28.3.2022 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori Elisa Hietala

Tapahtumatuottaja, suomen kielen maisteri ja käsityöläinen. Työkokemusta niin teatterista kuin työkkäristä. Hän on Elisa Hietala, nuorisoalan Osaamiskeskus Kentaurin tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori.

Elisa Hietalan tavoitteena on tuoda osaamiskeskus Kentauria nykyistä laajempaan tietoisuuteen.

Työ Osaamiskeskus Kentaurissa alkoi maaliskuun alussa. Elisa Hietala toimii uudessa tehtävässä Kentaurin tapahtuma- ja viestintäkoordinaattorina. Hänen työpöytänsä sijaitsee Siviksen Oulun toimistossa.

Tehtäviin kuuluu paljon käytännön järjestelyjä Teams-varauksista fasilitointiin. Viestinnän osalta Hietalan tavoitteena on tuoda Kentauria nykyistä laajempaan tietoisuuteen. Hän keskittyy niin Kentaurin julkisuuskuvan kuin viestinnän kehittämiseen.

– Vapautamme Kentaurin asiantuntijoiden aikaa heidän omiin töihinsä. Minä teen jatkossa myös uutiskirjeitä ja somea, Hietala kertoo.

Käytännön työhön hän pääsee heti kiinni. Huhtikuun lopulla järjestetään Nuori2022 -messutapahtuma Jyväskylässä. Siellä Kentauria markkinoidaan alan ammattilaisille. Lisäksi kesällä on tulossa sosiaaliseen mediaan Kentaurin esittelykampanja, joka tekee osaamiskeskuksen väkeä tutuksi.

Harrastus toi pätevää osaamista

Elisa Hietala on koulutukseltaan suomen kielen maisteri. Sivuaineina hän opiskeli muun muassa kielitiedettä ja antropologiaa.

Opiskeluaikana Hietala sai käytännön tuntumaa tapahtumatuottamiseen. Hän oli perustamassa PahkiSpeksi-teatteria ja tuottamassa sen tapahtumia. Harrastus kerrytti pätevää osaamista, ja myöhemmin viestintä ja tapahtumien suunnittelu kuuluivat Hietalan toimenkuvaan Koordinaatti-osaamiskeskuksessa.

Hietala on työskennellyt useampaan otteeseen TE-toimiston työvoimapalvelujen asiantuntijana. Vuosina 2020 ja 2021 Hietala työskenteli aluehallintovirastossa nuorisotoimen suunnittelijana. Miten suomalaisilla nuorilla menee?

– Tilanne on polarisoitunut. Koronan jäljiltä meillä on nuoria, joilla on tosi paha olla, ja nuoria, joilla menee tosi hyvin. Valtaosa on siltä väliltä. Onneksi nuorten tilanne on huomattu ja ymmärretään, että nuoret tarvitsevat apua, Hietala sanoo.

Neulomista, piirtämistä, opiskelua ja uusperhettä

Opiskeleminen houkuttelee Hietalaa yhä uudestaan. Nyt hän suorittaa psykologian perusopintoja avoimessa yliopistossa.

– Parin vuoden välein tulee sellainen olo, että on opiskeltava lisää. Koen, että nykypäivän urakehitys vaatii monipuolista osaamista. En välttämättä ole intohimoinen opiskelija, mutta näen opiskelun tarpeellisena.

Parin vuoden välein tulee sellainen olo, että on opiskeltava lisää.

Vapaa-ajallaan Hietala tykkää tehdä käsitöitä ja piirtää. Pitsihuiveja, villasukkia, ristipistoja, tussipiirustuksia ja kuivapastelliliitukuvia.

– Piirrän fantasiaa, kuten lohikäärmeitä, tai maisemia. Tykkään, että kuvassa on paljon väriä. Olen väriharakka, jolle mikä tahansa, missä on pinkkiä, violettia tai turkoosia, on aivan ihana!

Hietalan uusperheessä asuu joka toinen viikko neljä lasta. Silloin riittää huliviliä aamusta iltaan. Riehakasta viikkoa seuraa saman pituinen jakso seesteisempää arkea. Silloin ehtii katsomaan lempisarjoja ja ulkoilla.

– Katsotaan, innostunko pian pihatöistä. Ostimme omakotitalon, jonne pääsemme muuttamaan huhtikuussa, Hietala virnistää.

Teksti: Tia Yliskylä

Kuka?

 • Elisa Hietala

  • Osaamiskeskus Kentaurin tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori
  • Suomen kielen maisteri
  • Asuinpaikka: Oulu
  • Harrastukset: Käsityöt, piirtäminen ja ulkoilu

Lisätietoja

 • Elisa Hietala

  Tapahtuma- ja viestintäkoordinaattori, Osaamiskeskus Kentauri