4.9.2021 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: hallinnon assistentti Johanna Tuomi

Yleishenkilö jantunen, jokapaikanhöylä ja kaikkien alojen erikoisfiksaaja. Muun muassa tällaisia tehtäviä ja paljon muuta hoitaa Siviksessä hallinnon assistentti Johanna Tuomi.

Tradenomi Johanna Tuomi aloitti kesäkuussa Siviksen hallinnon assistenttina. Työnkuva on moninainen: johtoryhmän toiminnan tukeminen, sisäinen viestintä, henkilöstökokousten organisointi, toimistorutiinien pyörittäminen ja juoksevien asioiden hoitaminen.

– Siviksessä on todella lämminhenkinen ja mukaan ottava meininki. Meillä on tosi nokkelia asiantuntijoita, jotka puhkuvat innosta päästä esittelemään omia taitojaan. Hauskaa porukkaa, kuin olisi kotiinsa tullut, Tuomi iloitsee.

Hän kuvailee itseään uteliaaksi luonteeksi, jolle jatkuva oppiminen on luontevaa.

– Työnkuvani kokonaisuus tulee pikkuhiljaa tutuksi ensimmäisen vuoden aikana. Elementtejä on paljon, mutta vähitellen ne jäävät mieleen.

Partiolainen hyödyntää kaikkea oppimaansa

Johanna Tuomi valmistui tradenomiksi johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelmasta. Ennen Sivistä hän on työskennellyt esimerkiksi liikuntarajoitteisen henkilökohtaisena avustajana ja asianajotoimiston assistenttina.

– Olen elämäntapapartiolainen ja tehnyt partiossa paljon kaikkea niin piiri- kuin kansallisella tasolla. Siellä löysin itsestäni toimeen tarttumisen ja auttamisen ytimen, ja siksi assistenttityö tuntui kutsuvalta.

Partiolaisena Tuomi tuntee olevansa etuoikeutetussa asemassa. Partiolaisuuteen ladataan paljon positiivisia mielikuvia, osaamista ja ansioita. Partiokokemus on arvostettua, myös työnhaussa.

– Partiolaisen osaamista tunnistetaan jo laajalti. Siksi on hienoa ja tärkeää, että partio on Siviksen kanssa kehittämässä muun muassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista Osaamiskeskus Kentaurissa. Näin myös muissa harrastuksissa ja vapaaehtoistehtävissä arvokasta kokemusta keränneet tulevat nähdyiksi.

Koiran koulutusta, viherkasveja ja laulamista

Italianvinttikoira Vito nukkuu päiväunia sohvalla. Se on Tuomen lenkkikaveri. Syksyksi on suunnitteilla muutakin yhteistä harrastusta, esimerkiksi Nosework-hajutyöskentelyä.

Partio on edelleen olennainen osa Johanna Tuomen vapaa-aikaa. Hän valmentaa ja kouluttaa paikallisohjaajia Uudenmaan alueella. Lisäksi hän tekee koulutusta ja viestintää Pinkkipartio ry:ssä.

Uusin harrastus on kotiin muuttaneet viherkasvit ja pistokkaat.

– Olen ostanut nettikirppikseltä paljon kasveja. Jospa saisin pidettyä ne talven hengissä! Pitkään olen ollut tehokas surmaaja, enkä tiedä olenko viherpeukalo vieläkään, mutta yritän edes.

Musiikkiharrastus sai uutta potkua sähköpianosta. Tuomi on opiskellut klassista laulua, mutta pianon kanssa hän laulaa esimerkiksi Ultra Bran hittejä.

Savanni nukahtaa iltapäivän kuumuuteen…

 

Teksti: Tia Yliskylä
Kuva: Sivis / Susanna Nordvall

Kuka?

 • Johanna Tuomi

  • Siviksen hallinnon assistentti
  • Koulutus: Tradenomi (johdon assistenttityön ja kielten koulutusohjelma,
   Haaga-Helia ammattikorkeakoulu)
  • Asuinpaikka: Helsinki
  • Harrastukset: partio, koiran kanssa lenkkeily ja laulaminen