9.11.2023 Koulutukset

Tartu nyt alkuvuoden koulutuksiin!

Siviksen kevään ensimmäiset koulutukset on julkaistu. Tutustu valikoimaan ja varmista paikkasi tammikuussa alkavista koulutuksista. Opitaan uutta yhdessä!

Henkilö vilkuttaa kuulokkeen päässään tietokoneen näytölle ja hymyilee. Henkilö vilkuttaa kuulokkeen päässään tietokoneen näytölle ja hymyilee. Tammikuun koulutuksissa opit mm. järjestötyöntekijän ja -kouluttajan, hallitusosaajan sekä yhdistyskehittäjän tehtävistä.

Kevättalven mielenkiintoisia koulutustärppejä

Jyvälle järjestötyöstä -koulutus 10.1–14.2.2024 tarjoaa tukea järjestötyön vasta-alkajille! Haluaisitko kehittää järjestötyöntekijän tietojasi ja taitojasi? Tämä koulutus on sinulle. Jyvälle järjestötyöstä on uusille järjestötyöntekijöille suunnattu koulutus järjestöalalla tarvittaviin tietoihin ja taitoihin. Koulutuksessa paneudut järjestösektorin erityispiirteisiin ja opit lisää alalla tarvittavista työelämätaidoista.

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.1.2024


Yhdistyskehittäjä-koulutus 11.1.–15.2.2024
vahvistaa osaamistasi yhdistystoiminnan toteuttajana tai kehittäjänä ja antaa työkaluja aiheesta kouluttamiseen. Oletko mukana yhdistystoiminnassa? Haluaisitko vahvistaa osaamistasi yhdistystoiminnan toteuttajana ja kehittäjänä ja kouluttaa yhdistystoiminnan kehittämisen teemoja oman organisaatiosi toimijoille? Koulutuksessa opit edistämään motivoivaa ja innostavaa toimintakulttuuria sekä luomaan kiinnostavia toimintamahdollisuuksia nykyisille ja uusille jäsenille.

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.1.2024


Yhdistysviestijä-koulutuksessa 12.1.–27.2.2024
opit yhdistyksen viestinnästä ja saat keinoja viedä oppeja eteenpäin kouluttamalla itse samoista aiheista. Haluaisitko itse kouluttaa yhdistyksen viestinnästä? Kaipaisiko järjestösi lisää vinkkejä mm. yhdistyksen viestintäsuunnitelman tekemisestä? Koulutuksessa opit yhdistyksen viestinnän perusasiat: viestinnän tavoitteet, kohderyhmät, ydinviestit sekä viestinnän vastuut yhdistyksen eri tehtävissä. Koulutus on suunniteltu niin, että Siviksen jäsenjärjestöt voivat toteuttaa koulutuksen omille vapaaehtoisilleen tai yhdistystoimijoilleen yksin tai yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa.

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.1.2024


Järjestökouluttaja-koulutuksesta 12.1.–16.2.2024
saat työkaluja järjestön koulutusten toteutukseen! Haluaisitko kehittää kouluttajan osaamistasi ja oppia uutta järjestökouluttajan roolista? Koulutuksessa pääset tutustumaan mm. järjestökouluttajan rooliin järjestön edustajana, koulutusten suunnittelun erilaisiin kohderyhmiin ja saavutettavuuteen sekä kehität esiintymis- ja ohjaustaitojasi. Järjestökouluttaja on suunniteltu vahvistamaan osallistujien osaamista monipuolisesti riippumatta siitä, ovatko he vapaaehtoisia tai työntekijöitä. Koulutuksesta saavat hyötyä niin vasta-alkajat kuin pidempäänkin koulutusta tehneet!

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 8.1.2024


Järjestön hallitusosaaja -koulutuksesta 13.1.–11.2.2024
saat eväät järjestön hallitustyöhön. Oletko sinä seuraava Järjestön hallitusosaaja? JHO-koulutus tarjoaa tietoa ja taitoa valtakunnallisen ja alueellisen järjestön hallitustyöskentelyyn. Koulutus sopii sekä kokemusta keränneille konkareille että vasta aloittaneille hallituksen jäsenille, joilla on jo yhdistyshallinnon perusteet hallussa. JHO-koulutus tarjoaa mainion mahdollisuuden myös vertaisoppimiseen ja verkostoitumiseen. Ilmoittaudu mukaan ja varmista paikkasi tammikuussa alkavassa koulutuksessa!

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 28.12.2023


Vaikuttavaa toimintaa – opi arvioinnista 23.1.2024
klo 13–14.30 tarjoaa ajankohtaista tietoa ja vastauksia järjestöjen vaikuttavuuskysymyksiin! Monilla järjestöillä on samanlaisia haasteita ja ilonaiheita, kun kyseessä ovat toiminnan vaikutukset ja niiden arviointi. Siviksen ja Osaamiskeskus Kentaurin uusi Vaikuttavasti.fi-sivusto tarjoaa perusteet vaikuttavuuskysymysten ja arvioinnin itseopiskeluun. Tilaisuudessa esitellään verkkosivustoa sekä arvioinnin peruskäsitteitä ja arviointiverstaiden toimintaperiaatteita. Kouluttajina toimivat Siviksen asiantuntijat Marion Fields ja Raisa Omaheimo, jotka ovat Vaikuttavasti.fi-sivuston takana. Vahvista vaikuttavuusosaamistasi!

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.1.2024


Yhdistystoiminnan verkkokurssien info- ja ajankohtaistilaisuudessa 25.1.2024 klo 9–11
tutustut Yhdistystoiminnan verkkokursseihin ja kuulet ajankohtaisia uutisia kurssien käytöstä.Toimitko työssäsi vapaaehtoisten ja yhdistystoimijoiden kouluttajana? Kehitätkö uusia koulutuksia ja suunnittelet toteutuksia Yhdistystoiminnan verkkokurssit auttavat ja tukevat jäsenjärjestöjä järjestötoimijoiden kouluttamisessa! Sivis on kehittänyt yhdessä jäsenjärjestöjen kanssa Yhdistystoiminnan verkkokurssit, joiden avulla jäsenjärjestöt voivat toteuttaa koulutuksia omille kohderyhmilleen. Tervetuloa info- ja ajankohtaistilaisuuteen kuulemaan, miten kursseja kannattaa hyödyntää järjestön tai yhdistyksen koulutustoiminnassa.

>> Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.1.2024


Koulutusmalli tutuksi -koulutus 29.1.2024
klo 1314 esittelee, mikä koulutusmalli on ja sopisiko se järjestösi käyttöön! Koulutusmallin avulla voit varmistaa yhtenäiset koulutussisällöt ja tarjota osallistujalle opintopisteitä koulutuksista. Koulutusmalli on Siviksen tarjoama suunnittelupohja, jonka avulla työstät usein toistuvalle tai laajalle koulutukselle kehykset, sisällöt ja laajuuden opintopisteinä. Koulutusmallia hyödyntäen varmistat koulutuksen laadun, vaikka yksittäisiä koulutuksia toteuttaisi moni eri ihminen. Mallin avulla saat ohjattua huomion osaamiseen, jota koulutus tuottaa. Näin koulutuksesta on mahdollisimman paljon hyötyä osallistujalle!

>>  Ilmoittaudu mukaan viimeistään 24.1.2024

 

Neljä ihmistä työskentelemässä yhdellä tietokoneella.

Seuraa Siviksen Koulutuskalenteria!

Kaikki Siviksen koulutukset löytyvät Koulutuskalenterista. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille.

Tutustu Koulutuskalenteriin!