25.8.2023 Koulutukset

Syksyn koulutuksista tukea perheille – Tule mukaan!

Syksyllä on jälleen tarjolla runsaasti koulutuksia erilaisille perheille ja perheitä tukeville vapaaehtoisille. Kokosimme tärppejä jäsenjärjestömme koulutustarjonnasta. Tutustu ja ilmoittaudu tai vinkkaa eteenpäin!

Lapsia ja aikuisia istumassa sohvalla. Lapsia ja aikuisia istumassa sohvalla.

Vanhempaininfo – Herättääkö digi tunteita?

21.9.2023 17.30–19

Webinaari

Erilaisten oppijoiden liitto ja Opintokeskus Sivis

Vuosittainen valtakunnallinen Vanhempaininfo-webinaari antaa vinkkejä, vertaistukea ja neuvoja vanhemmille siihen, miten lapsen tai nuoren oppimista voi tukea yhdessä hänen kanssaan digivälineillä.

Webinaarissa neuropsykologian erikoispsykologi Tuomo Aro, kokemuspuhuja Riku Tikkanen ja kaksi vanhempaa Riikka Marttinen ja Maria Tuomialho keskustelevat digin hyödyistä ja haasteista: Miten digivälineitä kannattaisi hyödyntää oppimisen tukena? Millaisia asioita tulisi huomioida digivälineiden käytössä? Miten vanhempana voi tukea nuorta hyödyntämään digivälineitä?

Lisäksi eri paikkakunnilla järjestetään alueellisia Vanhempaininfon kisakatsomoja ja jälkilöylyjä.

>> Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.9.2023

Hyvä ero -ryhmä 

11.10.–27.11.2023

Verkkoryhmä (kokoontumiset maanantaisin klo 17–19, paitsi aloitus keskiviikkona)

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto

Parisuhteen päättyminen on kriisi ja menetyksenä kova kokemus, mutta samalla se voi olla uuden elämän alku. Monia asioita joutuu eron kohdatessa miettimään toisella tavalla.

Eroryhmä tarjoaa osallistujilleen kartan ja kompassin, jonka avulla voi kulkea kohti uutta ja parempaa elämää.
Eroryhmä muodostuu mukana olevien erokriisiään läpikäyvien ihmisten yhteisestä oppimisprosessista: eroon liittyvästä tiedosta, keskusteluista ja kasvua tukevista kokemuksista. Ryhmä kestää 8 viikkoa.

>> Ilmoittaudu viimeistään 15.9.2023

Tahaton lapsettomuus uusperheessä

14.9.2023 klo 18–19.30

Verkkoluento

Suomen Uusperheiden Liitto

Tahattomaan lapsettomuuteen liittyvä kaipaus ja suru on usein näkymätöntä, joten sitä voi olla vaikea ulospäin nähdä. Miten surra jotain, mitä ei ole koskaan ollut, mutta toive on elänyt vahvana. Oman sävyn kaipuuseen tuo uusperheessä eläminen. Ympärillä on ehkä täyttä lapsiarkea mutta oma syli tuntuu silti tyhjältä, onko silloin oikeus surra?

Millainen ilmiö kätkeytyy tahattoman lapsettomuuden kokemukseen uusperheessä? Verkkoluennolla kuullaan asiantuntijoita Suomen Uusperheiden liitosta sekä Simpukka ry:stä. Näkökulmaa on avaamassa myös kokemusasiantuntija Hanna-Riikka, jonka uusperheeseen ei ole tullut yhteistä lasta vuosikausien odotuksesta huolimatta.

>> Lue lisää ja nappaa itsellesi linkki kaikille avoimeen luentoon

Perhekummiksi tai varamummiksi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri

Kaikilla perheillä ei ole isovanhempia tai muita aikuisia lähipiirissä. MLL:n varamummina tai perhekummina voit auttaa perhettä arkisen yhdessäolon ja yhteisen tekemisen merkeissä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri järjestää perhekummi- ja varamummikoulutuksia sekä etä- että lähikoulutuksena. Perhekummien ja varamummien koulutukseen kuuluu kaksi koulutustapaamista. Lisäksi MLL tarjoaa perhekummeille ja varamummeille tukea, ohjausta, jatkokoulutuksia ja vertaistapaamisia.

Vastaavanlaisia koulutuksia on tarjolla ympäri Suomea, joten kannattaa seurata alueellista koulutustarjontaa.

>> Tutustu MLL:n Uudenmaan piirin vapaaehtoistoimintaan ja katso tulevat koulutukset