28.9.2023 Koulutukset

Siviksen syksyn koulutukset – Kehitä osaamistasi!

Siviksen syksyn koulutuksissa opitaan tulevaisuuden järjestötaitoja, vahvistetaan järjestöosaamista ja innostutaan verkkokouluttajana. Varaa paikkasi ja ilmoittaudu mukaan!
Kaksi ihmistä tietokoneen edessä tuputtamassa käsi yhteen. Kaksi ihmistä tietokoneen edessä tuputtamassa käsi yhteen.

Innostu verkkokouluttajana

 • Virtuaalimaailmat

  Uusia mahdollisuuksia koulutuksiin virtuaalimaailmoista? Virtuaalimaailmat tarjoavat uudenlaisia mahdollisuuksia koulutusten ja yhteisen työskentelyn toteutukseen. Hyvin suunniteltu, toteutettu ja ohjeistettu virtuaalinen työskentely mahdollistaa mieleenpainuvan kokemuksen. Tässä koulutuksessa opit käytännönläheisesti eri työkalujen ominaisuuksista, käytöstä ja osallistujien ohjeistuksesta. Huom! Koulutus täynnä, voit ilmoittautua varasijoille.

 • Mentimeter-klinikka

  Haluatko tehdä koulutuksistasi vuorovaikutteisempia ja sitouttavampia? Tule oppimaan lisää Mentimeter-työkalusta. Mentimeter on interaktiivinen työkalu, joka tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia koulutusten kehittämiseen ja osallisuuden lisäämiseen. Mentimeter-klinikalla opit käyttämään työkalua ja luomaan osallistavaa ja mukaansatempaavaa sisältöä, joka auttaa oppijoita ymmärtämään paremmin käsiteltäviä aiheita. Osallistujalla on hyvä olla perustaidot Mentimeterin käyttämisessä.

Koulutuksen suunnittelutaitoja 

 • Mies ja nainen istuvat pöydän ääressä tietokone edessään ja katsovat toisiaan hymyillen.
 • Itse tehty osaamismerkki – työpaja kouluttajille

  Kaipaisitko lisää vinkkejä ja keinoja järjestötoiminnassa syntyvän osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen? Itse tehdyllä osaamismerkillä onnistut! Järjestötyössä syntyvän osaamisen tunnistaminen on tärkeää sekä toiminnassa mukana olevalle vapaaehtoiselle että järjestölle itselleen. Työpajassa käymme läpi, kuinka voit järjestää toiminnassa mukana oleville vapaaehtoisille työpajan, jossa he tunnistavat osaamistaan ja tekevät itse itselleen osaamismerkin.

 • Koulutusmalli tutuksi

  Tule ottamaan selvää, mikä koulutusmalli on ja miten voit hyödyntää sitä järjestössäsi! Koulutusmalli on suunnittelupohja, jonka avulla varmistat yhtenäiset koulutussisällöt ja mahdollistat opintopisteiden lunastamisen. Yhteisen koulutusmallin avulla koulutuksen laatu ei kärsi, vaikka yksittäisiä koulutuksia toteuttaisi moni eri ihminen.  

Ohjaaja- ja menetelmätaitoja 

 • Kaikkien-malli kouluttajan työkaluna

  Koulutatko tai toimitko ryhmän ohjaajana? Tämä koulutus on suunniteltu sinua varten. Tule oppimaan, miten hyödyntää Kaikkien-mallia omassa koulutuksessasi. Kaikkien-mallin avulla toteutat osallistavan ja innostavan koulutuksen, jonka keskiössä on oppija ja vahvuuksien tunnistaminen. Lisää Kaikkien-malli-työkalu kouluttajan tai ohjaajan työkalupakkiisi! 

 • Kohti digiosaavaa Suomea - Kaikkien-mallin verkoston tapaaminen

  Digi- ja väestötietoviraston (DVV) Digituki-palvelu kehittää digitukea kansallisesti. Digituki-palvelu on mukana kehittämässä ja vahvistamassa digiosaavaa Suomea. Kaikkien-mallin verkoston vieraaksi saapuu DVV:n digitukijoiden osaamisen kehittämisen erityisasiantuntija Mirva Gullmanin, joka esittelee digitukijoiden osaamisprofiileita, toiminnan tueksi tuotettuja aineistoja ja oppimateriaaleja. Esittelemme tapaamisessa myös Digikouluttajalle-verkkomateriaalia. Verkosto on avoin kaikille perustaitojen kouluttamisesta kiinnostuneille.

