20.4.2021 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: SivisNYTin toimittaja Tia Yliskylä

Tia Yliskylä SivisNYT Tia Yliskylä SivisNYT

SivisNYT-julkaisun toimittaja Tia Yliskylä on hidas somettaja, mutta innostunut tarinoiden kertoja. Hän tykkää työn ohessa opiskelusta ja pitää yllä takavuosien kuntoilutrendiä.

Sosiaalinen media on toimittaja Tia Yliskylän tärkeä työväline ja vapaa-ajan inhokki.

– Vaikka käytän somea työssäni jatkuvasti, olen kyllä itse älyttömän tylsä somettaja. Jaan omia ajatuksiani tosi verkkaiseen tahtiin. Jotenkin minulle ei sovi sellainen nopsa nokkeluus, jossa suolletaan saman tien mielipide aiheeseen kuin aiheeseen. Olen ennemminkin hidas somettaja, joka haluaa pohtia ja tuumailla, Yliskylä sanoo.

Hänelle SivisNYT on tuttu julkaisu useamman vuoden ajalta. Tia Yliskylä tuottaa SivisNYTtiin sisältöjä, kuten juttuja, videoita ja valokuvia. Lisäksi hän editoi toisten juttuja ja koostaa SivisNYTin uutiskirjeen.

– Meillä on Siviksessä hurjan hyviä, taitavia ja innostuneita asiantuntijoita, jotka osaavat käytännönläheisesti havainnollistaa, mitä jäsenjärjestöjen kannattaa tietää, hallita ja visioida. Olen niin ylpeä SivisNYTin uudistuksesta, koska nyt viestimme pääsevät entistä selkeämmin ja visuaalisemmin esiin.

Toimittaja on myös tuottaja ja strategi

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tia Yliskylä työskentelee toimittajana, tuottajana ja strategina omassa viestintätoimistossaan, No Niin Mediassa. Toimisto sijaitsee Hämeenlinnassa, mutta hyvät yhteydet ovat levittäneet toimialueen koko eteläiseen Suomeen. Tosin korona-aika siirsi työt pääosin etäyhteyteen.

– Ikävöin eniten lähivideohaastatteluja! Videon vahvuudet tulevat parhaiten esiin, kun puhuvan pään lisäksi voidaan näyttää toimintaa ja miljöötä. Onneksi tarinoiden taika ja ihmisten haastatteleminen onnistuvat etänäkin! Olen saanut tehdä oikein kiinnostavia etävideoita.

Tia Yliskylä on taustaltaan toimittaja. Työkokemusta kertyi yli 17 vuotta eri sanomalehdistä, radiosta ja aikakauslehdistä. Yrittäjäksi ja viestinnän tuottajaksi hän ryhtyi seitsemän vuotta sitten.

– Olen niin iloinen, että saan journalismin jälkeen tehdä toisenlaista työuraa! Nyt täytyy vaikuttavan viestinnän lisäksi tietää muun muassa digitaalisesta näkyvyydestä, hakukoneoptimoinnista ja videoiden editoinnista.

Ammatillinen lisäkoulutus on Yliskylälle tärkeää. Kurssit ja valmennukset takaavat sen, että oma osaaminen päivittyy. Kaksi vuotta sitten Yliskylä opiskeli työn ohessa markkinointiviestinnän ammattitutkinnon. Tämän kevään ohjelmassa on verkkokauppavalmennus.

Sauvat, sukset ja hevoset liikuttavat

Yliskylän rakkaimmat harrastukset ovat sauvakävely, laskettelu, ratsastus ja mökkirannan poutapilvipäivystys – ja tässä järjestyksessä.

– Olen talvifani ja laskisin tuntureita ympäri vuoden, jos vain olisi lunta! Laskettelu on meillä koko perheen yhteinen harrastus, ja sille varataan talviviikonloput. Ratsastus ja muu turpaterapia ovat olleet minulle tärkeitä jo teini-iässä, mutta nyt hevostelussa on uudenlainen twist, kun sitä saa harrastaa oman tyttären kanssa.

Tanssiminen ja kuntosali kuuluvat Yliskylän arkeen vaihtelevasti, mutta yksi on ja pysyy: sauvakävely.

– Kävelytin ylpeänä samoja sauvoja reilut 17 vuotta, kunnes oli pakko ostaa uudet. Trendit vaihtuvat, mutta minä se vaan innostun yhä koko kroppaa liikuttavasta kävelystä. Yksin sauvoessani kuuntelen musiikkia tai äänikirjaa. Ah, mikä autuus!

Teksti: Tia Yliskylä
Kuva: Päivi Ryhtä

Kuka?

  • Tia Yliskylä

    • SivisNYTin toimittaja
    • Yhteiskuntatieteiden maisteri (Media Management/journalismi, Tampereen yliopisto) ja markkinointiviestinnän ammattitutkinto (SASKY koulutuskuntayhtymä)
    • Asuinpaikka: Hämeenlinna
    • Harrastukset: Sauvakävely, ratsastus, laskettelu ja mökkirannan poutapilvipäivystys