20.12.2021 Vinkkinurkka

Videosarja: Onnistu ja innostu verkkokoulutuksissa

SivisNYTin 6-osainen videosarja on napakka vinkkipankki verkkokoulutusten iloista ja hyödyistä. Käytännönläheiset vinkit auttavat verkkokoulutusten suunnittelussa ja toteuttamisen onnistumisessa. Lisäksi verkkokoulutuksia jo tehneet jäsenjärjestöt jakavat kokemuksiaan. Katso ja innostu!
Kuvituskuva: kasvoja ja tekstejä. Kuvituskuva: kasvoja ja tekstejä.

1. Verkkokoulutuksia kannattaa tehdä n, y, t – NYT!

Siviksen verkkokoulutustiimi neuvoo ja auttaa Siviksen jäsenjärjestöjä verkkokoulutusten toteuttamisessa. Tukea on saatavilla moneen tarpeeseen. Lisäksi Siviksen asiantuntijat auttavat myös järjestökohtaisesti verkkokoulutusten haltuun ottamisessa.

Katso video

Video 1: Siviksen verkkopedagogi Meri Norola kertoo videolla, mitä iloa ja hyötyä verkkokoulutuksista on – niin tekijälle kuin osallistujalle.

2. Sivis-tukea saa verkkokoulutuksiin – ja työkaluja myös!

Siviksen kanssa yhteistyössä tehdyistä verkkokoulutuksista saa Sivis-tukea.

– Verkkokoulutukselle voi saada Sivis-tukea, joka on 29 euroa yhdeltä opetustunnilta. Tuki voi olla enimmillään 55 prosenttia koulutuksesta aiheutuneista kuluista, kertoo Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen.

Hän kertoo videolla, millaisiin kuluihin verkkokoulutuksen Sivis-tukea voi saada ja miten sitä haetaan. Markkanen vinkkaa myös muita Siviksen etuja verkkokoulutusten toteuttamiseen.

Katso video

Video 2: Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen kertoo videolla, millaisiin kuluihin verkkokoulutuksen Sivis-tukea voi saada ja miten sitä haetaan.

3. Itslearning sopii ohjattuihin verkkokursseihin

Sivis tarjoaa jäsenjärjestöjen käyttöön Itslearning-verkko-oppimisympäristön sekä siihen liittyvää koulutusta ja tukea. Itslearningin voi ottaa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä järjestetyissä koulutuksissa, eli kaikissa koulutuksissa, jotka löytyvät Sivisverkosta ja joihin saa Sivis-tukea.

Katso video

Video 3: Siviksen verkkopedagogi Aino Laurila kertoo, mikä Itslearning on ja miten sen saa käyttöön.

4. Verkkokoulutukset toimivat, huomasi Lentopelastusseura

Suomen Lentopelastusseura ry on tehnyt verkkokoulutuksia yhdessä Opintokeskus Siviksen kanssa.

– Verkkokoulutuksessa kaikkein parasta on se, että niitä verkkokursseja oikeasti opiskellaan. Ne toimivat hyvin. Me saamme hyvää palautetta niistä, kertoo Lentopelastusseuran koulutuspäällikkö Sami Kinnunen.

Kinnunen kertoo videolla myös kokemuksiaan Siviksen Yhdistysviestijä-verkkokoulutuksesta.

Katso video

Video 4: Lentopelastusseuran koulutuspäällikkö Sami Kinnunen kertoo järjestönsä onnistuneista verkkokoulutuksista.

5. Verkkokoulutuksia kannattaa markkinoida, havaitsi Keliakialiitto

Keliakialiitolla on erinomaisia kokemuksia verkkokoulutusten järjestämisestä.

– Parasta verkkokoulutuksissa on se, että ne ovat helposti saavutettavissa. Voi osallistua ihan mistä päin tahansa. Ja erityisesti se vuorovaikutus, joka niissä syntyy, on ollut mieletön kokemus, Keliakialiiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Minnaleena Ollanketo sanoo.

Hän kertoo videolla tarkemmin, miten Keliakialiitossa tehdään toimivia verkkokoulutuksia. Keliakialiitto otti ensimmäisten joukossa käyttöönsä Siviksen Vapaaehtoisjohtaja-verkkokoulutuspohjan yhdessä Diabetesliiton kanssa.

Katso video

Video 5: Keliakialiiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Minnaleena Ollanketo kertoo, miten järjestö onnistui verkkokoulutusten toteuttamisessa.

6. Järjestöjen verkkokoulutukset tavoittavat ihmisiä laajasti

Helsingin seudun erilaiset oppijat ry HEROlla on kokemuksia useista onnistuneista verkkokoulutuksista. Koulutuskoordinaattori Mari Haapaniemi suosittelee muillekin järjestöille omien verkkokoulutusten tekemistä.

– Verkkokoulutuksia kannattaa ehdottomasti tehdä! Me tavoitimme huomattavasti enemmän ihmisiä – ja yli maakuntarajojen! – kuin paikan päällä pidetyissä koulutuksissa. Saimme uusia asiakkaita ja yleisöä ympäri Suomea, Haapaniemi kertoo.

 

Katso video

Video 6: Helsingin seudun erilaiset oppijat ry HEROlla on kokemuksia useista onnistuneista verkkokoulutuksista, kertoo järjestön koulutuskoordinaattori Mari Haapaniemi.

Lisää videoita Siviksen omalla kanavalla:

Siviksen YouTube-kanava

Lisätietoja