1.10.2023 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: HR- ja hallintokoordinaattori Milla Haglund

Siviksen uusi työntekijä Milla Haglund on tradenomi ja hallinnon ammattilainen. Vapaa-ajalla hän valmentaa unified-koripalloa ja nauttii veden äärellä olosta.

Milla Haglund Opintokeskus Sivis. Milla Haglund Opintokeskus Sivis.

Milla Haglund aloitti työt Opintokeskus Siviksessä elokuussa. HR:n ja projektihallinnon koordinaattorina työtehtäviin kuuluu hallinnon ja talouden tehtäviä laidasta laitaan.

Haglund kertoo, että Siviksessä uusi tulokas on otettu avoimesti vastaan.

– Vastaanotto oli aivan ihana täällä. Keneltä vaan voi kysyä neuvoa. Perehdytystä on selvästi mietitty ja siihen panostetaan ja varataan aikaa.

Sivisläisten ammattitaito ja innostus ovat tehneet vaikutuksen Haglundiin.

– On ihailtavaa, miten innostuneita ja kiinnostuneita ihmiset ovat omista ja muiden työtehtävistä. Hienoa, että osataan arvostaa aikaansaannoksia.

Hallinnon työntekijänä Haglundin tavoite on tehdä asioista mahdollisimman helppoja, yksinkertaisia ja selkeitä. Kun hallinto sujuu, energiaa voidaan kohdistaa käytännön toimintaan.

– Usein hallintoa pidetään mystisenä esimerkiksi tuntemattomien termien takia. Se ei kuitenkaan ole vaikeaa. Tärkeää on saada hallinnosta hyöty irti käytännön toimintaan. Talous ja toiminta kulkevat aina käsi kädessä.

Tradenomi hanskaa hallinnon

Sivis on Haglundille entuudestaan tuttu jäsenjärjestön näkökulmasta. Haglund siirtyi Sivikseen Epilepsialiitosta, jossa hän toimi hallinnon tehtävissä yhdeksän vuotta. Hyppy järjestöpuolelta opintokeskukseen on havahduttanut siihen, miten paljon tarjontaa onkaan.

– Nyt huomaa, kuinka paljon kaikkea onkaan tarjolla! Monet järjestöt pähkäilevät asioita, joihin on jo ratkaisu olemassa. Toisaalta voidaan myös yhteistyössä kehittää asioita opintokeskuksen ja järjestöjen kesken.

Tradenomiksi kouluttautunut Haglund on työskennellyt myös koripalloseurassa, jossa monipuoliseen tehtäväkenttään kuului muun muassa urheiluseuran toiminnan kehittäminen.

Yhteiskunnan ja työelämän jatkuva muutos heijastuvat myös hallintoon. Työn projektiluonteisuus lisääntyy ja tuo uusia hyötyjä, mutta myös haasteita. Tulevaisuuden ennakointi auttaa varautumaan muutoksiin.

– Jatkuva muutoksessa mukana pysyminen vaatii työntekijöiltä ja organisaatioilta paljon. Siviksessä ilahduttaa, että ollaan katsottu jo paljon eteenpäin ja valmistauduttu muutoksiin.

Vapaa-aika vie veden äärelle ja koripallokentälle

HR- ja projektihallinnon koordinaattori rentoutuu vapaa-ajalla liikunnan parissa. Hän ulkoilee koiran kanssa päivittäin luonnossa ja hakeutuu usein veden äärelle. Myös vedessä liikkuminen on lähellä sydäntä.

– Vesi on minulle tärkeä elementti. Tykkään uida ja vesijuosta. Myös talviuintikausi on pian alkamassa.

Iso osa vapaa-ajasta kuluu unified-koripallon harjoituksissa, jossa Haglund toimii valmentajana. Hän on myös mukana kansainvälisessä kehitysvammaisten urheilujärjestö Special Olympicsin toiminnassa.

– Unified-koripallossa vammaiset ja vammattomat pelaavat yhdessä. Harjoituksissa unohtuu kaikki muu ja siellä keskittyy vain salissa olemiseen ja yhdessä tekemiseen.

Milla Haglund kuvailee itseään helposti innostuvaksi.

– Liikunnan pariin minut saa helposti houkuteltua mukaan. Kesällä kaverini pyysi pelaamaan padelia, ja lähdin innoissani mukaan, vaikka en ollut koskaan kokeillut lajia. Olen myös uudelleen viritellyt käsityöharrastusta osallistumalla erilaisille kursseille.

Teksti: Carolina Rebhan
Kuva: Sivis / Susanna Nordvall

Kuka?

  • Milla Haglund

    • Opintokeskus Siviksen HR:n ja projektihallinnon koordinaattori
    • Tradenomi
    • Asuinpaikka: Vantaa
    • Harrastukset: Koripallon valmennus, luonnossa liikkuminen ja käsityöt