16.5.2022 Koulutukset

Kevään koulutukset – opi uutta ja innostu!

Kevään koulutuksissa tutustutaan mm. verkkokoulutustyökaluihin, sukelletaan muutosjohtamisen teemoihin ja vietetään Järjestöjen sivistyspäivää. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!

Nuori nainen työskentelemässä tietokoneen ääressä. Nuori nainen työskentelemässä tietokoneen ääressä.

Järjestöosaamisen kehittäminen

Järjestöjen kyberturvallisuuswebinaari

Mitä sinun pitäisi järjestön työntekijänä tai vapaaehtoisena tietää kyberturvallisuudesta? Millä tavalla järjestöjen tulisi ottaa huomioon kyberuhkien mahdollisuus? Tule mukaan webinaariin kuulemaan KyberVPK:n asiantuntija Antti Laatikaisen vinkit.

Verkkokoulutus
To 9.6.2022 klo 9.00–10.30
>> Ilmoittaudu viimeistään 7.6.2022

 

Kouluttajan työkalut ja menetelmät

Suunnittele sujuvasti, kehitä kestävästi – uudet työkalut koulutuksen ja oppimisen tueksi

Oppimisen tukeminen, koulutuksen strateginen suunnittelu ja kestävän elämän edistäminen järjestökoulutuksessa – kaikkeen näihin on Siviksessä tarjolla tuoreita testattuja työkaluja. Tule tutustumaan mm. kestävyystyökaluun, toimijan polkuun ja erilaisiin tapoihin kerätä palautetta ja ohjata opiskelijaa! Kuulet myös siitä, miten järjestökoulutusta voidaan suunnitella ja toteuttaa niin, että se edistää YK:n Agenda 2030 -ohjelman kestävän kehityksen tavoitteita.

Verkkokoulutus
Ti 17.5.2022  13.00–14.30
>> Ilmoittaudu viimeistään 12.5.2022

Osaaminen edellä Osaamislähtöinen koulutussuunnittelu

Tiedätkö, millaista osaamista koulutuksesi tuottaa? Entä osaatko tunnistaa kohderyhmäsi osaamistarpeet? Tämä koulutus antaa sinulle perustiedot ja -taidot tavoitteelliseen koulutussuunnitteluun, jonka keskiössä on osaamislähtöisyys. Webinaarissa perehdytään osaamislähtöisen koulutussuunnittelun perusteisiin. Työpajassa opit tarinallistamisen keinon tunnistamaan oman kohderyhmäsi osaamistarpeita ja määrittelemään konkreettisia osaamistavoitteita.

Verkkotyöpaja
Ti 31.5.2022 9.30–11.00
>> Ilmoittaudu viimeistään 27.5.2022

 

Verkkokoulutuspohjat ja niiden käyttö

Opintokeskus Sivis on julkaissut yhdistystoiminnan verkkokoulutuspohjat Yhdistyskehittäjä, Vapaaehtoisjohtaja ja Yhdistysviestijä. Koulutuspohjat on julkaistu Itslearning- ja Howspace-oppimisalustoilla, joissa kurssialueet on mahdollista kopioida järjestön omaan käyttöön. Lue lisää koulutuspohjista Siviksen verkkosivuilta!

Yhdistystoiminnan verkkokoulutuspohjien kehittäminen ja toteutuksessa onnistuminen

Oletko järjestänyt koulutuksia Siviksen tuottamien verkkokoulutuspohjien Yhdistyskehittäjä, Yhdistysviestijä tai Vapaaehtoisjohtaja avulla tai tutustunut niihin testikursseilla?

Kehittämisaamupäivän aikana pääset kertomaan omista kokemuksistasi ja vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan verkkokoulutuspohjia jatkossa kehitetään. Miten koulutukset ovat vastanneet järjestösi tarpeisin? Mistä olette saaneet hyvää palautetta? Mitkä asiat eivät ole sujuneet toivotusti? Luvassa myös käytännön vinkkejä!

Verkkokoulutus
Ke 1.6.2022 klo 9.30–11.00
>> Ilmoittaudu viimeistään 30.5.2022

 

Erätauko – rakentavaa keskustelua

Erätauko-keskustelu: Kansalaistoiminta, sivistys ja demokratia

Demokratia tarvitsee juuri nyt puolustajia. Järjestöt ja muu kansalaistoiminta rakentavat sivistystä, joka ylläpitää demokratiaa. Millaiset mahdollisuudet järjestöillä on siihen tässä ajassa? Tule mukaan Opintokeskus Siviksen järjestämään Erätauko-keskusteluun! Tilaisuus järjestetään Zoom-verkkoalustalla ja se on osa Demokratian puolustusdialogit -tapahtumasarjaa, jota koordinoi Sitra. Lämpimästi tervetuloa!

Verkkotilaisuus
To 9.6.2022 klo 17.00–18.30
>> Ilmoittaudu viimeistään 7.6.2022

Erätauko-keskustelu: Mitä annettavaa vapaalla sivistystyöllä on jatkuvalle oppimiselle?

Keskustelun tavoitteena on dialogin keinoin syventää ymmärrystä työelämälähtöisen jatkuvan oppimisen ja vapaan sivistystyön suhteesta. Mitä annettavaa vapaalla sivistystyöllä voi olla jatkuvan oppimisen tavoitteisiin? Pitääkö vapaalla sivistystyöllä olla rooli jatkuvassa oppimisessa? Miten järjestöissä ja harrastuksissa syntyvä osaaminen tukee jatkuvaa oppimista? Kaikki aiheesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Keskustelu järjestetään yhteistyössä Opintokeskukset ry:n kanssa.

Helsinki
To 9.6.2022 klo 13.30–16.00
>> Ilmoittaudu mukaan

Ihmisiä innostuneena tietokoneen äärellä.

Seuraa Siviksen Koulutuskalenteria!

Kaikki Siviksen koulutukset löytyvät Koulutuskalenterista. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne on suunnattu ensisijaisesti Siviksen jäsenjärjestöjen toimijoille.

Koulutuskalenteri