Järjestöosaamisen vahvistamisen taitoja

 • Ihmisiä seisomassa käsi pystyssä.
 • Järjestön hallitusosaaja (JHO)

  Oletko valtakunnallisen tai alueellisen järjestön hallituksessa? Vasta aloittanut tai jo kokemusta kerännyt konkari? Syvennä osaamistasi Järjestön hallitusosaaja -koulutuksessa! Koulutus auttaa sinua onnistumaan suuren järjestön hallitustyössä. Koulutuksessa opit: hallitustoimijan roolin ja järjestön hyvät hallintotavat, toimintaympäristön tuntemusta ja sen muutoksia, sujuvaa hallitustyöskentelyä, järjestön talouden hallintaa sekä tulevaisuuteen katsovaa järjestöjohtamista. Tule mukaan ja kasvata tietotaitoasi! 

 • Tulevaisuuden aakkoset -webinaari

  Tulevaisuusajattelun ja ennakoinnin taitoja tarvitaan yhä enemmän nopeasti muuttuvassa maailmassa. Taitojen lisäksi tarvitaan myös laajempaa ajattelua siitä, millaisen tulevaisuuden toivomme kohtaavamme ja miten voimme edistää sen toteutumista. Miten ennakoinnin taitoja voi harjaannuttaa ja miksi ne ovat tärkeitä järjestötyössä? Tule Siviksen webinaariin kuulemaan, mitä tulevaisuuden ennakoinnilla tarkoitetaan ja miten sitä voi hyödyntää toiminnan kehittämisen tukena!

Verkkokoulutuksen työkalut

 • Nuori nainen tervehtii tietokoneen ruudun edessä.
 • Zoom tutuksi ja koulutuksen tueksi – jatko

  Etäyhteyksin järjestettävät koulutukset, verkkoseminaarit ja webinaarit toteutetaan nykypäivänä kätevästi Zoomin avulla. Zoom tutuksi -koulutuksen jatko-osassa syvennetään osallistujien osaamista. Koulutuksessa perehdyt viimeisimpien päivityksien tuomiin ominaisuuksiin, aktivoinnoin työkaluihin sekä opit, miten Zoomin avulla hyödynnetään osallistavia menetelmiä.

 • Teams koulutuksen tueksi – jatko

  Jos Teams on sinulle jo tuttu, mutta haluaisit syventää taitojasi, tämä koulutus on sinua varten! Teams tutuksi -koulutuksen jatko-osassa syvennät osaamistasi Microsoft Teamssovelluksesta, etenkin pureutuen sen kokoustoimintoihin ja aktivoinnin työkaluihin. Koulutuksessa paneudutaan Teamsin viimeisimpiin päivityksiin ja ominaisuuksiin sekä opitaan osallistavia menetelmiä. 

 • Padlet tutuksi

  Kaipaisitko lisää työkaluja motivoivan verkkokoulutuksen toteuttamiseksi? Haluaisitko oppia lisää Padletin käytöstä? Ilmoittaudu mukaan Padlet-koulutukseen! Padlet on virtuaalinen seinä, jota kouluttaja voi hyödyntää monipuolisena työkaluna verkkokoulutuksessa. Työpajassa tutustut toiminnallisesti Padletin monenlaisiin käyttötarkoituksiin.  

Yhdistystoiminnan verkkokurssit jäsenjärjestöjen käyttöön

 • Kaksi ihmistä tietokoneen äärellä.
 • Yhdistystoiminnan verkkokurssien käyttöönottotyöpaja

  Haluatko kouluttaa järjestösi aktiiveja Siviksen jäsenjärjestöille suunnatuilla Yhdistystoiminnan verkkokursseilla? Tässä koulutuksessa käyt läpi, miten verkkokoulutuspohja otetaan käyttöön Howspacessa ja mitä tarvitset koulutuksen käyttöönottamiseen omassa järjestössäsi.  Tehdään verkkokoulutuspohjien avulla kouluttamisesta entistä sujuvampaa!