1.12.2022 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: asiantuntija Milla Holmberg

Kasvatustieteilijä ja järjestökonkari edistää uusia oivalluksia Siviksen hankkeissa. Milla Holmberg innostuu myös tanssimisesta, talviuinnista ja lukupiiristä.

Siviksen asiantuntija Milla Holmberg. Siviksen asiantuntija Milla Holmberg. Siviksen asiantuntija Milla Holmberg.

Siviksen lämmin vastaanotto sykähdytti Milla Holmbergia. Hän aloitti asiantuntijana lokakuussa.

– Minulla oli etukäteen tosi positiivinen kuva Siviksestä ja se on nyt vain vahvistunut. Perehdytys on ollut hyvää ja minut on otettu erinomaisesti vastaan. Olen vilpittömän iloinen, että olen tullut oikeaan paikkaan, Holmberg sanoo.

Hän työskentelee kolmessa Siviksen hankkeessa: DIAL-, FACT– ja Kohti kestävää ja hyvää elämää -hankkeissa. Niitä yhdistää yhdenvertaisten mahdollisuuksien sekä perustaitojen edistäminen.

Minulla oli etukäteen tosi positiivinen kuva Siviksestä ja se on nyt vain vahvistunut.

Holmbergia työllistää eniten DIAL-projekti, jossa kehitetään matalan kynnyksen dialogimallia eri tilanteisiin. Ideana on kehittää arjen vuoropuhelutaitoja.

– Haluamme viedä dialogimallia hyvin arkisiin tilanteisiin, esimerkiksi taloyhtiöihin. Pohdimme myös, miten dialogisuutta voidaan edistää silloin kun keskustelutaidot ovat puutteelliset tai ihmiset eivät ole yhteiskunnassa aktiivisia. Tämä on todella inspiroiva hanke.

Kasvatustieteilijä on järjestökonkari

Milla Holmberg on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri. Hän on suorittanut myös työnohjaajan ja viestijän tutkinnot.

Työuraa Holmberg on tehnyt sosiaalialan järjestöissä, esimerkiksi Loisto setlementissä, Väestöliitossa sekä Lasten ja nuorten säätiössä.

Viimeisen vuoden työnantajana oli ammatillinen oppilaitos Business College Helsinki. Siellä tehtäviin kuului kansainvälisiä projekteja, ohjaamista, neuvontaa ja kehittämistä.

Sitä ennen Holmberg oli projektipäällikkönä Kansanvalistusseurassa. Hän kehitti palveluja ulkosuomalaisille perheille.

Järjestöjä myllertävät monet muutokset. Sote-uudistus, rahoitus ja erilaiset kriisit hankaloittavat tärkeän työn tekemistä.

– Tällaisena aikana järjestökenttään ja täydentäviin palveluihin täytyy panostaa. On tärkeää, että päättäjät näkevät järjestöjen arvon.

Tanssista talviuintiin ja kirjoihin

Milla Holmberg kuvailee itseään helposti innostuvaksi. Hän saa iloa ja voimaa uusista harrastuksista.

Tämän syksyn uutuuksia ovat Charleston-tanssi ja talviuinti. Sata vuotta vanha tanssityyli sai Holmbergin ihastumaan vanhaan jazziin ja hauskoihin liikkeisiin.

– Puolentoista tunnin tanssitreenien aikana en ajattele muuta kuin että pysyisin omien jalkojeni perässä! Se on tosi hauskaa ja hirveän vaikeaa.

Talviuinti houkutteli jo korona-aikaan, mutta silloin uimaseuraan joutui jonottamaan. Holmberg sai pulahtajan paikan tänä syksynä ja kokeili ensimmäistä kertaa kylmää kylpyä.

Tanssitreenien aikana en ajattele muuta kuin että pysyisin omien jalkojeni perässä!

– Se oli juuri niin ihanaa kuin on sanottu. Siitä tulee äärimmäisen rentoutunut olo, kun pulahtaa nolla-asteiseen mereen. Käyn joka viikko, joskus jopa kahdesti.

Lukupiiri, kulttuuritapahtumat, luontoretket ja perheen kanssa puuhailu ovat olleet pitkäkestoisia harrastuksia.

– Lapseni nauravat, että taas äiti hurahtaa johonkin uuteen. Mutta viihdyn myös itsekseni ja otan välillä omaa aikaa.

Kuka?

  • Milla Holmberg

    • Opintokeskus Siviksen asiantuntija
    • Kasvatustieteiden maisteri, työnohjaaja, viestijä
    • Asuinpaikka: Helsinki
    • Harrastukset: Tanssi, talviuinti, lukupiiri, kulttuuritapahtumat, perheen kanssa puuhailu ja luontoretket.