12.6.2021 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: projektityöntekijä Henriikka Vainio-Östergård

Projektihallinnon ja Kestävää sivistystä järjestöihin -hankkeen projektityöntekijä Henriikka Vainio-Östergård vaihtoi alaa. Työ Siviksessä toi digiloikan tullessaan.

Etäyhteyksien toimivuus yllätti Siviksen projektityöntekijän, Henriikka Vainio-Östergårdin, myönteisesti. Uuteen työhön perehtyminen on onnistunut mainiosti Teamsin välityksellä.

– Sivis on tehnyt digiloikan nopeasti ja hyödyntää ketterästi sähköisiä työvälineitä. Aikaisemmassa työssäni toiminta oli vielä sähköpostipainotteista, Vainio-Östergård kertoo.

Hän työskentelee Siviksessä puolen vuoden mittaisessa työjaksossa. Tehtävät liittyvät Kestävää sivistystä järjestöihin -hankkeeseen. Lisäksi hän perehtyy projektihallinnointiin ja Lempi-projektimallin käyttöönottoon.

Työjakso on osa Varsinais-Suomen TE-keskuksen ja Suomen Ympäristöopisto Syklin Kestävä kehitys ja projektityöt -koulutusta.

– Tulin irtisanotuksi marraskuussa, ja mietin sen jälkeen, minkälaista työtä haluaisin tehdä. Minulla kävi mahtava tuuri, kun pääsin tähän koulutukseen ja yhteistyöhön Siviksen kanssa. Sivis oli vetovoimaisin ehdokas harjoittelupaikaksi.

Historian ja äidinkielen ope syventyy järjestökenttään

Vainio-Östergård on koulutukseltaan filosofian maisteri. Hän on yleisen historian aineenopettaja sekä äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja.

Lukion ja yläkoulun opettajainhuoneet tulivat tutuiksi työuran alussa. Sitten Vainio-Östergård muutti suuntaa ja työskenteli useita vuosia Tallink Siljalla hyttipurserina, lähtöselvityspäällikkönä ja terminaalipäällikkönä.

Työjakso Siviksessä on taas suunnanmuutos. Järjestökenttä on Vainio-Östergårdille uusi tuttavuus.

– Välillä en pysy perässä kaikkien hankkeiden lyhenteissä enkä ihmisten nimissä, mutta opin koko ajan. Sivisläisten luottamus taitoihini ja oppimiseeni on tuntunut todella hyvältä.

Ulkoilua ja lukemista perheen kanssa

Ulkoilmasta nauttiminen on turkulaisen Vainio-Östergårdin rakkain harrastus. Viisihenkinen perhe sienestää, marjastaa, hiihtää, luistelee ja geokätköilee.

– Haluaisin olla puutarhaihminen, mutta en ole. Rakastan kukkia ja runsautta, ja ostelen kaikenlaista huomatakseni, etteivät kasvit nyt sitten juurtuneetkaan. Mutta sitten yritän uudestaan!

Lukemisen rytmi vaihtelee. Välillä Vainio-Östergård ahmii kirjan toisensa perään, välillä luettavana on vain uutiset.

– Lukeminen on tärkeää, oikea aarreaitta. Nuorimmille lapsille luemme joka iltasadut. Kirjat rikastuttavat mielikuvitusta ja kieltä.

Teksti: Tia Yliskylä
Kuva: Sivis / Susanna Nordvall

Kuka?

  • Henriikka Vainio-Östergård

    • Siviksen projektityöntekijä
    • Filosofian maisteri (yleinen historia) ja aineenopettaja (historia, äidinkieli ja kirjallisuus), Turun yliopisto
    • Asuinpaikka: Turku
    • Harrastukset: Ulkoilu ja lukeminen