10.2.2023 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: viestintäharjoittelija Riina Linnainmaa

Siviksen kevään viestintäharjoittelija tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan. Vapaa-ajalla Riina Linnainmaan voi löytää golf-kentiltä ja kesäisin Ahvenanmaalta.

Siviksen viestintäharjoittelija Riina Linnainmaa. Siviksen viestintäharjoittelija Riina Linnainmaa. Siviksen viestintäharjoittelija Riina Linnainmaa keskittyy harjoittelunsa aikana erityisesti sosiaalisen median sisällöntuotantoon.

Siviksen viestintätiimi sai tammikuun puolivälissä täydennystä, kun viestintäharjoittelija Riina Linnainmaa tuli kevään ajaksi mukaan remmiin. Linnainmaa työskentelee pääasiassa etänä, mutta käy viikoittain Helsingin-keskustoimistolla. Saattaapa Turun-aluetoimistokin toimia työpisteenä kevään aikana.

Harjoittelu Siviksessä on vastannut odotuksia.

– Siviksessä tuli olo, että minua on odotettu. Oli mietitty valmiiksi mitä voin tehdä ja miten saan harjoittelusta mahdollisimman paljon irti, Linnainmaa iloitsee.

Luvassa on esimerkiksi vinkkilistoja järjestöille kestävän elämän huomioimisesta toiminnassa.

Linnainmaa keskittyy harjoittelunsa aikana erityisesti sosiaalisen median sisällöntuotantoon. Yhtenä tärkeänä teemana on Siviksen kestävän elämän ohjelmasta viestiminen.

– Luvassa on esimerkiksi vinkkilistoja järjestöille kestävän elämän huomioimisesta toiminnassa.

Suomen kieltä Turun yliopistossa pääaineenaan opiskeleva Linnainmaa antaa harjoittelun aikana myös asiantuntemustaan Siviksen uusien verkkosivujen kieliasuun.

Viestinnän työkokemus täydentyy vapaaehtoistoiminnalla

Linnainmaan yliopistotaival alkoi Jyväskylän yliopistossa, jossa hän opiskeli suomen kielen ja kirjallisuuden aineenopettajan linjalla. Parin vuoden jälkeen opintojen suunta vaihtui suomen kieleen ja viestintään ja opiskelupaikka Turkuun.

– Tutkin kandidaatintyössäni suomi toisena kielenä -opiskelijoiden kokemuksia ja kokemuksien kautta sitä, miten laulaminen opetuskeinona toimii.

Aiemmin Linnainmaa on toiminut viestintäharjoittelijana lasten puheterapian start-up-yrityksessä sekä tehnyt kevytyrittäjänä viestintää ja markkinointia eri yrityksille.

Mielestäni on tärkeää kerryttää kokemusta erilaisista työpaikoista ja myös vapaaehtoistöistä.

Sivis innosti harjoittelupaikkana, koska Linnainmaa halusi päästä tutustumaan isomman organisaation sisäiseen ja ulkoiseen viestintään. Monipuolisen työkokemuksen kerääminen myös järjestöjen parista kiinnosti.

– Viestintä on kilpailtu ala ja monella eri taustalla voi tehdä viestinnän töitä. Mielestäni on tärkeää kerryttää kokemusta erilaisista työpaikoista ja myös vapaaehtoistöistä.

Järjestötoiminta tuli Linnainmaalle tutuksi Jyväskylän-aikoina ainejärjestössä. Tällä hetkellä Linnainmaa on vapaaehtoisena tukiopiskelijana mukana Mielen päällä -toiminnassa. Tukiopiskelijat tarjoavat vertaistukea opiskeluelämän haasteisiin. Linnainmaa kirjoittaa myös toimintaan liittyvää blogia.

– Luvut yksinäisyydestä korkeakouluissa ovat tosi surullisia. Monilla on haasteita, jotka ovat selvitettävissä tukiopiskelijoiden tuen avulla. Tällöin apua ei tarvitse lähteä hakemaan muualta tai jonottaa pitkiä aikoja terveydenhuoltoon.

Saariston kauneutta ja golfia Ahvenanmaalla

Linnainmaan arki täyttyy pitkälti harjoittelusta, opinnoista ja kevytyrittäjän töistä. Tänä keväänä hän suorittaa Turun yliopistossa etäkursseja, joita pystyy opiskelemaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Maisteriksi valmistuminen häämöttää vuonna 2024.

Linnainmaa on viettänyt kolme viimeisintä kesää Ahvenanmaalla. Tulevana kesänäkin toiveissa on suunnata saaristoon.

– Kesäisin saaristo on muutaman kuukauden elossa ja se on ihanaa seutua! Olen aivan rakastunut siihen, Linnainmaa hehkuttaa.

Kesän harrastuksiin kuuluu golf. Tämän vuoden tavoitteena Linnainmaalla on myös oppia pelaamaan paremmin tennistä – sitäkin on siis luvassa kesällä.

Teksti: Carolina Rebhan
Kuva: Kaisamari Sundström

Kuka?

  • Riina Linnainmaa

    • Opintokeskus Siviksen viestintäharjoittelija
    • Humanististen tieteiden kandidaatti
    • Asuinpaikka: Turku
    • Harrastukset: Golf, Mielen päällä -toiminta