18.1.2023 Me sivisläiset

Saammeko esitellä: talouskoordinaattori Senja Eskman

Siviksen talouskoordinaattori on mukana kaikessa, missä raha liikkuu. Senja Eskman innostuu tanssista ja on ahkera hyötyliikkuja.

Siviksen talouskoordinaattori Senja Eskman. Siviksen talouskoordinaattori Senja Eskman. Siviksen talouskoordinaattori Senja Eskman aloitti työt marraskuun lopulla.

Talouskoordinaattori Senja Eskman aloitti Opintokeskus Siviksessä marraskuun lopulla. Työt ovat lähteneet vauhdilla käyntiin. Vuoden vaihtuessa työn alla on ollut muun muassa tilinpäätöksen laatiminen.

– Olen viihtynyt hirmu hyvin Siviksessä. Meillä on tosi kiva työyhteisö, ja Sivis vaikuttaa työpaikkana monipuoliselta, Eskman kehuu.

Eskman pääseekin työssään monipuolisesti mukaan Siviksen toimintoihin. Talouskoordinaattori toimii tiiviissä yhteistyössä niin hankekumppaneiden, jäsenjärjestöjen kuin Siviksen henkilökunnankin kanssa. Siviksen hankkeet ja niiden raportointi ja talouden seuranta ovat iso osa työtä.

Olen viihtynyt hirmu hyvin Siviksessä. Meillä on tosi kiva työyhteisö

Siviksessä on parhaillaan käynnissä digitaalisten palveluiden uudistus. Eskman on innoissaan, että pääsee vaikuttamaan, millaisia palveluita jäsenjärjestöille tulevaisuudessa tarjotaan.

– Erityisen hauskaa on, että pääsen projektipäällikön roolissa suunnittelemaan, millaisia tilastoja ja raportteja järjestöt saavat koulutuksista jatkossa.

Yritysneuvoja ja hankeosaaja taitaa talouden

Koulutustaustaltaan Senja Eskman on laskentatoimen merkonomi, yritysneuvoja ja tarjoilija. Työuran varrella sekä yritykset että järjestöt ovat tulleet tutuiksi. Hän on työskennellyt kahdessa Siviksen jäsenjärjestössä: ProAgriassa ja CP-liitossa.

– Siviksen tukimuodot ovat minulle tuttuja jo vuosien takaa. Silloin asiat tosin hoidettiin paperilla. Sivis-tukien hakeminen ja koulutusten suunnitteleminen on niistä ajoista kehittynyt paljon!

Yrityspuolelta on tullut vahvaa osaamista hankemaailmaan. Yrittäjyyteen liittyvissä hankkeissa Eskman teki yhteistyötä sekä yrittäjien että monien ammatillisten oppilaitosten kanssa. Viimeisimpänä työpaikkana ennen Sivistä oli Kelloseppäkoulu, jossa Eskman toimi taloushallinnon tehtävissä.

Ennen taloushallinnon ja yritysneuvonnan pariin päätymistä Eskman työskenteli 1980-luvulla edustustarjoilijana suuryritysten tilaisuuksissa.

– Päivisin oli edustuslounaita kabinetissa ja iltaisin edustustilaisuuksia. Työ oli hyvin hektistä ja päivät pitkiä, mutta siinä pääsi näkemään hienoja juhlia.

Hyötyliikkuja pitää vanhaa maatilaa kunnossa

Vapaa-ajalla Senja Eskman kertoo tanssivansa niin paljon kuin vain ehtii. Kerran viikossa hän käy argentiinalaisen tangon harjoituksissa ja kesäaikaan tanssileireillä treenaamassa muita tanssilajeja. Tanssilavat kutsuvat aina tilaisuuden tullen.

Koti ja etätyöpiste sijaitsevat maaseudun rauhassa Lohjalla vanhalla maatilalla, jossa ylläpito- ja kunnostustöitä riittää.

– Asun äitini vanhalla kotitilalla, josta viljelystoiminta lopetettiin 1960-luvun lopulla. Sen jälkeen tila oli 40 vuotta vain kesäkäytössä, kunnes muutin sinne.

Eskman on hevosihmisiä ja aiemmin hänellä on ollut tilalla myös oma hevonen. Nykyään kesäisin ilostuttavat tilan pelloille muualta laiduntamaan tulevat hevoset ja lampaat.

Tilan töissä ei aika käy pitkäksi. Polttopuiden teko, lumityöt ja pihapiirin rakennusten kunnossapito ja korjaukset sekä monet muut työt pitävät aktiivisena.

– Suurin osa vapaa-ajasta menee hyötyliikuntaan. Pysyy kunto kohdillaan!

Teksti: Carolina Rebhan
Kuva: Sivis/Susanna Nordvall

Kuka?

  • Senja Eskman

    • Opintokeskus Siviksen talouskoordinaattori
    • Laskentatoimen merkonomi, yritysneuvojan erikoisammattitutkinto, tarjoilija
    • Asuinpaikka: Lohja
    • Harrastukset: Tanssi ja hyötyliikunta