2.1.2022 Vinkkinurkka

Padlet toimii verkkokoulutuksen tukena – ota käyttöön maksutta!

Siviksen jäsenjärjestöjen kouluttajat voivat ottaa käyttöönsä Padletin. Alustan saa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttaviin koulutuksiin.

Aino Laurila Opintokeskus Sivis. Aino Laurila Opintokeskus Sivis. Siviksen verkkopedagogi Aino Laurila kannustaa kaikkia rohkeasti kokeilemaan uusia työkaluja.

Mikä on Padlet, Siviksen verkkopedagogi Aino Laurila?

– Padlet on virtuaalinen muistilappuseinä, jota voi hyödyntää monella eri tavalla niin verkkokoulutuksen aikana kuin sen jälkeen. Padletin hyviä puolia ovat sen monipuolisuus, suomenkielisyys ja helppokäyttöisyys.


Kerro esimerkkejä, miten Padletia voi hyödyntää?

– Padletia voi hyödyntää verkkokoulutuksessa ainakin neljällä eri tavalla:

 1. Verkkokoulutuksessa osallistujia voidaan aktivoida Padlet-kartalla. Jokainen osallistuja voi julkaista oman kotipaikkakuntansa kartalla.  Katso esimerkki ja käy laittamassa oma sijaintisi.
 2. Yhdessä tekeminen verkossa on mullistunut viime vuoden aikana. Niin Zoomiin kuin Teamsin kokoustilaan on tullut mahdollisuus jakaa osallistujat yhden suuren virtuaalisen kokoustilaan sijasta pienempiin huoneisiin. Pienryhmätilassa käydyt keskustelut voidaan koota samalle Padlet-seinälle.
 3. Padletin voi upottaa muihin koulutusalustoihin, esimerkiksi Itslearningiin. Padletia voidaan hyödyntää verkkotapaamisessa, jossa yhdessä tuotettu materiaali voidaan upottaa osaksi jotain kurssia Itslearningissa.
 4. Koulutuksen materiaalit on helppo jakaa osallistujille Padlet-seinällä. Padletiin voi liittää erilaisia tiedostoja, mahdollinen koulutustallenne ja vaikka kysymyksiä ja vastauksia koulutuksessa esiin nousseisiin kysymyksiin. Esimerkki: Yhdistyksen digityökalut: Zoom –webinaari 28.4.2021


Miten Siviksen jäsenjärjestö voi saada Padlet-tunnukset?

– Padlet on mahdollista ottaa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä toteuttaviin koulutuksiin. Käyttäjätunnukset myönnetään kouluttajien käyttöön kalenterivuoden loppuun asti.

 

Lue lisää ja hae Padlet-tunnukset

 • Opi käyttämään Padletia verkkokurssilla

  Tervetuloa Padlet-verkkotyöpajaan! Työpajassa tutustutaan toiminnallisesti Padletin monenlaisiin käyttötarkoituksiin. Koulutuksen alussa on lyhyt alustus Padletin perustoiminnoista ja sen jälkeen osallistujat pääsevät itse luomaan Padlet-seiniä ja kokeilemaan niiden jakamista.

  Ilmoittaudu mukaan:

  25.3.2022 Padlet tutuksi ja kouluttamisen tueksi

Lisätietoja