten johtamisesta ja ohjaamisesta oman organisaatiosi toimijoille?

Koulutuksessa tarkastellaan vapaehtoisten ohjaamista ja tukemista. Tavoitteena on johtamisosaamisen vahvistaminen ja toiminnan kehittäminen. Saat käyttöösi erilaisia työkaluja ja menetelmiä johtamis- ja ohjaustehtävin tueksi ja pääset myös verkostoitumaan muiden vapaaehtoisjohtamisesta kiinnostuneiden kanssa.

Ilmoittaudu viimeistään 13.8.

 

Yhdistysviestijä

26.8.–7.10.2025, verkkokoulutus

Haluatko kehittää yhdistyksesi viestintää ja samalla oppia lisää viestinnän eri osa-alueista? Kaipaatko lisää vinkkejä muun muassa yhdistyksen viestintäsuunnitelman tekemiseen? Halutko itse kouluttaa yhdistyksen viestinnästä? Yhdistysviestijä-koulutuksesta saat vinkkejä ja sen jälkeen voit viedä oppeja eteenpäin kouluttamalla itse samoista aiheista! Koulutus sopii kaikille yhdistyksen viestintää toteuttaville ja kehittäville.

Koulutuksessa opiskellaan yhdistyksen viestinnän perusasiat: viestinnän tavoitteet, kohderyhmät, ydinviestit sekä viestinnän vastuut yhdistyksen eri tehtävissä. Sisältöjä peilataan koko koulutuksen ajan oman yhdistyksen viestintään. Koulutuksen lopputuloksena laaditaan yhdistyksen viestintäsuunnitelma.

Ilmoittaudu viimeistään 18.8.

 

Yhdistystoiminta tänään: Tekoälyn hyödyntäminen yhdistystoiminnassa

To 11.9.2025 klo 13–15, verkkokoulutus 

Tekoäly voi olla yhdistystoiminnassa tehokas ja resursseja säästävä apuri! Se nopeuttaa rutiineja, keventää työtaakkaa ja auttaa pääsemään liikkeelle silloinkin, kun aloittaminen tuntuu vaikealta. Ideoinnin ja sisällön kehittelyn ohella saat tekoälyllä nopeasti tehtyä erilaisia luonnoksia, joista on helppo jatkaa eteenpäin.

Webinaarissa tutustutaan käytännönläheisesti tekoälysovellusten käyttöön yhdistystoiminnassa. Miten yhdistys voi tekoälyn avulla suunnitella kokous-, tapahtuma- ja viestintämateriaaleja? Entä miten tekoälylle kirjoitetaan toimivia ohjeita eli prompteja? Webinaarissa perehdytään myös tekoälyagenttien luomisen perusteisiin. Lisäksi harjoitellaan erilaisten tekstien ja kuvien tuottamista tekoälyn avulla.

Ilmoittaudu viimeistään 8.9.

 

Yhdistystoiminnan verkkokurssit käyttöön

Ke 17.9.2025 klo 9–10.30, verkkokoulutus 

Tule kuulemaan Siviksen kanssa yhdessä toteutettavista Yhdistystoiminnan verkkokursseista! Käyttövalmiita verkkokursseja on helppo hyödyntää  järjestön omassa koulutustoiminnassa. Webinaarissa tutustutaan verkkokurssien sisältöön, rakenteeseen sekä siihen, miten järjestö saa kurssit käyttöön.

Verkkokurssit on julkaistu Siviksen verkkokoulutusalustalla Howspacessa. Webinaarin aikana osallistujat pääsevät kokeilemaan Howspacen ominaisuuksia käytännössä.

Webinaari soveltuu jäsenjärjestöille, jotka ovat aloittamassa verkkokurssien käytön tai harkitsevat kurssien käyttöönottoa.

Ilmoittaudu viimeistään 16.9.

 

Lisäpotkua koulutuksiin

Koulutussuunnittelijan tehopaketti

Ma 25.8.2025 klo 9–16
Lähikoulutuspäivä, MLL:n Olohuone (Toinen linja 17, Helsinki)

Ma 8.9.2025 klo 9–11.30
Vuorovaikutteinen webinaaritapaaminen, Zoom

Tuottaako koulutuksesi järjestösi tarvitsemaa osaamista? Syntyykö valitsemillasi menetelmillä ja tehtävillä osaamista, jota osallistujat voivat hyödyntää omassa järjestöarjessaan?

Koulutussuunnittelijan tehopaketin avulla suunnittelet laadukkaan koulutuksen, joka tuottaa osaavia järjestötoimijoita. Koulutuksessa lähdetään liikkeelle kohderyhmän osaamistarpeiden tunnistamisesta. Seuraavaksi valitaan opetusmenetelmät ja oppimistehtävät, joiden avulla haluttu osaaminen on mahdollista saavuttaa. Lopuksi pohditaan, millaisella osaamisen arvioinnilla varmistetaan, että osaamistavoitteet täyttyvät.

 

Osaamisen arviointi koulutuksessa

Ke 10.9.2025 klo 13–15, verkkokoulutus

Mietityttääkö osaamisen arviointi? Millaisia erilaisia arviointitapoja on olemassa? Entä miten valita koulutuksen tavoitteisiin sopivat arviointitavat?

Webinaarissa tutustutaan eri arviointitapoihin ja perehdytään siihen, miten voit jo suunnitteluvaiheessa valita koulutuksen tavoitteisiin sopivat arviointitavat ja -menetelmät. Saat  myös käytännöllisiä vinkkejä osaamisen arviointiin ja kuulet hyödyllisiä arviointiin liittyviä esimerkkejä. Koulutus soveltuu erityisen hyvin opintopisteytettyjen koulutusten arvioinnin kehittämiseen.

 

Kaikkien-malli kouluttajan työkaluna

Ti 16.9.2025 klo 12.30–15.00, verkkokoulutus

Koulutatko tai toimitko ryhmän ohjaajana? Kaikkien-malli auttaa toteuttamaan osallistavan ja innostavan koulutuksen. Webinaarin jälkeen sinulla on yksi työkalu lisää kouluttajan tai ohjaajan työkalupakissasi!

Kaikkien-mallilla toteutettava oppimisprosessi voi keskittyä perustaitojen kehittämiseen, opiskeluvalmiuksien lisäämiseen, työllistymisen edistämiseen, yrittäjyysvalmiuksiin, terveyden kohentamiseen tai kestävän elämän taitojen vahvistamiseen.

Mallin keskiössä on oppija. Lähtökohta uuden oppimiselle on omien vahvuuksien tunnistaminen. Oppijoita tuetaan yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa ja saavuttamisessa.

Kaksi henkilöä tutkii yhdessä puhelinta ulkona.

Seuraa Siviksen Koulutuskalenteria!

Koulutuskalenterista löydät Opintokeskus Siviksen opetusohjelmaan kuuluvat koulutukset. Kalenterissa näkyvät kaikki Siviksen ja Siviksen jäsenjärjestöjen yhteistyössä toteuttamat koulutukset. Hae kiinnostavia koulutuksia ja ilmoittaudu!

Tutustu Koulutuskalenteriin!