Videosarja: Onnistu ja innostu verkkokoulutuksissa


Siviksen verkkokoulutustiimi neuvoo ja auttaa Siviksen jäsenjärjestöjä verkkokoulutusten toteuttamisessa. Tukea on saatavilla moneen tarpeeseen. Lisäksi Siviksen asiantuntijat auttavat myös järjestökohtaisesti verkkokoulutusten haltuun ottamisessa.
Video 1: Siviksen verkkopedagogi Meri Norola kertoo videolla, mitä iloa ja hyötyä verkkokoulutuksista on – niin tekijälle kuin osallistujalle.
Siviksen kanssa yhteistyössä tehdyistä verkkokoulutuksista saa Sivis-tukea.
– Verkkokoulutukselle voi saada Sivis-tukea, joka on 29 euroa yhdeltä opetustunnilta. Tuki voi olla enimmillään 55 prosenttia koulutuksesta aiheutuneista kuluista, kertoo Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen.
Hän kertoo videolla, millaisiin kuluihin verkkokoulutuksen Sivis-tukea voi saada ja miten sitä haetaan. Markkanen vinkkaa myös muita Siviksen etuja verkkokoulutusten toteuttamiseen.
Video 2: Siviksen asiantuntija Virpi Markkanen kertoo videolla, millaisiin kuluihin verkkokoulutuksen Sivis-tukea voi saada ja miten sitä haetaan.
Sivis tarjoaa jäsenjärjestöjen käyttöön Itslearning-verkko-oppimisympäristön sekä siihen liittyvää koulutusta ja tukea. Itslearningin voi ottaa maksutta käyttöön Siviksen kanssa yhteistyössä järjestetyissä koulutuksissa, eli kaikissa koulutuksissa, jotka löytyvät Sivisverkosta ja joihin saa Sivis-tukea.
Video 3: Siviksen verkkopedagogi Aino Laurila kertoo, mikä Itslearning on ja miten sen saa käyttöön.
Suomen Lentopelastusseura ry on tehnyt verkkokoulutuksia yhdessä Opintokeskus Siviksen kanssa.
– Verkkokoulutuksessa kaikkein parasta on se, että niitä verkkokursseja oikeasti opiskellaan. Ne toimivat hyvin. Me saamme hyvää palautetta niistä, kertoo Lentopelastusseuran koulutuspäällikkö Sami Kinnunen.
Kinnunen kertoo videolla myös kokemuksiaan Siviksen Yhdistysviestijä-verkkokoulutuksesta.
Video 4: Lentopelastusseuran koulutuspäällikkö Sami Kinnunen kertoo järjestönsä onnistuneista verkkokoulutuksista.
Keliakialiitolla on erinomaisia kokemuksia verkkokoulutusten järjestämisestä.
– Parasta verkkokoulutuksissa on se, että ne ovat helposti saavutettavissa. Voi osallistua ihan mistä päin tahansa. Ja erityisesti se vuorovaikutus, joka niissä syntyy, on ollut mieletön kokemus, Keliakialiiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Minnaleena Ollanketo sanoo.
Hän kertoo videolla tarkemmin, miten Keliakialiitossa tehdään toimivia verkkokoulutuksia. Keliakialiitto otti ensimmäisten joukossa käyttöönsä Siviksen Vapaaehtoisjohtaja-verkkokoulutuspohjan yhdessä Diabetesliiton kanssa.
Video 5: Keliakialiiton vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Minnaleena Ollanketo kertoo, miten järjestö onnistui verkkokoulutusten toteuttamisessa.
Helsingin seudun erilaiset oppijat ry HEROlla on kokemuksia useista onnistuneista verkkokoulutuksista. Koulutuskoordinaattori Mari Haapaniemi suosittelee muillekin järjestöille omien verkkokoulutusten tekemistä.
– Verkkokoulutuksia kannattaa ehdottomasti tehdä! Me tavoitimme huomattavasti enemmän ihmisiä – ja yli maakuntarajojen! – kuin paikan päällä pidetyissä koulutuksissa. Saimme uusia asiakkaita ja yleisöä ympäri Suomea, Haapaniemi kertoo.
Video 6: Helsingin seudun erilaiset oppijat ry HEROlla on kokemuksia useista onnistuneista verkkokoulutuksista, kertoo järjestön koulutuskoordinaattori Mari Haapaniemi.
Lisää videoita Siviksen omalla kanavalla: