26.8.2023 Vinkkinurkka

Ota järjestösi käyttöön kätevät Yhdistystoiminnan verkkokurssit

Se on niin helppoa! Tutustu Siviksen Yhdistystoiminnan verkkokursseihin, kerää osallistujat ja ohjaa koulutus. Hyödyllistä ja kätevää!

Yhdistystoiminnan verkkokurssit | Osat 1–5

Kaksi ihmistä tietokoneen äärellä. Kaksi ihmistä tietokoneen äärellä.

Siviksen jäsenjärjestöjen käyttöön suunnitellut Yhdistystoiminnan verkkokurssit keräävät kiitosta ja hyvää palautetta. Jäsenjärjestöille on nyt tarjolla viisi valmista verkkokoulutusta: Yhdistyskehittäjä, Vapaaehtoisjohtaja, Yhdistysviestijä, Verkkovertaisohjaaja ja Yhdistysvaikuttaja.

Verkkokurssien koulutusaineisto tulee Sivikseltä valmiina. Järjestöjen tehtävänä on huolehtia koulutuksen ohjaamisesta ja käytännön toteutuksesta.

Järjestöstä valitaan kouluttaja, joka ottaa kurssin toteutuksen vastuulleen. Hän syventyy koulutukseen, valitsee kohderyhmän, laatii aikataulun ja suunnittelee koulutuksen markkinoinnin. Tunnukset ja perehdytyksen saa ottamalla yhteyttä verkkokoulutustiimiin [email protected]

– Jäsenjärjestöt ovat innokkaasti tarttuneet käyttövalmiisiin verkkokursseihin ja lähteneet toteuttamaan niitä järjestössä. Myönteinen palaute ja rakentavat kehitysehdotukset ovat ilahduttaneet meitä suuresti, Siviksen Yhdistystoiminnan verkkokurssien kehittämisryhmän ja koulutusten koordinoija Tiina Tanskanen-Kudjoi sanoo.

– Järjestämme Yhdistystoiminnan verkkokursseista säännöllisesti myös koulutuksia ja työpajoja, joissa kursseihin pääsee tutustumaan käytännössä. Kannattaa siis seurata Siviksen Koulutuskalenteria!

Tutustu yhdistystoiminnan verkkokursseihin:

Verkkokouluttaja työssään.Osa 1: Vertaisryhmänohjaaja

Vertaisryhmänohjaajan koulutuksessa opitaan aineiston lisäksi muiden osallistujien kokemuksista. ”Parasta ovat vertaisoppijaryhmät, digitaalinen toimintatapa ja helppo osallistuminen.”

Perehdy paremmin ja innostu

Ryhmä ihmisiä työskentelemässä yhdessä.Osa 2: Yhdistysvaikuttaja

Yhdistysvaikuttaja-verkkokoulutus on mainio väylä vaikuttamistaitojen kartuttamiseen. ”Parasta antia ovat vuorovaikutteisuus, innostuksen sytyttäminen ja toimimiseen kannustaminen.”

Tutustu tarkemmin ja tykkää

 

 

Ryhmä ihmisiä keskustelee saman pöydän ääressä.

Osa 3: Vapaaehtoisjohtaja

”Se on hyödyllinen, hedelmällistä keskustelua herättävä ja innostusta kasvattava.” Näin kehutaan Siviksen Vapaaehtoisjohtaja-verkkokurssia.

Syvenny ja ota käyttöön

 

Kuvituskuva: ryhmä ihmisiä istuu lattialla ja käyttää yhteistä tietokonetta.Osa 4: Yhdistysviestijä

Toisilta oppimisen hyöty korostui kolmen järjestön yhteiskoulutuksessa. Yhdistysviestijä-verkkokurssin selkeä ja johdonmukainen sisältö keräsi kiitosta.

Klikkaa ja kiinnostu

 

Osa 5: Yhdistyskehittäjä

Yhdistyskehittäjä-verkkokoulutus on oiva peruspaketti yhdistystoiminnasta. Parhaita porkkanoita olivat valmiit ideat ja aineistot, kuten vuosikello ja viestintäsuunnitelma.

Lue lisää ja vakuutu

Yhdistystoiminnan verkkokurssit pähkinänkuoressa

Sivis on kehittänyt jäsenjärjestöjen käyttöön viisi Yhdistystoiminnan verkkokurssia. Ne ovat Yhdistyskehittäjä, Yhdistysvaikuttaja, Yhdistysviestijä, Vapaaehtoisjohtaja ja Vertaisryhmänohjaaja.

  • Kaikki verkkokurssit on toteutettu Howspace-verkko-oppimisympäristöön. Kurssit kestävät 5–8 viikkoa.
  • Verkkokurssit sisältävät käyttövalmiin koulutusaineiston. Järjestöjen tehtävänä on huolehtia koulutuksen ohjaamisesta ja käytännön toteutuksesta. Järjestön valitsema kouluttaja syventyy koulutukseen, valitsee kohderyhmän, laatii aikataulun ja suunnittelee koulutuksen markkinoinnin.
  • Verkkokursseista ja niiden käytöstä saa lisätietoa ottamalla yhteyttä Siviksen verkkokoulutustiimiin ([email protected]). Samasta osoitteesta saa käyttöön myös tarvittavat tunnukset.
  • Valmiin aineiston lisäksi yhdistystoiminnan  verkkokursseihin voi lisätä järjestön omaa materiaalia tai esimerkkejä. Oman järjestön käytössä olevaa verkkokoulutusta voi käyttää useita kertoja.
  • Koulutuksia voi ja kannattaa järjestää myös yhteistyössä toisten järjestöjen kanssa.
  • Siviksen yhdistystoiminnan verkkokurssien kehittämisryhmää ja koulutuksia koordinoi Tiina Tanskanen-Kudjoi.
  • Yhdistystoiminnan verkkokursseista järjestetään säännöllisesti koulutuksia ja työpajoja. Koulutukset löytyvät Siviksen Koulutuskalenterista!

 

Lue lisää

Lisätietoja

  • Tiina Tanskanen-Kudjoi

    Asiantuntija, verkkopedagogi, Opintokeskus Sivis